Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Průlom na českém realitním trhu: reality.iDnes.cz a Portál Podílů uzavírají exkluzivní partnerství

Průlom na českém realitním trhu: reality.iDNES.cz a Portál Podílů uzavírají exkluzivní partnerství
Shutterstock
Komerční spolupráce

Začíná se psát nová kapitola českého realitního trhu. Dvě významné platformy, reality.iDNES.cz a Portál Podílů, vstupují do exkluzivního partnerství. Toto spojení v sobě kombinuje osvědčený realitní inzertní portál a přední platformu pro podílové vlastnictví nemovitostí a přináší revoluční přístup k prodeji a nákupu nemovitostí.

Reklama

Když se síly dvou významných hráčů na realitním trhu spojí, můžeme očekávat velké věci. Reality.iDNES.cz, založený v roce 2009, je jedním z největších a nejnavštěvovanějších realitních portálů v zemi a je také hlavním zdrojem informací o aktuálních trendech a vývoji na realitním trhu. Svou významnou pozici potvrdil v lednu 2021, kdy podle měření NetMonitor překročil počet jednoho milionu unikátních uživatelů za měsíc.

Byt, nájemníci

Češi trpí fetišem vlastnického bydlení. To ale bude stále hůře dostupné

Češi trpí fetišem vlastnického bydlení. V zemích, jako je Německo, Švýcarsko nebo Rakousko, které si jinak rádi Češi berou za příklad, přetrvává daleko nižší podíl populace bydlící ve vlastním bytě nebo domě. Nájemní bydlení je tam mnohem rozšířenější než v Česku. A nikomu to nepřipadá jako ekonomický nerozum. Jestliže tuto mentalitu Češi postupně přijmou za svoji také, usnadní jim to život. Navíc učiní věc v mnoha ohledech rozumnou i ryze z ekonomického hlediska.

Přečíst článek

Na druhém konci stojí Portál Podílů, mladší, ale stejně ambiciózní hráč na poli realit. Tento portál odstartoval svůj provoz v roce 2022 a je výsledkem několikaletého vývoje týmu IT odborníků s bohatými zkušenostmi v oblasti nemovitostí. Díky svému inovativnímu přístupu a technologickému know-how se jim podařilo vytvořit jedinečné tržiště podílů, které slouží pro nákup a prodej podílových nemovitostí, který v Česku dosud neexistoval. Portál Podílů nejenže nabízí platformu pro inzerci, ale také poskytuje ucelený vhled do problematiky podílového vlastnictví prostřednictvím svého blogu.

„Naše spolupráce s reality.iDNES.cz je skutečná symbióza,“ říká Jan Kučera, CEO Portálu Podílů, a dodává: „Společně máme možnost vytvářet nové možnosti pro naše zákazníky a posunout trh nemovitostí do nové éry.“

Výstavba bytů, ilustrační foto

V Česku poprvé po více než deseti letech klesají nabídkové ceny nemovitostí, ukazují data ČSÚ

V Česku nebývale zlevňují nemovitosti. V prvním letošním čtvrtletí klesly ceny nových bytů v Praze meziročně o šest procent, což je nejvýraznější propad minimálně od roku 2009, od kdy ČSÚ svoji příslušnou statistiku zveřejňuje. Jedná se přitom o realizované ceny bytů v novostavbách, tedy ceny, za které transakce skutečně probíhá.

Přečíst článek

Své nadšení neskrývá ani Petr Makovský, ředitel reality.iDNES.cz: „Naše rozhodnutí spolupracovat s Portálem Podílů je založeno na víře, že společně můžeme přinést do realitního trhu něco nového a vzrušujícího. Společné úsilí nám umožní lépe sloužit našim zákazníkům a poskytnout jim více možností při hledání nemovitosti,“ komentuje.

Toto strategické partnerství do tradiční realitní sféry přináší nové možnosti, rozšiřuje obzory v oblasti nákupu a prodeje nemovitostí a stává se základním pilířem budoucího růstu a inovací v realitním sektoru.

Stavět v regionech je jednodušší. Kladno bude nová Praha, míní developerské z SFG Tereza Kouklová

Developerka Tereza Kouklová: Stavět v regionech je jednodušší. Kladno bude nová Praha

Praha je zajímává, za to ale velmi drahá. Pro menšího developera může ale stejně tak být atraktivní výstavba v regionech. Tu ale zase brzdí nedostatečná infrastruktura, nejenom ta dopravní, říká v novém díle podcastu Realitního Clubu Tereza Kouklová ze společnosti SFG.

Přečíst článek

Ceny nájemného se v květnu zastavily a někdy i mírně klesaly

Ceny nájemného začaly stagnovat i mírně klesat, byt v Praze vyjde průměrně na více než 19 tisíc

Ceny nájemného ve starších bytech v květnu začaly stagnovat a v některých českých městech i klesat. Pokles ceny nájemného lze sledovat druhé čtvrtletí po sobě. I tak se ale ceny nájmů meziročně zvedly, a to o osm procent v Praze, o devět procent v Brně a o čtyři procenta ve zbytku země, informuje o tom realitní společnost RE/MAX.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Francouzská policie stále vyšetřuje Babiše kvůli praní špinavých peněz. Je to výmysl médií, míní kandidát na prezidenta

Francouzská policie stále vyšetřuje Babiše kvůli praní špinavých peněz. Výmysl médií, míní kandidát na prezidenta

Přečíst článek
Takto by mělo v budoucnu vypadat Hlavní nádraží v Praze.

Tohle není nádraží, to je pergola z Dubaje. Projekt Dánů na nový Hlavák schytává kritiku

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme