Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rusko zakázalo vývoz cukru. Země potřebuje stabilizovat vlastní trh s potravinami

Rusko zakázalo do konce srpna vývoz cukru ze země
Pixabay
 ČTK

Rusko přechodně zakázalo vývoz cukru ze země. S odkazem na vládní nařízení o tom píší ruské tiskové agentury. Moskva tak chce zajistit stabilitu na domácím trhu s potravinami, citovala z nařízení agentura TASS. Zákaz platí do konce srpna a týká se vývozu třtinového nebo řepného cukru a chemicky čisté sacharózy.

Reklama

„Omezení bude platit do 31. srpna 2024. Cílem rozhodnutí je udržet stabilitu domácího trhu s potravinami,“ uvádí se v prohlášení.

Usnesení stanoví řadu výjimek. Cukr bude možné v určitých objemech dodávat do zemí Euroasijské hospodářské unie (EAHU). Konkrétně je povolen vývoz 28 tisíc tun do Arménie, 5000 tun do Běloruska, 120 tisíc tun do Kazachstánu a 28 500 tun do Kyrgyzstánu.

Podle webu Statista Rusko vyvezlo v roce 2022 na 190 tisíc tun cukru. Ve srovnání s předchozím rokem to byl pokles o 58 procent.

Budova ve Vrběticích, kde se připravuje výroba granátů

Rusové odsoudili české obvinění o výbuchu ve Vrběticích. Připomněli pochyby Miloše Zemana

Obvinění Ruska z podílu na výbuchu v muničních skladech ve Vrběticích v roce 2014 jsou vykonstruovaná a jsou politickou objednávkou Spojených států a Británie, prohlásila mluvčí ruské diplomacie Marija Zacharovová podle ruské státní agentury TASS.

Přečíst článek

Ruský prezident Vladimir Putin

Dezinformace i hackerské útoky. NATO znepokojuje ruský vliv v Česku, Slovensku a dalších státech

Severoatlantickou alianci znepokojuje nedávná škodlivá činnost na území členských států bloku, která je součástí ruských hybridních aktivit, uvádí v prohlášení. Text zmiňuje Česko, Estonsko, Německo, Lotyšsko, Litvu, Polsko a Británii. Ruské počínání neodradí spojence od další podpory Ukrajiny, píše se v dokumentu.

Přečíst článek

USA obvinily Rusko, že na Ukrajině porušuje úmluvu o chemických zbraních

Používají Rusové chemické zbraně? Nasadili dusivou látku chlorpikrin, tvrdí USA

Spojené státy obvinily Rusko z porušování úmluvy o chemických zbraních. Podle Washingtonu Rusové proti ukrajinským vojákům nasadili dusivou látku chlorpikrin i chemické prostředky k potlačování nepokojů, informovala agentura Reuters.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme