Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF Renáty Kellnerové bude vozit balíky v Polsku

InPost
iStock
 ČTK

Skupina PPF už vlastní víc než pětinu polské obměny české Zásilkovny ale mnohem větší.

Reklama

Skupina PPF české miliardářky Renáty Kellnerové získá od společnosti Advent International další pětiprocentní podíl v polské společnosti InPost, která provozuje samoobslužné schránky pro vyzvednutí zboží a logistická centra pro internetové obchody zejména v západní Evropě. Firma to oznámila na svém webu. Nyní už má PPF v InPostu 21,71 procenta.

Cena činila 10,50 eura za akcii, tedy 255,70 koruny za akcii. Advent International navíc souhlasila s tím, že poskytne PPF opci na nákup dalšího desetiprocentního podílu. Tato opce nahrazuje stávající opci, kterou skupina PPF oznámila letos 26. května.

Zásilkovna se stala vítězem žebříčku 100 nejlepších zákaznických zkušeností v Česku, který každoročně sestavuje poradenská společnost KPMG ČR na základě 50 tisíc zákaznických hodnocení.

PPF zvažuje koupi Zásilkovny. Když, tak ale jedině celou, říká šéf PPF Šmejc

Skupina PPF zvažuje případnou koupi společnosti Packeta, jejíž součástí je v ČR logistická firma Zásilkovna. „Určitě se na to budeme dívat, ale pokud bychom o Zásilkovnu měli zájem, tak jedině o celou,“ řekl novinářům generální ředitel PPF Jiří Šmejc. Zásilkovna vznikla v roce 2010 s cílem usnadnit e-shopům přepravu zboží k zákazníkům. Mluvčí Zásilkovny Kamil Chalupa odmítl informaci jakkoliv komentovat.

Přečíst článek

InPost, kótovaná na burze Euronext v Amsterdamu, nyní působí vedle svého domovského trhu v Polsku také v osmi západoevropských zemích, včetně Francie a Velké Británie. Spravuje přibližně 33 tisíc samoobslužných výdejních schránek pro zákazníky e-shopů a v rámci logistických řešení buduje centra pro skladování a distribuce zásilek, jejichž služby poskytuje internetovým obchodníkům.

„Od doby, kdy se PPF stala akcionářem InPostu, společnost úspěšně pokračuje v dalším rozvoji svého byznysu a vykazuje pozitivní finanční výsledky. Jsme rádi, že můžeme nyní zvýšit náš podíl ve společnosti, protože pevně věříme ve strategii její celoevropské expanze a oceňujeme úsilí managementu InPostu o udržitelný dlouhodobý růst,“ uvedl šéf investic PPF Didier Stoessel.

Miliardová Zásilkovna hledá investora. Důvodem je zájem trhu i snaha zajistit rozvoj

Miliardová Zásilkovna hledá investora. Důvodem je zájem trhu i snaha zajistit rozvoj

Skupina Packeta, která vlastní českou logisticko-technologickou společnost Zásilkovna, začala hledat nové investory. Důvodem je dlouhodobý zájem trhu o firmu i snaha zajistit další růst firmy s miliardovými obraty, uvedla v prohlášení zaslaném médiím firma, v níž téměř poloviční podíl drží manželé Simona a Jaromír Kijonkovi.

Přečíst článek

„Za letošní rok se očekává, že InPostu vzrostou tržby meziročně o 36,5 procenta, zatímco příští rok by to mělo být o pětinu,“ řekl analytik XTB Tomáš Cverna. Vysoký očekávaný růst se propisuje i do ocenění akcií firmy. Akcie InPostu na amsterdamské burze letos podle něj zaznamenaly výbornou výkonnost, když si od začátku roku připsaly téměř 40 procent. „Navýšení podílu v InPostu zapadá do strategie PPF získat podstatný podíl na službách kolem e-commerce. Naplňují tak heslo z Divokého západu: 'Když je zlatá horečka, prodávej lopaty',“ doplnil analytik Capitalinked.com Radim Dohnal.

Skupina PPF podniká ve 25 zemích. Investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva 40,1 miliardy eur a zaměstnává celosvětově 70 tisíc lidí.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme