Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zkrachovalá Signature Bank přejde pod Flagstar Bank

Americká Signature Bank zkrachovala 12. března 2023.
profimedia.cz
 ČTK

Americká banka Flagstar Bank uzavřela v noci na dnešek s americkými regulačními orgány dohodu o koupi vkladů a úvěrů od zkrachovalé newyorské banky Signature Bank. Informuje o tom agentura Reuters s odvoláním na Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC), která nad Signature Bank tento měsíc převzala kontrolu.

Reklama

Dohoda počítá s tím, že Flagstar Bank, která je dceřinou společností New York Community Bancorp, převezme v podstatě všechny vklady, část úvěrového portfolia a také všech 40 bývalých poboček Signature Bank. Ve správě FDIC zatím zůstane asi 60 miliard dolarů úvěrů (1,35 bilionu korun) a čtyři miliardy dolarů vkladů (90 miliard korun).

Americká společnost SVB Financial Group, což je mateřská firma zkrachovalého finančního ústavu Silicon Valley Bank (SVB), vyhlásila 17. března 2023 bankrot.

Mateřská firma zkrachovalé SVB vyhlásila bankrot. Akcie dalších menších bank dál padají

Americká společnost SVB Financial Group, což je mateřská firma zkrachovalého finančního ústavu Silicon Valley Bank (SVB), vyhlásila bankrot. Firma to uvedla v dokumentech určených soudu v New Yorku, kde požádala o ochranu před věřiteli. Pod dohledem soudu nyní zahájí reorganizaci.

Přečíst článek

Signature Bank měla na konci loňského roku vklady 88,59 miliardy dolarů a aktiva 110,36 miliardy dolarů.

Uzavření banky spolu s krachem Sillicon Valley Bank (SVB) vyvolalo obavy o stabilitu amerického bankovního sektoru, které se ale zdejší orgány i politici snažili mírnit, když mimo jiné slíbili, že všichni střadatelé budou odškodněni a daňoví poplatníci neponesou žádné ztráty.

Vše o dění kolem krachu SVB čtěte zde:

Slitování s krachující First Republic Bank. Velké banky ji podpoří desítkami miliard dolarů

Slitování s krachující First Republic Bank. Velké banky ji podpoří desítkami miliard dolarů

Skupina předních amerických bank se dohodla, že podpoří regionální finanční ústav First Republic Bank prostřednictvím vkladů v hodnotě 30 miliard dolarů (téměř 680 miliard korun). Banky to oznámily ve společné tiskové zprávě. Potvrdily tak předchozí informace zpravodajských agentur.

Přečíst článek

Credit Suisse (ilustrační foto)

Aktualizováno: UBS za zhruba tři miliardy švýcarských franků koupí problémovou Credit Suisse

Největší švýcarská banka UBS souhlasila s tím, že za zhruba tři miliardy švýcarských franků koupí svého domácího rivala Credit Suisse. O transakci v neděli v podvečer informovaly zdroje agentury Bloomberg a Financial Times. Jde o jednu z největších transakcí svého druhu v bankovním sektoru za desítky let. Na posílení likvidity bance poskytne švýcarská centrální banka až 100 miliard franků.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Americká First Republic Bank směřuje k bankrotu, akcie se propadly

Další v řadě. Americká First Republic Bank směřuje k bankrotu, akcie se opět propadly

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme