Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Švédský výrobce airbagů chystá masivní propouštění

Autoliv
ČTK
 ČTK

Švédská společnost Autoliv, která je největším výrobcem airbagů a bezpečnostních pásů na světě, výrazně zeštíhlí. Do roku 2025 propustí minimálně 6000 lidí, což je více než desetina její celkové pracovní síly.

Reklama

„Autoliv urychluje globální snižování strukturálních nákladů, zejména v rámci evropských aktivit,“ napsala firma v prohlášení. „Tyto kroky podpoří finanční cíle Autolivu ve střednědobém a dlouhodobém výhledu,“ dodala.

Autoliv hodlá zjednodušit své aktivity z hlediska logistiky a geografické působnosti a plánuje uzavřít některá pracoviště v Evropě. Společnost očekává, že plánované zrušení zhruba 6000 pracovních míst bude dokončeno do roku 2025. Předpokládá, že o práci přijde rovněž kolem 2000 lidí, které zaměstnává nepřímo.

Náklady se utrhly z řetězu

„Snižování pracovních míst se dotkne lidí v našich kancelářích, technických centrech i továrnách, včetně vedoucích pozic na všech úrovních,“ uvedl šéf podniku Mikael Bratt.

Dodavatelé automobilových součástek se v poslední době potýkají s negativními dopady rostoucích cen surovin. Autoliv v lednu podle agentury Reuters uvedl, že růst nákladů byl loni nejhorší za tři desetiletí a že se snaží přenést zvýšené náklady na zákazníky.

„Podnik pokračuje v jednáních se zákazníky, aby si zajistil ceny, které odrážejí mimořádnou inflaci,“ napsal Autoliv.

Rowan Aktinson, představitel Mr. Beana, vystoupil proti autům na baterky

Představitel Mr. Beana: Byl jsem fanda aut na baterky, teď se cítím být podvedený

Je smutné, že ponechat si své staré benzínové auto může být lepší než si nyní kupovat elektromobil, píše komik Rowan Atkinson pro deník Guardian. Podle něj „existují rozumné ekologické důvody, proč po autě na elektřinu zatím nesáhnout“. Které to jsou?

Přečíst článek

New York žaluje jihokorejské automobilky za to, že jejich vozy jdou příliš snadno ukrást

Zlodějíčci aut mají s vozy značek Kia a Hyundai snadnou práci. Návod, jak je snadno odcizit, navíc koluje na sociální síti TikTok. Nejlidnatější americké město New York teď proti tomu vystoupilo. Zažaluje jihokorejské automobilky za to, že se dopustily nedbalosti, když vozy dostatečně nezabezpečily proti krádežím.

Přečíst článek

Odbyt nových osobních aut v Česku roste. Letos už se jich prodalo téměř sto tisíc

Odbyt nových osobních aut v Česku roste. Letos už se jich prodalo bezmála sto tisíc

Prodej nových osobních aut se za pět měsíců letošního roku meziročně zvýšil o 18,6 procenta na 95 068 vozů. V květnu byl počet jejich registrací oproti stejnému měsíci loňského roku o 12,3 procenta vyšší, uvedl Svaz dovozců automobilů (SDA). Podle něj letos stoupl odbyt ve všech kategoriích vozidel s výjimkou autobusů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme