Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Škoda vrhne na trh modernizovanou Scalu a Kamiq na začátku roku 2024

Škoda dá modernizovanou Scalu a Kamiq do prodeje na začátku roku 2024
Profimedia
 ČTK

Škoda Auto modernizovala po čtyřech letech od uvedení na trh svůj kompaktní hatchback Scala a městské SUV Kamiq. K zákazníkům se z hlavního výrobního závodu Škody v Mladé Boleslavi dostanou na začátku roku 2024. Vyplývá to z informací Škody a prodejců při představení obou vozů.

Reklama

Sériová výroba modernizovaných modelů bude podle mluvčí tuzemského zastoupení Škody Michaely Sklenářové zahájena v prvním čtvrtletí roku 2024. Výroba stávajících modelů bude ukončena ještě před zahájením produkce modernizovaných verzí.

„Kamiq a Scala při svém uvedení na trh nově definovaly měřítka kompaktní třídy nejen pro značku Škoda. Nyní jsme oba modely dále vylepšili a posunuli jejich design, interiér a funkčnost na novou úroveň. Nové modely Kamiq a Scala doplňují naše silné portfolio vozů se spalovacími motory a udržují si silnou pozici na trhu,” uvedl předseda představenstva automobilky Klaus Zellmer.

Rostoucí prodeje a dražší auta vytáhla zisk Škody Auto o třetinu

Rostoucí prodeje a dražší auta vytáhla zisk Škody Auto o třetinu

Provozní zisk automobilky Škoda Auto v letošním prvním pololetí vzrostl o více než třetinu na 911 milionů eur (téměř 22 miliard korun) z 676 milionů eur před rokem. Ve své výsledkové zprávě to oznámil mateřský koncern Volkswagen.

Přečíst článek

Kamiq versus Fabie

Škoda zlevnila na přelomu července a srpna stávající verze obou vozů. V těchto dnech zahájila prodej akčního modelu Fresh, u kterého zákazník získá výbavu a další zvýhodnění v hodnotě až 95 800 korun u Kamiqu a 75 800 korun u Scaly. Zákazníci, kteří zvolí běžnou verzi Kamiqu nebo Scaly, mohou u dealerů podle největšího tuzemského prodejce Louda Auto nově získat slevu 25 000 korun z pořizovací ceny. Ta u Scaly začíná na 459 900 korunách a u Kamiqu na 479 900 korunách. Kamiq by tak podle Pavla Loudy z Louda Auto mohl letos předstihnout v prodejích Fabii.

Škoda Enyaq IV

Počet elektromobilů v Česku stoupá. Tři čtvrtiny jsou firemní služebáky

V prvním pololetí se počet osobních elektromobilů registrovaných v Česku zvýšil proti konci loňského roku o 29 procent na 18 271 vozidel. Téměř čtvrtina ze všech registrovaných byla dovezena do ČR jako ojetá. Celkově nejvíc tuzemských elektromobilů je značky Škoda (3596), dále Tesla (3048) a Volkswagen (2226). Vyplývá to z údajů Centra dopravního výzkumu (CDV).

Přečíst článek

Virtuální kokpit mini

Oba modernizované vozy jsou postaveny na koncernové platformě MQB-A0 a jsou vybaveny úspornými motory TSI o objemu 1,0 a 1,5 litru s výkony od 70 kW (95 koní) do 110 kW (150 koní) a manuální nebo automatickou převodovkou. Modely mají nové přední a zadní nárazníky a masku chladiče a přepracované světlomety. Na přání jsou poprvé k dispozici s Matrix-LED předními světlomety, známými z větších modelů.

Nová nabídková struktura obou modelů se nyní skládá ze tří výbavových stupňů se čtyřmi variantami interiéru spolu s volitelnými pakety výbav. Virtuální kokpit mini o velikosti osm palců a infotainment Media s 8,25 palcovým displejem jsou součástí standardní výbavy všech modelů. Jako první modely značky Škoda v kompaktní třídě nabízí Scala a Kamiq nově virtuální pedál s elektricky ovládanými pátými dveřmi, který je dostupný na přání.

Zaplatit za benzin či naftu přímo z auta? Ještě letos, slibuje Škoda Auto.

Zaplatit za benzin, naftu či parkování přímo z auta? Ještě letos, slibuje Škoda Auto

Největší tuzemská automobilka Škoda Auto umožní v budoucnu řidičům škodovku platit za vybrané služby přímo z vozu. Ještě letos by mělo být možné zaplatit na pumpách za pohonné hmoty a parkování, uvedli zástupci společnosti Škoda X (dříve Škoda DigiLab).

Přečíst článek

Nejprodávanější SUV značky Škoda

Vozy jsou vybaveny řadou asistenčních systémů, z nichž některé jsou běžně spojovány s vozy vyšších tříd. Součástí standardní výbavy je například Front Assist s prediktivní ochranou chodců, asistent udržování jízdního pruhu a rozpoznávání dopravních značek. V případě nehody chrání cestující až devět airbagů.

S uvedením vozů Scala a Kamiq před čtyřmi lety získala Škoda Auto pro svou značku nové zákazníky. Scalu si dosud pořídilo 230 000 zákazníků a z výrobní linky zatím sjelo více než 351 000 vozů Kamiq. V letech 2021 a 2022 byl  Kamiq nejprodávanějším SUV značky Škoda. Letos téměř 45 procent všech nově registrovaných osobních aut byly sportovní užitkové vozy (SUV).

BMW otevřelo své největší testovací centrum na světě. S dálnicí i venkovskou okreskou

BMW otevřelo v Sokolově své největší testovací centrum na světě. S dálnicí i venkovskou okreskou

Automobilka BMW dnes zahájila provoz zkušebního centra nedaleko Sokolova. Areál, který od roku 2020 vznikal na bývalé výsypce Sokolovské uhelné, bude sloužit pro testování nových technologií aut. V BMW Group jde o největší testovací polygon na světě, řekl mluvčí BMW Group ČR David Haidinger. Výstavba stála přes sedm miliard korun. Celý areál funguje v režimu velmi přísného zabezpečení.

Přečíst článek

Volkswagen

Volkswagen se bez čínských technologií neobejde. Může to být problém i pro český autoprůmysl

Volkswagen a jeho Audi se v obavě ze ztráty trhu investičně spojují s čínskými automobilkami, startupem Xpeng a státním SAIC Motor. Německá automobilka totiž „jako sůl“ potřebuje pokročilejší čínské technologie a know-how, což je varovné pro celé Česko.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Odbyt nových osobních aut v Česku roste. Letos už se jich prodalo téměř sto tisíc

Odbyt nových osobních aut v Česku roste. Letos už se jich prodalo bezmála sto tisíc

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme