Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF Renáty Kellnerové navýšila podíl v polském inPostu

InPost
iStock
 ČTK

Česká finanční skupina PPF se dohodla na koupi dalších deseti procent akcií polské logistické firmy InPost od společnosti Advent International. PPF tak má podíl přibližně 28,75 procenta na základním kapitálu InPostu, který provozuje samoobslužné schránky pro vyzvednutí zboží a logistická centra pro internetové obchody.

Reklama

Skupina současně v tiskové zprávě oznámila uzavření dohody se společností Claure Group investora Marcela Claureho, která odkoupí tříprocentní podíl PPF v InPostu.

Dnes oznámenou transakcí o koupi dalších deseti procent akcií od firmy Advent International uplatňuje PPF druhou opci, která nahradila předchozí opční dohodu z loňského prosince. Hodnotu transakce skupina neuvedla.

Akvizice s účastí PPF. Polská InPost kupuje 30 procent v britské logistické firmě Menzies

Akvizice s účastí PPF. Polská InPost kupuje 30 procent v britské logistické firmě Menzies

Polská společnost InPost se dohodla na převzetí menšinového podílu v britské logistické firmě Menzies Distribution. Za 30procentní podíl zaplatí 49,3 milionu liber, v přepočtu 1,4 miliardy korun. Cílem akvizice je snaha o rychlou expanzi v regionu a uspokojení rostoucí poptávky spotřebitelů. Součástí transakce je i tříletá opce na odkup zbývajících 70 procent Menzies. V InPost vlastní podíl skupina PPF.

Přečíst článek

„Máme radost z dalšího zvýšení našeho podílu v InPostu, který je lídrem v poskytování udržitelných řešení pro e-commerce napříč evropskými trhy, zejména v 'poslední míli' při doručování zásilek spotřebitelům,“ uvedl šéf investic PPF Didier Stoessel. Zároveň uvítal, že mezi akcionáře polské firmy vstoupil Claure, kterého označil za zkušeného investora v technologiích.

Společnost InPost působí kromě domovského trhu v Polsku také v osmi západoevropských zemích, včetně Francie a Velké Británie. Spravuje přibližně 35 tisíc samoobslužných výdejních schránek pro zákazníky e-shopů a buduje centra pro skladování a třídění zásilek, jejichž služby poskytuje internetovým obchodníkům. S akciemi společnosti se obchoduje na burze Euronext v Amsterdamu.

Skupina PPF podniká ve 25 zemích Evropy, Asie, Severní Ameriky a Afriky. Investuje do telekomunikací, médií, finančních služeb, internetového obchodu, biotechnologií, nemovitosti a strojírenství. Skupina vlastní aktiva ve výši 43,5 miliardy eur (přibližně 1,1 bilionu korun) a celosvětově zaměstnává 52 tisíc lidí. Skupinu PPF vlastní nejbohatší Češka Renáta Kellnerová s rodinou.

InPost

PPF Renáty Kellnerové bude vozit balíky v Polsku

Skupina PPF už vlastní víc než pětinu polské obměny české Zásilkovny ale mnohem větší.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme