Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

e-commerce - informace o tématu

Jeff Bezos, zakladatel internetového gigantu Amazon

Amazonu se dařilo, zisk prudce rostl. I díky cloudu

Vánoční sezona se v Amazonu povedla. V předešlém čtvrtletí internetovému prodejci prudce vzrostl zisk. Dařilo se i jeho cloudové divizi.

Přečíst článek

To bude ještě masakr. Sociální nákupy z Číny válcují západní internetové obchody

Přečíst článek
nákupní centrum Palladium v Praze

Maloobchod byl v říjnu stále v minusu. Vánoce budou pro obchodníky jen částečnou útěchou

Říjnové výsledky maloobchodu ukazují, že propad maloobchodu už konečně začíná přece jen brzdit. Tržby obchodníků se v říjnu snížily meziročně o 1,4 procenta, propad tak zmírnil po zářijovém revidovaném snížení o 4,3 procenta. Proti předchozímu měsíci tržby vzrostly o 0,6 procenta, uvedl Český statistický úřad (ČSÚ).

Přečíst článek

POPAI DAY 2023 ukáže, jak umělá inteligence promění svět retailu

Digitalizace, nové obchodní strategie, využití dat, inovací a umělé inteligence i další trendy ve světě retailu. To jsou témata, která rozeberou profesionálové z oboru na POPAI DAY 2023. Již patnáctý ročník oborové konference proběhne 23. listopadu 2023 v prostorách kongresového centra O2 universum. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek

Zářijová konference ShopCamp odtajnila program. Vystoupí na ní eshopařská esa

Desátý ročník komunitní e-commerce konference ShopCamp, která proběhne 7. září v Praze, už má pevný program. Zkušenosti i pořádnou dávku inspirace návštěvníkům předají zástupci zajetých e-shopů jako jsou Trenýrkárna, Econea, Libristo, Kulina či Breno. Chybět nebudou ani experti na datovou analytiku, umělou inteligenci či reklamu. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Roy Perticucci, ředitel Allegro

Značky Mall.cz a CZC.cz mohou pod novým majitelem fungovat ještě dlouho

Zánik e-shopů Mall.cz a CZC.cz, které patří pod polskou společnost Allegro, nový majitel zatím neplánuje. Uvedl to datový ředitel Allegra Wojciech Bogdan. Případný přesun pozornosti pouze k on-line tržišti Allegro.cz, které na český trh vstoupilo v květnu tohoto roku, by podle něj záležel na tom, kolik zákazníků by z Mallu a CZC na Allegro odešlo a také na jejich spokojenosti s těmito obchody.

Přečíst článek
Vzhůru na burzu. WOOD SPAC One vstoupil za půl miliardy do prodejce tenisek Footshop

Vzhůru na burzu. WOOD SPAC One vstoupil za půl miliardy do prodejce tenisek Footshop

Společnost WOOD SPAC One (WSO) ze skupiny Wood & Company získala podíl 48,5 procenta v on-line prodejci obuvi a oblečení Footshop. Po fúzi obou společností, která by se měla uskutečnit k 1. srpnu 2023, budou obchodovány veškeré akcie Footshopu na trhu Standard Start pražské burzy. Výše transakce byla 445 milionů korun. 

Přečíst článek
Odchod z Ruska stál PPF miliardy. Nelitujeme, bylo to správné, prohlásil šéf firmy Šmejc

Odchod z Ruska stál PPF miliardy. Nelitujeme, bylo to správné, prohlásil šéf firmy Šmejc

Náklady skupiny PPF související s odchodem z Ruska po invazi na Ukrajinu dosáhly stovek milionů eur. Nebýt toho, skupina loni měla vyšší zisk než před pandemií COVID-19, řekl ředitel PPF Jiří Šmejc, který stojí v čele skupiny jeden rok. PPF vykázala za loňský rok čistý zisk 140 milionů eur (asi 3,36 miliardy korun), o 49 procent méně než o rok dříve.

Přečíst článek
Šéf Shoptetu Samuel Huba: Každá čtvrtá koruna, která se utratí v české e-commerce, pochází z naší platformy

Šéf Shoptetu: Každá čtvrtá koruna, která se utratí v české e-commerce, pochází z naší platformy

Na platformě Shoptet nyní funguje víc než 34 tisíc e-shopů v Česku, Maďarsku a na Slovensku. „V následujících letech máme v plánu expanzi do několika dalších zemí,” říká šéf firmy Samuel Huba. Svět e-commerce dle něj zažije větší zapojení umělé inteligence. Jak bude vypadat budoucnost české e-commerce, popisuje Samuel v seriálu Young Money Patrika Borýska.

Přečíst článek
Notino míří do kolébky parfémů. Francii hodlá obsluhovat ještě letos

Notino míří do kolébky parfémů. Francii hodlá obsluhovat ještě letos

I přes krizi beauty byznys jen kvete, ukazují výsledky e-shopu Notino. Prodejce parfémů a kosmetiky v posledním finančním roce rostl obratově o třetinu na více než miliardu eur (asi 23,8 miliardy korun). Před sebou má velké cíle. Ještě letos by chtělo expandovat do kolébky parfémů - Francie.

Přečíst článek
Boj o zákazníka se vyostřuje. Úspěšní e-shopaři poradí, jak v konkurenci uspět

Boj o zákazníka se vyostřuje. Úspěšné e-shopy poradí, jak v konkurenci uspět

Vlivem plížící se recese se české e-shopy připravují na novou realitu. Po covidových žních nastává půst. Boj o zákazníka, který je stále méně ochotný utrácet, se vyostřuje. Jednou z možností, jak být napřed oproti konkurenci, je vzdělávat se v oboru a inspirovat se příběhy úspěšných e-shopařů. A přesně to nabízí akce ShopCamp, která proběhne v září v Praze. Pro registrované majitele internetových obchodů je zdarma. Zajistěte si místo včas. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Skupina PPF kupuje patnáctiprocentní podíl v polské firmě InPost, která provozuje samoobslužné schránky pro vyzvednutí zboží a logistická centra pro internetové obchody, zejména v západní Evropě.

PPF se zaměří na Polsko. Kupuje část obří logistické firmy InPost

Společnost InPost provozuje téměř 30 tisíc výdejních boxů v několika zemích Evropy. Skupina PPF tak ještě výrazněji vstupuje do segmentu e-commerce.

Přečíst článek
Reklama

News box

K útoku na koncertní sál u Moskvy, který si vyžádal přes 1️⃣4️⃣0️⃣​​​​​​​ mrtvých, se dnes znovu přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Píše to agentura Reuters s odkazem na prohlášení mluvčího skupiny na sociálních sítích.
Ceny ropy v závěru obchodního týdne po dvou dnech poklesu 📈 rostou o zhruba dolar za barel. Pomáhá jim mimo jiné předpoklad, že nabídka na trhu bude omezenější, protože se očekává, že aliance producentů OPEC+ bude pokračovat v současném snižování produkce.
Německé aerolinky Lufthansa a odbory Verdi se dohodly na postupném zvýšení mezd pozemního personálu o 1️⃣2️⃣,5️⃣ procenta do konce nadcházejícího roku. Zaměstnancům s nižšími příjmy se mzdy podle Verdi zvýší dokonce až o 18 procent. Odborová organizace dnes dohodu s Lufthansou označila za historický úspěch.
Pražská burza ve zkráceném týdnu opět posílila. Index PX 📈 stoupl o 1,6 procenta na 1515,2 bodu. Největší pokles postihl akcie zbrojovky Colt, naopak nejvíce posílily akcie Monety. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu akcie vzrostly o 0,7 procenta.
Za útok v koncertní síni v Krasnogorsku na předměstí Moskvy je odpovědný výhradně Islámský stát, prohlásil dnes bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Dnešní tvrzení ruského vyšetřovacího výboru o odpovědnosti Ukrajiny má Washington za ❌ „nesmysl“.
Ruský vyšetřovací výbor dnes uvedl, že získal  důkazy o vazbě mezi pachateli nedávného teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy a Ukrajinou. Podle vyjádření výboru útočníkům poskytli hotovost a finance v kryptoměně ukrajinští nacionalisté, napsala ruská agentura RIA Novost.
Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme