Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Udržitelnost ve firmě začíná u šéfa. Diskusi osvícených CEO´s přinese pražský summit

Czech & Slovak Sustainability Summit odhalil kompletní konferenční program
ATOZ, užito se svolením
 nst
nst

Na celodenní konferenci k udržitelnosti Czech & Slovak Sustainability Summit vystoupí špičky z oblasti udržitelnosti. Dopolední program nabídne inspirativní prezentace a diskuze na téma udržitelného byznysu. Odpoledne se představí 12 udržitelných projektů, které prodiskutovala a schválila vědecká rada summitu.

Reklama

Organizátor akce Czech & Slovak Sustainability Summit, společnost ATOZ Group, zveřejnil kompletní konferenční program prvního ročníku summitu, který se uskuteční 20. dubna 2023 v pražském kongresovém centru WPP Campus (bývalý Palác elektrických podniků). V dopoledním programu vystoupí špičkoví odborníci na udržitelnost, kteří přednesou inspirativní prezentace a budou debatovat v panelových diskusích na různá témata související s udržitelností a podnikáním. Odpolední program pak bude patřit 12 nejlepším případovým studiím v oblasti udržitelnosti, které vybrala vědecká rada summitu.

„Pořádáme fórum pro co největší počet manažerů udržitelnosti z České republiky a Slovenska, aby se mohli sejít, vzájemně inspirovat a diskutovat způsoby spolupráce při prosazování společné agendy udržitelnosti,“ říká Jeffrey Osterroth, jednatel společnosti ATOZ Group.

Programová ředitelka summitu Kateřina Osterrothová dodává: „Během dne plánujeme řadu dalších aktivit, ale uvědomujeme si, že program konference je to, co přitahuje nejvíce účastníků. Proto jsme nešetřili úsilím, aby byl program bohatý, inspirativní a nezávislý.“

Czech & Slovak Sustainability Summit 2023: Byznys a věda jsou partnery v udržitelnosti

Konference Czech & Slovak Sustainability Summit 2023 chce ukázat, že v udržitelnosti není protivníků. Její první ročník proběhne 20. dubna 2023 v pražském kongresovém centru WPP Campus. Cílem akce je propojení byznysové a vědecké komunity zabývající se udržitelností. Newstream je mediálním partnerem konference.

Přečíst článek

Věda je partnerem pro byznys

Czech & Slovak Sustainability Summit je novou akcí, která si klade za cíl propojit byznys a vědeckou komunitu, jež se věnuje otázkám udržitelnosti. S touto myšlenkou odstartuje hned první konferenční příspěvek. V diskuzním formátu jeden na jedno se potkají profesor Tomáš Cajthaml z Ústavu pro životní prostředí Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy a Ondřej Beneš, technický ředitel společnosti Veolia Česká republika. Diskutovat budou o tom, zda věda a byznys jsou v otázkách udržitelnosti protivníci, nebo spíše partneři. A především co udělat pro to, aby se partnerství a spolupráce prohlubovaly.

Následovat bude blok prezentací na téma Udržitelnost a byznys. Martin Ander ze Svazu moderní energetiky promluví o udržitelnosti v čase energetické krize. Linda Zeilina z International Sustainable Finance Centre se zaměří na finanční stránku udržitelnosti. David Janků z Frank Bold zase pohovoří o reportingu ESG a konečně Tereza Kubicová z CzechInvestu se ve svém příspěvku zaměří na to, jak stát napomáho inovacím. 

Prezentační část si klade za cíl ukázat, že udržitelnost je složitější fenomén než „pouze“ cesta k dekarbonizaci, ekologizaci či sociálně spravedlivější společnosti. Udržitelné jednání musí být plně integrováno do podnikových procesů.

CEO jako klíč k udržitelné firmě

Po kávové přestávce čeká účastníky velká panelová diskuze ředitelů firem. Její úvodní část obstará Peter Sattler z advokátní kanceláře Horváth & Partners, který je předním evropským expertem na udržitelnost. Podělí se o svou expertizu při využívání udržitelných inovací v době krize.

Následovat bude debata CEO firem, ve které vystoupí Jaroslava Rezlerová z ManpowerGroup, Katarína Navrátilová z Tesco Stores Česká republika, Ivo Benda z Greiner Packaging Slušovice, Martin Baláž z Prologis či Alessandro Pasquale z Mattoni 1873. Téma zní Role CEO v udržitelné strategii firmy. Ukazuje se totiž, že generální ředitelé mají zcela zásadní roli při transformaci svých firem směrem k udržitelnosti. Panelisté se podělí o různé postřehy a kroky, které zvažují v reakci na environmentální a sociální problémy. Sponzorem panelové diskuse je společnost Deloitte Advisory. Panel bude moderovat Beata Hlavčáková, expertka společnosti Deloitte na udržitelnost.

Vše o ESG čtěte zde

Jaký udržitelný projekt zvítězí

Odpolední program bude patřit 12 inspirativním projektům v oblasti udržitelnosti. Vybrala je vědecká rada summitu pod vedením profesora Vladimíra Kočího z celkem 36 projektů, které byly předloženy k posouzení. Projekty představují skutečný průřez aktivitami udržitelnosti v České republice a na Slovensku – od velkých společností po malé, z různých sektorů a z obou zemí. Navzdory své rozmanitosti mají jedno společné: všechny měly prokázaný pozitivní dopad na životní prostředí nebo společnost a všechny jsou podloženy pevnými daty a jasnými důkazy.

Na konci prvního ročníku Sustainability Summitu se potká šest vrcholových manažerů z Česka i Slovenska, aby diskutovali o budoucnosti udržitelnosti.

  • Jak rozvíjet udržitelné přístupy v jednotlivých společnostech i na trhu jako celku?
  • Co tvoří hlavní překážky pro firmy na cestě k ekologičtější budoucnosti?
  • A jak mohou lépe spolupracovat podniky z různých sektorů ekonomiky vzájemně i s ostatními aktéry, aby prosadily společnou agendu udržitelného rozvoje?

Názory na tyto a další otázky uslyšíte během exkluzivní panelové diskuze v závěru summitu.

Doprovodný program

Doprovodnou část programu představuje výstava posterů všech 36 nominovaných projektů a také odborná přednášková sekce nazvaná Vědecká kavárna (Science Café), která představí nové poznatky výzkumu a vývoje z obastí oběhového hospodářství, udržitelnosti a surovinové a energetické bezpečnosti. Cílem platformy je poskytnout prostor pro sdílení nových informací nebo výsledků z výzkumu, které by mohly být realizovány v praxi. 

Více o akci Czech & Slovak Sustainability Summit naleznete na webu akce.

Karel Kotoun, poradce pro banky a pojišťovny z Accenture

ESG je sázka Evropy na to, že ji zbytek světa bude následovat. Nemusí jí to vyjít, říká expert

Evropská unie si pod taktovkou předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové určila, že bude lídrem v přechodu světa k udržitelné ekonomice. Jako každá sázka se ani tato nemusí vyplatit. „Pokud ostatní země nadále pojedou uhelnou hru, tak Evropa může být znevýhodněna,“ říká v rozhovoru pro Newstream Karel Kotoun, Banking & Insurance Consulting Lead ve společnosti Accenture. Na přechod k udržitelným investicím kromě EU tlačí také velcí institucionální investoři. Jak se banky chystají na novou, udržitelnou budoucnost? A přijmou Češi udržitelné investování za své? Nejen na tyto otázky odpovídá poradce pro banky a pojišťovny.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme