Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Živě: Ženy v dnešním světě. Diskuse Newstreamu k diverzitě

 nst
nst

Newstream diskuse na téma DIVERZITA otevře otázku postavení žen v dnešní společnosti. Mají ženy vytvořeny dostatečné podmínky pro svůj pracovní a soukromý život? Jak si stojí ČR v porovnání s jinými státy v Evropě? Dokážou zaměstnavatelé poskytnout ženám kvalitní podmínky k profesnímu růstu? Na tyto a další otázky budou odpovídat naši hosté, kteří přijali pozvání.

Reklama

V České republice je v porovnání s ostatními státy Evropy stále nedostatek žen ve vedoucích pozicích. Proč tomu tak je? A jaké to má pro firmy i společnost jako celek důsledky? A jsou zákonné kvóty pro ženy ve vedení tou správnou cestou k dosažení diverzity? Nejen na to odpoví účastníci diskusního setkání pořádaného byznysovým portálem newstream.cz, které se bude konat 20. dubna 2023 OREA Hotel Angelo, Praha 5. Akce je pouze pro zvané.

Kdo na akci vystoupí?

Diverzita Petr Svoboda / Newstream

Sara Gay, ředitelka diverzity, rovnosti a inkluze, UniCredit Group

Sara Gay vystudovala s vyznamenáním obor ekonomie a obchod. Následně pracovala jako vědecká pracovnice na University of Bergamo a absolvovala postgraduální studia na Harvard University. V roce 1995 zahájila svou kariéru v obchodním oddělení společnosti Credito Bergamasco, později přešla do společnosti Credit Commercial de France, kde se věnovala strukturovaným produktům. Po devíti letech strávených v HSBC na pozici ředitelky pro kapitálové trhy nastoupila Sara Gay v roce 2009 do UniCredit, aby se věnovala oblasti podnikového vzdělávání a rozvoje vedoucích pracovníků, za kterou v roce 2017 převzala odpovědnost jménem celé skupiny. V roce 2021 byla jmenována ředitelkou diverzity, rovnosti a inkluze v rámci skupiny UniCredit.

Sára je certifikovaný ICF coach a v rámci svých vzdělávacích kurzů absolvovala nejprestižnější mezinárodní obchodní školy, včetně LSE, HEC, Insead a IMD.

Kamila Makhmudová

Rovnost v odměňování je právem každé ženy, říká finanční ředitelka Raiffeisenbank

Gender pay gap nebo také rozdíl mezi platovým ohodnocením mužů a žen je velkým tématem a diskuze o něm získává v posledních letech na hlasitosti. Značnou měrou k tomu přispívá také konference Equal Pay Day, jejíž v pořadí už 14. ročník proběhl minulý týden. Na akci vystoupila řada zajímavých osobností, ženy přitom byly v jednoznačné přesile. Představila se mezi nimi i Kamila Makhmudová, finanční ředitelka a členka boardu Raiffeisenbank. V rozhovoru pro Newstream popsala, s jakými překážkami vedle nerovného odměňování se musejí ženy v byznysu potýkat.

Přečíst článek

Marco Iannaccone, generální manažer a místopředseda představenstva, UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia

Vystudoval ekonomii na univerzitě v Benátkách a později získal titul MBA na Clemson University v Jižní Karolíně, USA. Do skupiny UniCredit nastoupil v roce 2002, kde postupně působil na seniorních manažerských pozicích v oblasti strategie, rozvoje obchodních oblastí nebo fúzí a akvizic v zemích střední a východní Evropy. V polské bance Pekao, která patřila do skupiny UniCredit, působil na pozici místopředsedy představenstva a finančního ředitele. Od roku 2016 zastával pozici generálního ředitele v maďarské UniCredit Bank a následovně výkonného a provozního ředitele v turecké Yapi Kredi. Mezi jeho úspěchy patří rozvoj digitalizace v bankovním sektoru, zvýšení hodnoty podniků, v nichž pracoval, zvýšení produktivity práce a zlepšení hospodářských výsledků.

Pavlína Kalousová, ředitelka firemních vztahů a komunikace Plzeňského Prazdroje 

Více než tři roky je Pavlína Kalousová členkou nejvyššího vedení Plzeňského Prazdroje a patří tak mezi nejvýše postavené ženy v českém byznyse, nejen v českém pivovarnictví. Na starosti má, kromě firemních vztahů v Česku, na Slovensku a Německu, i oblast, která je stále diskutovanější – tedy udržitelný rozvoj. Její cesta do světa velkého byznysu byla na české poměry netradiční – do Prazdroje nepřišla z jiné velké firmy, ale z neziskového sektoru, kde stála například za rozjezdem dárcovských esemesek nebo za vznikem Charty diverzity u nás. Pravidelně se také umísťuje v žebříčcích nejvlivnějších tuzemských žen. Ve volném čase se věnuje dceři a rodině, běhání a zajímá jí zahradničení.

Equal Pay Day 2023: Rovné příležitosti pohánějí ekonomický růst a posilují demokracii

V pořadí již 14. ročník legendární pracovně-zážitkové konference Equal Pay Day, která upozorňuje na existující rozdíl v odměňování žen a mužů v Česku, v neděli skončil. A 15. ročník už se přípravuje. Konat se bude 11. a 12. dubna 2024.

Přečíst článek

Iva Kostnerová, Head of Business Operation, Global Payments 

Iva Kostnerová  se pohybuje v kartovém byznysu od roku 2002, kdy si prošla různými rolemi od produktového manažera, projektového manažera, team leadera, product ownera. V současné době pracuje na pozici Head of Operations, kde má na starosti 4 země. V práci ji baví různorodost, zavádění změn, které vedou k automatizaci a zefektivnění procesů, které jsou ve vlastnictví operations. Je hrdá  na svoje lidi, kteří odvádí skvělou práci a také na to, že jim podařilo i vytvořit prostředí pro otevřenou komunikaci. Do Global Payments, kam přišla z velké korporace, nastoupila v říjnu 2020, kdy po 2 týdnech nastal lock down a povinný home office, což pro vytváření pracovních vztahů bylo trochu výzvou. Ve volném čase se věnuje sportu, ať na zemi nebo pod vodou.

Michaela Chaloupková, členka představenstva ČEZ

Michaela Chaloupková vystudovala právnickou fakultu ZČU a MBA na University of Pittsburgh. Již od roku 2003 pracuje pro společnost ČEZ, aktuálně je členkou představenstva se zodpovědností za nákup, personalistiku, správu majetku a vozidel pro celou Skupinu ČEZ. Jedním z jejích klíčových témat je podpora diverzity a inkluze ve společnosti. Aktuálně se taktéž věnuje mentoringu a koučinku v programu Odyssey podporující ženské manažerské talenty, mentoringovém programu Britské obchodní komory Equilibrium a zejména pak ve firemním prostředí, kde podporuje rozvoj a růst řady žen a i mužů. Je vdaná, má 2 syny (12 a 8 let) a tříletou dceru. Miluje sport v zimě běžky, lyže, snowboard, ráda jezdí na kole a po celý rok pak běhá a cvičí jógu. Ráda také vaří pro rodinu a k jejím vášním také patří četba a cestování.

Newstream pořádá další diskusní setkání, tentokrát na téma DIVERZITA

Žen v rozhodovacích pozicích v České republice přibývá, ale jen pomalu. Manažerské funkce jsou pořád doménou mužů, žen ve vedení je málo. Z mnoha výzkumů vyplývá, že mít v čele šéfovou se firmám dlouhodobě vyplácí. Diverzita v týmu je pak zárukou lepších výsledků. Proč se tuzemským firmám moc nedaří vytvořit adekvátní podmínky pro kariérní růst žen? Brání ženám v postupu skleněný strop? A jak si v otázce diverzity stojí ČR ve srovnání s ostatními evropskými státy? Diskutovat o tom budou hosté eventu DIVERZITA, který pořádá byznysový web Newstream.cz.

Přečíst článek

Lenka Šťastná , prezidentka Business & Professional Women CR a zakladatelka kampaně a konference Equal Pay Day

Po letech strávených v manažerských pozicích zejména v bankovnictví se Lenka rozhodla věnovat posilování ekonomické bezpečnosti žen.

Vybudovala respektovanou neziskovou organizaci , jejíž dopad je cítit nejen v ČR, ale i v zahraničí. Prostřednictvím zejména mezinárodních projektů vzdělává ženy tak, aby se staly finančně nezávislými, prezentuje ženské vzory i programy, které realizují firmy pro zvýšení počtu žen v rozhodovacích pozicích i pro plnou realizaci jejich talentů. V roce 2010 vyvinula metodu speed mentoringu, která se velmi rozšířila jako efektivní vzdělávací nástroj.

Generálním partnerem konference je UniCredit Banka Czech Republik and Slovakia. Partneři eventu jsou také Plzeňský Prazdroj, ČEZ, Global Payments a Business & Professional Women CR.

video

Ženy v Česku berou v průměru o 36 procent méně než muži. To je dost smutná statistika, říká Lenka Šťastná z BPWCR

Byznys byl doménou mužů a fungoval podle jejich, pro dnešní dobu již nepřijatelných pravidel. Přesto v české společnosti stále přetrvávají směrem k ženám nerovné podmínky. A nejde jen o odměňování, míní prezidentka organizace Business & Professional Women ČR Lenka Šťastná. Hlavním problémem je nedostatek respektu vůči ženám a jejich práci, řekla Šťastná v pořadu Eva Talks na Newstream TV.

Přečíst článek

Ženy musí pracovat o 60 dnů déle, aby vydělali jako muži za celý rok. A rozdíl začal stagnovat

Ženy musely letos pracovat o dva měsíce déle, aby vydělaly stejně jako muži za loňský rok. A rozdíl se nezměnil

Ženy v Česku musely letos pracovat přibližně o 60 dní déle – tedy zhruba do dnešního dne –, aby dosáhly na stejnou výplatu jako muži v roce 2022. Meziročně došlo k nulovému posunu. Gender Pay Gap (GPG), tedy údaj udávající, o kolik ženy v průměru vydělávají méně než muži, se v Česku drží na 16,4 procenta, přičemž průměrný rozdíl v EU činí 13 procent. To řadí českou ekonomiku na 21. místo v EU třeba za Bulharsko či Slovensko.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

I Češi budou muset dávat ženám stejný plat za stejnou práci, nařídil Brusel. Jak s tím mají firmy naložit, vysvětluje advokátka

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme