Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Benátky nechtějí být jenom pro turisty, omezí krátkodobé pronájmy bytů

Náměstí Svatého Marka v Benátkách bývá plné turistů.
Profimedia
 ČTK

Italské Benátky chtějí omezit krátkodobé pronájmy bytů turistům. Starosta města Luigi Brugnaro deníku Quotidiano nazionale řekl, že radnice chystá nařízení, podle kterého budou moci majitelé nemovitostí nabízet krátkodobý pronájem nanejvýš 120 dní v roce. Nová pravidla mají pomoci zabránit vylidňování historického centra.

Reklama

Nechceme, aby se město a laguna staly pouze místem pro turisty. To nepřipustíme. Musí to být i město pro místní, pro studenty a pro ty, kdo tu chtějí bydlet celý rok,” řekl starosta, podle nějž Benátky chtějí ukázat cestu i dalším italským městům, která bojují s obrovským návalem turistů.

Benátky, ilustrační foto

Benátky opět zaplnili turisté. Letos se do centra města naposledy podívají zadarmo

Do Benátek se před pondělním církevním svátkem Ferragosto vydalo téměř 100 tisíc turistů. S fenoménem masového turismu se tak město na laguně potýká stejně jako před koronavirovou pandemií.

Přečíst článek

Brugnaro také varoval, že úřady budou na dodržování pravidel krátkodobých pronájmů pečlivě dohlížet. „Kdo se rozhodne pronajímat na 120 dní, musí vědět, že zbývajících 245 dní může stát přede dveřmi policie a kontrolovat,” řekl.

REPORTÁŽ: V Thajsku vrcholí turistická sezona. Hoteliéři optimismem zrovna nehýří

Thajská ekonomika je závislá na příjmech z turismu, ale zároveň se snaží vyhnout nekontrolovatelnému nárůstu nových případů nemoci covid-19. Hlavní sezóna tam právě vrcholí, a ačkoliv thajská vláda turisty za přísných podmínek do země pouští, hoteliéři radostí zrovna nesrší.

Přečíst článek

Nadměrný turismus chtějí Benátky regulovat i díky vstupnému do města, jeho zavedení už ale několikrát odložily. Původní nařízení počítalo s poplatkem od tří do deseti eur na osobu a den (od 70 do 240 korun) a zavedením maximální kapacity návštěvníků.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Benátky, ilustrační foto

Benátky opět zaplnili turisté. Letos se do centra města naposledy podívají zadarmo

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme