Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Netflix po deseti letech příprav mění šéfa, překvapil trh výsledky

Netflix po deseti letech příprav mění vedení, překvapil trh výsledky
ČTK
 ČTK

Americký provozovatel streamovací služby Netflix zveřejnil příznivé hospodářské výsledky za čtvrté čtvrtletí, které podle agentur předčily očekávání analytiků. Oznámil rovněž změnu ve vedení: spoluzakladatel společnosti Reed Hastings odchází z funkce výkonného ředitele a předává otěže dlouholetému partnerovi ve vedení Tedovi Sarandosovi a Gregovi Petersovi, jenž má na starosti operace společnosti.

Reklama

Akcie společnosti, které v loňském roce klesly téměř o 38 procent, vzrostly o 6,1 procenta na 335,05 dolaru při obchodování po uzavření burzy, uvedla agentura Reuters.

Netflix, ilustrační foto

Dravý Netflix je zpět. Zvládl zastavit odliv předplatitelů, investoři to ocenili

Čistý zisk provozovatele americké streamovací služby Netflix ve třetím čtvrtletí meziročně klesl o čtyři procenta na 1,4 miliardy dolarů (35 miliard korun). Firma ale zvýšila tržby a zastavila úbytek předplatitelů, na což její akcie zareagovaly prudkým růstem.

Přečíst článek

Sarandos a Peters budou sdílet titul výkonných ředitelů, zatímco Hastings bude výkonným předsedou. Změna je účinná okamžitě a představuje vyvrcholení desetiletí plánování nástupnictví v představenstvu. Peters i Sarandos byli povýšeni v červenci 2020, v době, která byla pro společnost náročná, dodal Reuters.

Křest ohněm 

"Byl to křest ohněm, vzhledem ke covidu a nedávným výzvám v našem podnikání. Ale oba to zvládli neuvěřitelně dobře, takže představenstvo i já věříme, že je ten správný čas dokončit mé nástupnictví," napsal Hastings v příspěvku, ve kterém oznámil svůj odchod.

Zapomeňte na Stranger Things, nejsledovanějším hitem Netflixu je temná Wednesday

Seriál, který vychází ze světa Addamsovy rodiny, přilákal k obrazovkám Netflixu tolik lidí, že během pouhého týdne prosledovali rekordní počet hodin. Kolik? Neuvěřitelných 341 milionů. To se nepovedlo ani očekávané čtvrté sérii Stranger Things. 

Přečíst článek

Hastings odchází ve chvíli, kdy Netflix oznámil, že za tři měsíce do konce prosince loňského roku získala streamovací služba 7,66 milionu nových zákazníků; analytici očekávali v průměru jen 4,5 milionu, poznamenala agentura DPA. Celkově měl Netflix ke konci roku 230,75 milionu předplatitelů.

Pomohla Koruna i Harry & Meghan

"Rok 2022 byl těžký rok s hrbolatým začátkem, ale lepším koncem,“ vysvětlila podle DPA společnost ve výroční zprávě v narážce na slabší první pololetí, kdy ji ubylo 1,2 milionu předplatitelů.

Portrét zesnulé královny Alžběty II. na bankovce

Éru královny Alžběty vystřídala doba Harryho a Meghan. Snad ne napořád

Velká Británie prožívá turbulentní období. Sérii přehmatů, špatných rozhodnutí i stín populismu. Během nastalého chaosu zemřela královna Alžběta, což mnozí interpretovali jako ústup staré éry. Někdejší slávy. Zesnulá královna tak je další z osobností roku 2022 byznysového portálu newstream.cz.

Přečíst článek

O obrat se zasloužila i díla věnovaná britské královské rodině jako populární seriál Koruna (The Crown) a pořad Harry & Meghan, anebo seriál Emily in Paris.

Tržby společnosti vzrostly ve čtvrtém čtvrtletí zhruba o dvě procenta na 7,9 miliardy dolarů (asi 174,5 miliardy korun). Čistý zisk se však meziročně propadl z 607 milionů dolarů na 55 milionů dolarů (z asi 13,4 miliardy korun na 1,2 miliardy korun). Celkově však tato čísla překonala očekávání trhu, dodala DPA.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Zakladatel a dosavadní výkonný ředitel Netflixu Reed Hastings na snímku z roku 2017.

Konec éry zakladatele Netflixu Reeda Hastingse. Muže, který změnil vnímání televize

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme