Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

POPAI DAY 2023 ukáže, jak umělá inteligence promění svět retailu

POPAI DAY 2023 ukáže, jak umělá inteligence promění svět retailu
Hugo Trkal, poskytnuto POPAI
 nst
nst

Digitalizace, nové obchodní strategie, využití dat, inovací a umělé inteligence i další trendy ve světě retailu. To jsou témata, která rozeberou profesionálové z oboru na POPAI DAY 2023. Již patnáctý ročník oborové konference proběhne 23. listopadu 2023 v prostorách kongresového centra O2 universum. Newstream je mediálním partnerem akce.

Reklama

POPAI DAY 2023 přinese zásadní retailové trendy, změny a perspektivy. Letošním mottem a tématem je Spolu chytřejší pro budoucnost retailu aneb proč nás AI nenahradí. „Víme, že AI je moderní, ale je to jen partner vašich zkušeností, kreativity a invencí. To vy sami posouváte obor. Jde nám o to, abychom mezi sebou lépe komunikovali, vzájemně se inspirovali a společně vytvářeli silnější obor retailu,“ obracejí se v pozvánce pořadatelé akce na maloobchodníky.  

Téma AI a digitalizace prozkoumáme z mnoha různých úhlů pohledů včetně HR a legislativy,“ dodává Linda Petrová, Strategic Planner ze společnosti Wellen, která je zároveň moderátorkou odborného programu akce.

„Termín na konci listopadu je tradiční, do O2 universum se vracíme potřetí, ale obsah jsme trochu posunuli. Příprava programu probíhá už od března, osmičlenná konferenční rada postupně oslovuje speakery a vzniká opravdu hodně dynamická konference,“ dodává.

Na co se můžete těšit

  • Inspiration Worldwide - Retailové zahraniční trendy se zaměřením na rozvoj AI
  • Jak zaměstnat AI při plánování prodejních prostor?
  • Jak stavět na datech nakupování budoucnosti?
  • Vyrazila vám AI dech? Tak pozor na zuby.
  • Moderní HR pro digitální dobu.
  • Vynikající pracant, ale špatný pán: rizika při zpracování dat AI
  • Jak naslouchání potřebám vyladí digitální komunikaci.
  • Je AI právně odpovědná?
  • Jak hlouběji penetrovat trh?

Konferenci zahájí zahraniční keynote speaker, dále se budou střídat rychlé čtvrthodinové prezentace plné faktů a use case s několika odbornými panely a moderovanými stagemi. To vše doplní téměř desítka reportážních vstupů i vyhlášení vítězů soutěže POPAI Student Awards.

V programu se najde také dost prostoru pro networking a speed dating pro partnery.

Patnáctý ročník odborné konference bude navíc udržitelnější než kdy dřív. „Prakticky všechny materiály, program, vyhodnocení i zpětné vazby budou v elektronické podobě. Vše ostatní pak plně recyklovatelné,“ říká Petrová.

Konference bude završena galavečerem, který odmoderuje Simona Babčáková. Více k programu i registraci naleznete na stránkách akce

Jak vypadal minulý ročník POPAI DAY? Podívejte se na sestřih:

POPAI DAY 2022

Michal Pěchouček na SingularityU Czech Summitu

Michal Pěchouček pracuje na umělé inteligenci 30 let. Česko by mělo být montovnou AI. Jinak bude kolonií, varuje

Umělá inteligence přinese zásadní změny ve fungování společnosti i států. Česko by podle Michala Pěchoučka, člověka, který na akademické úrovni i v byznysu vyvíjí AI již tři dekády, přitom v tomto vývoji mohlo hrát významnou roli. „Zejména na úrovni cybersecurity patříme ke globální špičce a budeme i dál,“ uvedl Pechouček v rozhovoru pro newstream.cz. Tomu, aby Česko hrálo ještě významnější roli, brání zejména nedostatečné byznysové prostředí a také vzdělávací systém.

Přečíst článek

video

Digitalizace je nezbytností pro všechny obchodníky. Jinak je krize smete

Následující měsíce přinesou spoustu výzev pro všechny obchodníky. Na jedné straně je budou tížit rostoucí náklady na energie a mzdy, na straně druhé budou tlaky od zákazníků, kteří nebudou ochotni platit vyšší ceny za zboží a služby. Jak z toho ven? Jednu z možných odpovědí na to přinesla konference Boost your business!, kterou pořádal byznysový portál newstream.cz. Hlavní radou úspěšných podnikatelů je digitalizace. 

Přečíst článek

video

Doba se změnila. Zákazníka je potřeba si hýčkat, shodují se experti napříč trhem

Maloobchod se v posledních několika letech mění v důsledku ekonomických i technologických změn a řady krizí. Mění se kvůli tomu podmínky fungování na trhu i chování spotřebitelů, a to natolik zásadně, že je třeba tomu přizpůsobit i nabídku služeb, jinak hrozí, že podnikatelé o své zákazníky přijdou. Shodli se na tom řečníci i diskutující na konferenci Boost your business, kterou pořádal server newstream.cz. Generálním partnerem akce byla společnost Global Payments.

Přečíst článek

Druhý ročník Women´s Findependence Day

Změní AI svět investování? Na to odpoví druhý ročník Women´s Findependence Day

Jsme na prahu další technologické revoluce? Změní umělá inteligence (AI) svět investování? A je dobrý čas na nákup akcií firem spojených s AI? Na to odpoví již druhý ročník Women´s Findependence Day, který se koná již zítra.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Umělá inteligence pohání úspěch. A osvícení manažeři to dobře vědí

Přečíst článek

Digitalizace českého stavebnictví se vleče. Jak by oboru prospělo vyšší zapojení AI, budou diskutovat experti

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme