Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Czech & Slovak Sustainability Summit 2023: Byznys a věda jsou partnery v udržitelnosti

Czech & Slovak Sustainability Summit 2023: Byznys a věda jsou partnery v udržitelnosti
ATOZ Group, užito se svolením
Newstream & Partner

Konference Czech & Slovak Sustainability Summit 2023 chce ukázat, že v udržitelnosti není protivníků. Její první ročník proběhne 20. dubna 2023 v pražském kongresovém centru WPP Campus. Cílem akce je propojení byznysové a vědecké komunity zabývající se udržitelností. Newstream je mediálním partnerem konference.

Reklama

Pořadatel summitu, společnost ATOZ Group, zveřejnil k akci programové novinky. Dopolední blok Czech & Slovak Sustainability Summitu 2023 cílí na spolupráci vědy a byznysu a roli vedení firem v oblasti udržitelnosti. 

V odpolední části pak budou prezentovány přínosné firemní projekty – případové studie a inovace, které opravdu fungují. Hodnocení projektů provede pořadatelem pověřená vědecká rada, která sestává z předních osobností české environmentální scény. Zasedají v ní pouze přední vědci a odborníci, nikoliv zástupci byznysu či médií.

ESG

Čtvrtina předních českých firem neinformuje o ESG, spoléhají se na emisní povolenky

Sedmdesát čtyři ze sta obratově největších českých firem zveřejňuje informace o ESG aspektech svého podnikání, tvrdí to studie poradenské společnosti KPMG, která analyzovala zprávy o ESG od 5 800 firem z 58 zemí. Nejčastěji používanou vykazovací metodikou zůstává v Česku GRI, globálně se přitom zdvojnásobilo množství firem informujících i podle metodiky TCFD. Nejvyšší procento společností zpracovávajících zprávy o udržitelnosti je v asijsko-pacifickém regionu, Evropa skončila až druhá. Výsledky firem v oblasti udržitelnosti zatím většinou nemají vliv na odměny managementu.

Přečíst článek

Udržitelná budoucnost

Smyslem akce je, aby se lidé, kteří řeší ve svých firmách udržitelnost, mohli každoročně scházet a sdílet informace o projektech účastníkům z jiných společností, často z úplně odlišných odvětví a oborů. Tyto příklady dobré praxe mohou inspirovat ostatní, aby jejich společnosti byly udržitelnější.

„Trend udržitelnosti a úsilí o ochranu klimatu je potřeba prohloubit. Nejlepší cestou, jak zlepšit situaci, je zintenzivnit spolupráci a najít společná řešení. Věříme, že tento summit se stane místem pro pravidelná setkávání a výměnu inspirativních nápadů, a snad toto pomůže posunout udržitelnost jako celek kupředu,“ říká programová ředitelka summitu Kateřina Osterrothová.

Odborný garant prof. Vladimír Kočí, vedoucí Ústavu udržitelnosti a produktové ekologie VŠCHT Praha a zakladatel LCA Studia, byl jmenován předsedou vědecké rady summitu. K akci dodává: „Pokud chceme věci opravdu měnit k lepšímu, s reálnými a měřitelnými výsledky, je třeba, aby spolupracovaly věda a byznys. Pro tento záměr je Sustainability Summit vynikající platformou.“

Podrobnějí program, složení vědecké rady a další novinky najdete na webu akce.

Summit se koná ve čtvrtek 20. dubna 2023 v bývalém Paláci elektrických podniků. Registrovat na akci se můžete zde.

Newstream je mediálním partnerem konference. 

Právníci z PRK: Udržitelnost je příležitost i u nás, nejen na Západě

Pro tradiční právní firmu PRK Partners není princip ESG trend, ale realita na trhu, která se projevuje také v právním poradenství. Právníci jedné z největší kanceláří na českém trhu oceňují nejen to, že tato oblast otevírá nové právní aspekty, ale také umožňuje spojení a s velmi zajímavou komunitou těch, kteří se na udržitelnost zaměřují. „Když děláte právo proto, abyste se dozvěděli, jak funguje naše společnost, ESG je k tomu fantastická příležitost,“ uvádějí Marek Procházka, zakládající partner kanceláře, a koncipient PRK Partners Jaroslav Seborský.

Přečíst článek

Vše k ESG čtěte zde

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme