Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zaplatit za benzin, naftu či parkování přímo z auta? Ještě letos, slibuje Škoda Auto

Zaplatit za benzin či naftu přímo z auta? Ještě letos, slibuje Škoda Auto.
ČTK
 ČTK

Největší tuzemská automobilka Škoda Auto umožní v budoucnu řidičům škodovku platit za vybrané služby přímo z vozu. Ještě letos by mělo být možné zaplatit na pumpách za pohonné hmoty a parkování, uvedli zástupci společnosti Škoda X (dříve Škoda DigiLab).

Reklama

Škoda Auto chce ještě v letošním roce umožnit placení za palivo u čerpacích stanic přímo z displeje umístěného ve voze. V současnosti jedná s velkými sítěmi jako je OMV, Benzina nebo MOL, ale i menšími provozovateli o spolupráci. Na tiskové konferenci to uvedl Jaroslav Pelant ze společnosti Škoda X.

Zkušební provoz ve třech zemích

"Usilovně na tom pracujeme, aby byla služba dostupná v Česku ještě letos, stejně jako placení z vozu za parkování," uvedl Pelant. Služba Pay to Fuel již běží v pilotním provozu v Německu, Lucembursku a Dánsku a v létě se má rozšířit do dalších čtyř zemí. Dohromady bude dostupná u 4500 čerpadel. Do konce roku má být již v 11 zemích a u 16 tisíc stanic.

Elektromobily budou už po roce 2025 tvořit většinu produkce Škody Auto

Z linek Škody Auto budou už po roce 2025 sjíždět převážně elektromobily

Většinu produkce automobilky Škoda Auto budou tvořit po roce 2025 elektromobily. Srovnatelné prodeje aut s elektrickým pohonem a vozů se spalovacími motory v Česku budou po roce 2030, řekl člen představenstva Škody Auto pro prodej a marketing Martin Jahn deníku E15.

Přečíst článek

Podobně chce Škoda prostřednictvím své digitální dceřiné firmy Škoda X rozšířit další služby, jako je placení z vozu za parkování, které by se rovněž mělo objevit v Česku letos. Další aplikací je Offers, která umožňuje získávat přímo na displej vozu nabídky z obchodů a od dalších partnerů značky. Rozšířit se má i služba sdílení aut HoppyGo.

Mezi dalšími produkty Škody X jsou nabíjecí Huby vytvořené z použitých baterií z elektromobilů. Těch by mohlo ročně vzniknout zhruba 60. Pilotní projekt již běží v České republice. Ve všech zemích Evropy již funguje aplikace DigiCart, která prostřednictvím digitálního certifikátu nabízí základní informace o ojetém vozidle, jako je servisní historie nebo počet ujetých kilometrů.

Škoda X, dříve Škoda DigiLab, slouží české automobilce jako centrální dílna pro vývoj nových služeb souvisejících s mobilitou a novými technologiemi. Je součástí mezinárodní startupové scény a neustále vyhledává nové možnosti kooperace s kreativními mozky z oblasti informačních technologií.

Škoda Auto, ilustrační foto

Jahn: Škoda bude muset po schválení Euro 7 propustit tři tisíce lidí a zavřít halu

V případě zavedení emisní normy Euro 7 bude Škoda Auto muset uzavřít jednu výrobní halu a o práci přímo u automobilky přijde 3000 lidí. Včetně dodavatelů pak půjde o zhruba 10 tisíc propuštěných lidí. Důvodem je ekonomická nemožnost dále vyrábět a prodávat menší modely Fabia, Scala a Kamiq. V pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi to řekl člen představenstva Škoda Auto pro prodej a marketing Martin Jahn.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme