Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Špičky udržitelnosti vystoupí na Sustainable Future 2023 v O2 Universum

Špičky udržitelnosti vystoupí na Sustainable Future 2023 v O2 Universum
Startup Disrupt, užito se svolením
 nst
nst

Udržitelnost je nezbytná pro budoucnost naší planety. O tom budou diskutovat účastníci na již druhém ročníku mezinárodní konference Sustainable Future 2023, která proběhne 14. června v O2 Universum. Na 80 významných řečníků se zaměří na udržitelnost v různých odvětvích, jako je bankovnictví, logistika, doprava a byznys.

Reklama

Hlavní pódium bude hostit skutečné ikony udržitelnosti, včetně nejmladší poradkyně Spojených národů, Sophii Kianni, která představí své nové myšlenky. Tobias Kederer z Amazonu nám sdělí, jaké inovace a trendy očekávat ve světě udržitelného podnikání. Kamil Čermák z ČEZ přiblíží, jak energetický gigant plánuje přispět k udržitelné budoucnosti. Marek Bláha, zodpovědný za Dostupné bydlení České spořitelny, sdílí své zkušenosti s udržitelnými řešeními ve stavebnictví. A Magdalena Maj z Polish Economic Institute představí zajímavé trendy v oblasti udržitelnosti v Polsku.

„Máme tu čest přivítat přední odborníky a inspirativní řečníky z celého světa, kteří nám ukážou cestu k udržitelnému rozvoji," říká Patrik Juránek, CEO Startup Disrupt, hlavního organizátora konference.

Účastníci mezinárodního kongresu o udržitelnosti budou mít možnost naslouchat nejlepším v oboru, seznámí se s nejnovější trendy a tipy na udržitelnost. Podrobný program konference a vstupenky na ni nalezneta na stránkách akce.

Sustainable Future 2023 je pořádána globální platformou pro startupy a inovátory, StartupDisrupt.com. Konference je pořádána pod záštitou Evropské komise, Hospodářské komory České republiky, a také krajských úřadů Středočeského, Jihomoravského, Moravskoslezského, Karlovarského, Ústeckého a Olomouckého kraje. Newstream je mediálním partnerem akce.

Hlavním cílem startupového ekosystému Startup Disrupt je propojit byznys a inovace, pravidelně pořádá komunitní akce, konference a vzdělávací workshopy, které podporují rozvoj startupů, foundry a technologických inovátorů z celého světa.

ESG, udržitelnost

Ceny Sustainability Star 2023 už mají své majitele

Zástupci českých a slovenských firem si převzali ceny Sustainability Star za nejlepší udržitelné projekty. Ocenění je doprovodným programem Czech & Slovak Sustainability Summitu, akce na podporu udržitelných postupů v České republice a na Slovensku. Vědecká rada složená ze špičkových akademiků v oblasti udržitelnosti vybrala z 36 nominací 12 nejlepších projektů.

Přečíst článek

Použitý beton, cihly i suť jsou cenné. V zahraničí už to pochopili, říká první dáma zeleného stavebnictví

Opatrně zbourat a pak kostičky použít zase na další stavbu. Tak funguje nejen lego, ale i cirkulární ekonomika v praxi. V Česku je zatím v plenkách. I pro odborníky je těžké se orientovat v této problematice. Přínosné by určitě bylo, pokud by celý proces podpořil i stát, říká v rozhovoru pro newstream.cz letos nově zvolená předsedkyně České rady pro šetrné budovy Iveta Králová.  

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme