Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

charita - informace o tématu

Instagram Russella Cooka

Brit přeběhl Afriku napříč. A vybral u toho 14 milionů na dobrou věc

Šestadvacetiletý britský ultramaratonec Russell Cook v neděli dokončí 16 tisíc kilometrů dlouhý charitativní běh napříč Afrikou. Cesta z jihu na sever kontinentu mu trvala rok, během kterého od podporovatelů vybral v přepočtu 14 milionů korun. Peníze pošle na dobrou věc. Pomáhat budou teenagerům v potížích i africkým uprchlíkům.

Přečíst článek

Musk prodal loni akcie Tesly za miliardy, další dal na charitu. A zbytek si už nechám, prohlásil

Přečíst článek
Nejbohatší Američané kvůli pádu akcií přišli o miliardy. Na charitu ale poslali více než dřív.

Nejbohatší Američané kvůli pádu akcií přišli o miliardy. Na charitu ale poslali více než dřív

Pětadvacet nejbohatších filantropů Spojených států loni přišlo zejména kvůli propadu akciových trhů o desítky miliard dolarů. To jim však nevadilo, aby na charitu poslali 27 miliard dolarů, nejvíce za několik posledních let, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Hospic vrátil peníze od Babišovy nadace. A lidé mu darovali násobně víc

Nezisková charitativní organizace Girasole z Hustopečí na Břeclavsku, která vrátila dar 300 tisíc korun Nadaci Agrofert, získala od drobných dárců do dnešního odpoledne přes dva miliony korun. Girasole krok zdůvodnila tím, že prezidentský kandidát Andrej Babiš charitu zneužívá v kampani. Organizace toho nechce být součástí, řekl ředitel Girasole Miroslav Prchal. Ředitelka nadace Zuzana Tornikidis uvedla, že rozhodnutí Girasole nadace respektuje.

Přečíst článek
Kupujeme tisíc nájemních bytů. Je to byznys, ne charita, říká šéf ekonomiky pražského arcibiskupství Jan Balík

Kupujeme tisíc nájemních bytů. Je to byznys, ne charita, říká šéf ekonomiky pražského arcibiskupství

Jan Balík je nyní nejdůležitějším mužem na českém developerském trhu. Zní to poněkud zvláštně. Ví někdo, kdo je Jan Balík? Je to šéf ekonomické sekce pražského arcibiskupství. Pravá ruka pražského arcibiskupa Jana Graubnera. Je to muž, který disponuje miliardami korun, o nichž rozhoduje, kam je vložit. A protože se rozhodl, že je vloží do nemovitostí, do nákupu bytů určených pro nájemní bydlení, developeři mu nyní v uvozovkách zobou z ruky. Jak říká Balík v rozhovoru pro newstream.cz, nejde o charitu. Jde o byznys. Levné nájmy pod církevními křídly nelze čekat.

Přečíst článek

Dražba sbírky spoluzakladatele Microsoftu vynesla rekordních 1,6 miliardy dolarů. Výtěžek půjde na dobrou věc

Dražba sbírky umění spoluzakladatele americké softwarové společnosti Microsoft Paula Allena vynesla po jejím druhém a závěrečném dni přes 1,62 miliardy dolarů (38,7 miliardy korun). Je to dosavadní aukční rekord v případě umělecké kolekce, informovala stanice CNBC.

Přečíst článek
Airbus A380 (ilustrační foto)

Milujete letadla? Kupte si část kultovního obřího Airbusu

Milovníci letadel dostanou šanci vlastnit kus jednoho z nejikoničtějších letadel světa – plně dvoupatrového Airbusu SE A380, největšího a nejprostornější dopravního letadla, které brázdilo oblohu do svého loňského konce. Jeho výrobce, společnost Airbus, pořádá od 13. října třídenní aukci asi 500 součástí „superjumba”, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Aston Martin Jamese Bonda z filmu Není čas zemřít z roku 2021

FOTOGALERIE: Bondův Aston Martin, kostýmy, hodinky. Christie´s chystá výroční aukci pro charitu

Skalní a také movití příznivci příběhů Jamese Bonda si mohou k letošnímu nadcházejícímu 60. výročí premiéry prvního filmu Dr. No pořídit suvenýr. V on-line aukci bude Christie´s dražit šedesátku předmětů, které se pojí s filmy o agentovi 007 a jejich tvůrci. Nejdražším předmětem sbírky, jejíž celková nabídková cena činí několik milionů liber, je jeden z osmi kultovních vozů Aston Martin použitých při natáčení zatím posledního, loňského filmu Není čas zemřít.

Přečíst článek
Warren Buffett

Kdo zaplatil za oběd s Warrenem Buffettem 19 milionů dolarů?

Charitativní aukce, v níž se dražil oběd s americkým investorem a filantropem Warrenem Buffettem, vynesla rekordní částku. Ta poputuje do rukou sanfranciské charitativní organizace Glide, upozornila agentura Reuters.

Přečíst článek
Warren Buffett

Buffett zase konal dobro. Na charitu věnoval akcie Berkshire za čtyři miliardy dolarů

Americký miliardář a filantrop Warren Buffett věnoval akcie své firmy Berkshire Hathaway zhruba za čtyři miliardy dolarů (94,3 miliardy korun) Nadaci Billa a Melindy Gatesových a čtyřem rodinným charitám. Dar je součástí Buffettova slibu, že se postupně vzdá téměř veškerého svého majetku.

Přečíst článek
Warren Buffett

Tohle bude velké. Oběd s Buffettem se letos draží naposled, výtěžek jde na charitu

Po dvouleté přestávce se letos opět uskuteční charitativní aukce oběda se známým americkým investorem a miliardářem Warrenem Buffettem, konat se ale bude již naposledy. Informovala o tom dnes agentura AP s odvoláním na nadaci Glide Foundation ze San Franciska, do které peníze z aukce směřují.

Přečíst článek
Daniel Hůle z nadace Člověk v tísni, který se zaměřuje na pomoc obětěm nespravedlivých exekucí.

Cenu Nadace Charty 77 dostal bojovník proti nefér exekucím Daniel Hůle z Člověka v tísni

Nositelem Ceny Františka Kriegla udělované Nadací Charta 77 se pro rok 2022 stal Daniel Hůle, vedoucí programu Kariérní a pracovní poradenství v nevládní neziskové organizaci Člověk v tísni. „Hůle se už dlouhou řadu let neúnavně věnuje problematice zadlužování značné části občanů Česka a zejména oblasti exekučního a vymahačského byznysu, parazitujícího na nejzranitelnější části české společnosti,“ uvedla nadace v oznámení. Cena bude slavnostně předána v květnu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Návrh rozpočtu vysokých škol pro příští rok počítá s navýšením o šest miliard korun. Na sociální síti to dnes uvedl ministr školství Mikuláš Bek (STAN). Na vzdělávání na veřejných vysokých školách je nyní určeno 30,9 miliardy korun. Navýšení peněz pro vysoké školství potvrdila také předsedkyně České konference rektorů Milena Králíčková. 
Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil 🔥požár, se  zřítila, uvedl mluvčí 🚒 dánských hasičů. I přes zpevnění a pokus o stabilizaci ohořelých nosných stěn, se jich polovina propadla. Požár těžce poničil renesanční budovu ze 17. století, která přišla o svou vysokou věž i velkou část střechy. Při dnešním zřícení fasády nebyl nikdo zraněn, uvádějí dánské noviny Jyllands-Posten.
Pražský dopravní podnik 🚌obdržel předžalobní výzvu od společnosti Nové Holešovice, kterou založil spolu s firmami Karlín Group a CPI Property Group k rozvoji stanice metra Nádraží Holešovice a jejího okolí, vedení metropole chce ze společnosti vystoupit. Ve výzvě vyčíslil advokát případnou škodu na 1,31 miliardy korun a vyzval k dodržení původní dohody
Spojené státy i po obnovení ropných sankcí vůči Venezuele 👍 umožní některým americkým a evropským ropným firmám pokračovat v obchodování se státní venezuelskou ropnou společností PDVSA. Udělování povolení budou vyhodnocovat případ od případu, napsal americký deník The Wall Street Journal (WSJ).
Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí 🔟 ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, citovaný médii. Houfnice Bohdana se podle dostupných informací montují na podvozky české automobilky Tatra.
Pražský magistrát koupí budovu v Holešovicích a přestaví ji na 🏫 střední školu, zřejmě gymnázium. Objekt v ulici U Pergamenky nabídne zhruba 520 míst pro žáky, a navýší se tak kapacita středních škol v Praze. Schválili to dnes pražští zastupitelé. 
Spojené státy a Británie dnes rozšířily své protiíránské 📜 sankce v reakci na víkendový vzdušný útok Teheránu na Izrael. Americké ministerstvo financí novými postihy míří na 16 jednotlivců a dva subjekty napojené na výrobu dronů, které byly při útoku použité. Londýn cílí na několik vojenských organizací a osob s vazbami na výrobu bezpilotních letounů i raket, napsala agentura AP.
Průměrné nájemné v České republice v prvním čtvrtletí 📈 vzrostlo mezičtvrtletně o procento na 295 korun za metr čtvereční. Nejvýznamněji vzrostlo nájemné v Olomouci o 4,3 procenta a o 3,1 procenta v Hradci Králové. Naopak propad cen pronájmů byl zaznamenán v Karlových Varech o 1,8 procenta, v Liberci o 1,2 procenta a v Jihlavě o necelé procento.
Zájem o obnovitelné zdroje energie v Česku dál 📈 roste, což se projevilo i v počtu žádostí o dotace. Počet žádostí o dotaci na fotovoltaiku stoupl v prvních třech měsících letošního roku meziročně téměř dvojnásobně, o desítky procent vzrostl i počet žádostí u tepelných čerpadel. Celkově bylo zatím podáno téměř 47 tisíc žádostí. 
Pražský dopravní podnik (DPP) vypsal tendr s předpokládanou hodnotou zhruba 8️⃣6️⃣ miliard korun bez DPH na nákup automatizovaných vlakových souprav určených pro linky metra C a D. Součástí zakázky budou také další potřebné technologie a úpravy stanic a dep. ČTK to dnes v tiskové zprávě sdělil vedoucí komunikačního odboru DPP Daniel Šabík.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme