Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

filmový byznys - informace o tématu

Kultovní série Matrix se dočká dalšího, pátého filmového pokračování

Kultovní Matrix se dočká pátého pokračování. Má jít o poctu prvnímu dílu

Kultovní filmová série Matrix se dočká pátého celovečerního snímku. Pod hlavičkou studia Warner Bros jej bude režírovat Drew Goddard, na Oscara nominovaný scénárista filmu Marťan a režisér klasiky moderního hororového žánru Chata v horách. V roli producentky se vrátí spoluscénáristka a spolurežisérka prvního filmu série Lana Wachovská, uvedl server Deadline.

Přečíst článek
Světová premiéra filmu Barbie v thajském Bangkoku 17. července 2023.

Nechte ten telefon! Barbiemánie vyostřila spory mezi kinofily a fanoušky sdílejícími selfie přímo z promítání

Přečíst článek
Premiéra Jan Žižka

Další kariérní zásah. Jákl bude koproducent filmu s držitelem Oscara Crowem

Režisér a scenárista Petr Jákl, jehož film Jan Žižka aktuálně ovládá žebříček návštěvnosti českých kin, je jedním z producentů snímku Land of Bad s hollywoodskou hvězdou Russelem Crowem. Akční thriller začal minulý měsíc v Austrálii natáčet režisér Will Eubank, který společně s Davidem Frigeriem napsal i scénář. V hlavní roli se vedle držitele Oscara a Zlatého glóbu Crowa představí australský filmový a televizní herec Liam Hemsworth známý ze série Hunger Games. Ve filmu se setká i se svým starším bratrem Lukem Hemsworthem.

Přečíst článek
Aston Martin Jamese Bonda z filmu Není čas zemřít z roku 2021

FOTOGALERIE: Bondův Aston Martin, kostýmy, hodinky. Christie´s chystá výroční aukci pro charitu

Skalní a také movití příznivci příběhů Jamese Bonda si mohou k letošnímu nadcházejícímu 60. výročí premiéry prvního filmu Dr. No pořídit suvenýr. V on-line aukci bude Christie´s dražit šedesátku předmětů, které se pojí s filmy o agentovi 007 a jejich tvůrci. Nejdražším předmětem sbírky, jejíž celková nabídková cena činí několik milionů liber, je jeden z osmi kultovních vozů Aston Martin použitých při natáčení zatím posledního, loňského filmu Není čas zemřít.

Přečíst článek

David Ondráčka: Vary, filmy a dotace. Bez nich to nejde

Skončily Vary, největší filmová (a lobbistická) událost roku. Rozdaly se ceny, unavení hosté odjeli domů plní zážitků. A filmů, české produkce nevyjímaje! Jak v Česku funguje financování české kinematografie pro Newstream popsal protikorupční expert a bývalý šéf české pobočky Transparency International David Ondráčka. V tuzemské filmové branži se podle něj ročně protočí 12 miliard korun.

Přečíst článek
Pán prstenů

Formanův producent za miliardy prodává práva na Pána prstenů a Hobita

Hollywood se chystá vrazit do Středozemě. Řada filmových, merchandisingových a herních práv a práv na živé akce ke kultovním dílům Pána prstenů, Hobitovi a dalším titulům od J. R. R. Tolkiena je na prodej. Své tolkienovské podíly se rozhodla prodat společnost producenta Saula Zaentze, který mimo jiné stál za filmy Miloše Formana Přelet nad kukaččím hnízdem a Amadeus. Za práva by mohla firma Zaentz inkasovat až dvě miliardy dolarů, uvedl server Variety.

Přečíst článek
Snímek Síla psa režisérky Jane Campionové s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli má v roce 2022 nejvíce nominací na Oscara, celkem dvanáct.

Netflix a jeho Síla psa má nejvíce nominací na Oscara. Druhá je Duna

Nejvíce nominací na prestižní filmové ceny Oscar – dvanáct – má Síla psa režisérky Jane Campionové od Netflixu. Sci-fi Duna režiséra Denise Villeneuva má deset nominací, West Side Story Stevena Spielberga a Belfast Kennetha Branagha po sedmi. Nominace v úterý zveřejnila americká Akademie filmového umění a věd. A z výsledků vyplývá, že letos má na Oscara za nejlepší film konečně velkou šanci i některá ze streamovacích platforem, které dosud tuto cenu nezískaly – stojí za polovinou nominovaných v této hlavní kategorii.

Přečíst článek
Against the Ice (2022)

Netflix zveřejnil nabídku na rok 2022 včetně pražského Gray Mana. A také zdražuje

Největší streamingová služba světa v letošním roce chystá desítky původních snímků. K vrcholům by měl patřit The Gray Man natáčený v Česku či nová verze Na západní frontě klid. Netflix však zároveň zdražuje, stejně jako konkurenční služba Amazon Prime zatím jen v USA.

Přečíst článek
V novém filmu Zdeňka a Jana Svěrákových Betlémské světlo hrají hlavní roli mimo jiné Zdeněk Svěrák a Daniela Kolářová.
video

Svěrákovi odtajnili trailer k novému filmu Betlémské světlo

Jedna z nejúspěšnějších tuzemských tvůrčích dvojic Zdeněk a Jan Svěrákovi chystají premiéru svého nového, v pořadí osmého filmu s názvem Betlémské světlo. Snímek bude mít premiéru 3. března. V hlavních rolích se kromě Zdeňka Svěráka a Daniely Kolářové představí také Ondřej Vetchý, Vojta Kotek, Tereza Ramba, Vladimír Javorský nebo Jitka Čvančarová. Podívejte se na oficiální trailer ke snímku a fotogalerii z natáčení.

Přečíst článek
Duna

Duna za premiérový víkend v českých kinech utržila 13 milionů

Jeden z nejočekávanějších snímků tohoto roku dorazil do kin. Americký epický sci-fi film Duna režiséra Denise Villeneuva byl hned po svém uvedení v čele víkendové návštěvnosti. V premiérovém víkendu ho vidělo na 74 tisíc diváků a snímek zatím utržil přes 13 milionů korun. Na úspěch Jamese Bonda, Zátopka, Karla ani Prvoka o prvním víkendu ale nedosáhl.

Přečíst článek
Londýnská premiéra bondovky Není čas zemřít.

Mánie kolem poslední bondovky s Craigem může znejistit shortaře

Čtvrteční, kvůli covidu několikrát odložená, londýnská premiéra nejnovější bondovky Není čas zemřít vlila do žil skomírající společnosti Cineworld Group kapku života.

Přečíst článek
Papírový dům neboli Money Heist
video

Závěr Papírového domu je tu. Hned zamířil do TOP 10 seriálů českého Netflixu

Prvních pět epizod globálního hitu Netflix uveřejnil 3. září. Posledních pět dílů nabídne 3. prosince.

Přečíst článek
Reklama

News box

Skupina tuzemských nemovitostních fondů ZDR Investments vstoupila na slovinský trh, kde koupila tři maloobchodní parky za 6️⃣0️⃣0️⃣ milionů korun. Jde o více než 15 tisíc metrů čtverečních maloobchodní plochy ve městech Slovenj Gradec, Prevalje a Ravne v severní části Slovinska. Rakouská Raiffeisen banka na akvizici skupině půjčila 60 procent částky. 
Kurz japonského 💴 jenu se dnes propadá na několikaletá minima vůči americkému dolaru a euru. Investoři čekají na zasedání japonské centrální banky na konci týdne a podle agentury Reuters vyhodnocují, nakolik pravděpodobná je její intervence na podporu jenu.
Americká zbrojovka Lockheed Martin v prvním čtvrtletí meziročně 📈 zvýšila tržby o téměř 14 procent na 17,2 miliardy dolarů (přes 400 miliard korun). Firma to oznámila v dnešní tiskové zprávě. Lockheed Martin těží z geopolitického napětí, v jehož důsledku se zvyšují výdaje na zbrojení. Výsledky podniku jsou považovány za ukazatel vývoje v celém zbrojním průmyslu, napsala agentura Reuters.
Americký výrobce elektrovozů Tesla  zruší v gigafactory u Berlína 400 pracovních míst. To odpovídá asi třem procentům tamní pracovní síly. Firma to podle agentury DPA uvedla v dnešním sdělení. Podnik propouští kvůli malému zájmu o elektromobily celosvětově.
Bývalý český ministr životního prostředí 👨 Jan Dusík se stal zástupcem generálního ředitele pro klimatickou politiku v Evropské komisi, potvrdila dnes unijní exekutiva. Stal se tak jedním z nejvýše postavených českých úředníků v unijních institucích. Výběrové řízení mělo několik kol a Dusík porazil množství uchazečů z několika států.
Evropská unie zvažuje uvalení sankcí na více než 🔟 firem, které dodávají do Ruska z členských zemí EU embargované zboží zahrnující zbrojní technologie. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg s odvoláním na dokument, ke kterému získala přístup. Mluvčí Evropské komise se ke zprávě odmítl vyjádřit.
Největší ruská banka Sberbank vyplatí za loňský rok na dividendách rekordních 7️⃣5️⃣0️⃣ miliard rublů (191 miliard korun). Oznámil to generální ředitel banky German Gref. Většinovým vlastníkem Sberbank je stát, dividendy banky jsou tak významným příspěvkem do státního rozpočtu.
Ruská armáda 📈 zesílí útoky na ukrajinská skladiště, kde jsou uložené zbraně dodávané Západem. Uvedl to dnes podle agentury TASS ruský ministr obrany Sergej Šojgu, podle kterého mají nyní ruské jednotky na ukrajinské frontě převahu.
Čistý zisk americké automobilky General Motors (GM) v prvním čtvrtletí letošního roku 📈 vzrostl o 2️⃣4️⃣,4️⃣ procenta na 2,97 miliardy dolarů (70,3 miliardy korun). Hospodaření podpořila poptávka po vozech se spalovacím motorem, zvláště pickupů a dalších modelů s vyšší ziskovostí. Automobilka současně ve svém dnešním prohlášení zlepšila výhled na celý rok.
Moneta Money Bank vyplatí akcionářům na dividendách 4,6 miliardy korun z loňského čistého zisku 5️⃣,4️⃣ miliardy korun. Dividenda bude činit devět korun na akcii. Zbylé peníze převede banka na účet nerozděleného zisku z předchozích let. Schválila to dnes valná hromada banky. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme