Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Central Group koupil pozemky za tři čtvrtě miliardy. Postaví 800 bytů

Central Group - Žižkov
Central Group

Developer Central Group koupil letos v prvním pololetí v Praze pozemky za skoro 750 milionů korun. Plánuje na nich postavit více než 800 bytů.

Reklama

Jde o pozemky na Žižkově, v Hloubětíně a Vysočanech. Do zahájení výstavby bude prostory v areálech pronajímat. Na nákup dalších pozemků v metropoli má letos připraveno dalších 1,5 miliardy korun.

Největší akvizicí byl nákup brownfieldu o rozloze necelých 15 tisíc metrů čtverečních v Praze 3 na Jarově. Během příštích let by zde mělo vzniknout asi 500 nových bytů. Pozemek se nachází mezi ulicemi Habrová a Na Jarově. V původním výrobně-skladovém areálu nebudou chybět ani prostory pro obchody, služby, restaurace a kavárny. Developer počítá také s veřejným prostorem se zelení.

Michal Šnobr

Michal Šnobr: Jsem investor, akcionář, hoteliér, zemědělec i fanda Lega

Známý aktivistický akcionář firmy ČEZ Michal Šnobr v červenci prodá svůj herní řetězec JRC Czech. Jde prý trochu konsolidovat své rozkročení - chce se soustředit na rozvoj Amenity Resorts a návazný byznys včetně farem a současně se aktivněji vrátí i na kapitálové trhy. A s větším kapitálem. „Přichází správná doba,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

Nadějný projekt

„Akvizicí areálu na Jarově jsme ještě více rozšířili své portfolio projektů na Žižkově. Tuto lokalitu vnímáme jako velmi perspektivní, což nám ostatně potvrzuje i obrovský zájem o náš nedaleký projekt Parková čtvrť,” uvedl majitel Central Group Dušan Kunovský.

Další dva koupené pozemky jsou na území Prahy 9. Jeden z nich se nachází poblíž stanice metra Kolbenova a měl by zde vzniknout projekt se 180 byty. Druhá lokalita leží u stanice metra Hloubětín. Central Group zde chce postavit 130 bytů. Součástí objektu mají být i nové komerční prostory, ve kterých se počítá i se zachováním prostor pro zdravotnické služby.

Developer Central Group působí na pražském trhu 27 let. Podle Kunovského loni prodal asi 800 bytů, meziročně zhruba o stovku více. Za dobu svého působení dokončil 180 bytových projektů a prodal téměř 17 tisíc nových bytů, domů a parcel.

Central Park Žižkov

Zdanění prázdných bytů nefunguje, ukazuje praxe

V kanadském Vancouveru a australském Melbourne zavedli zvláštní daň na prázdné byty. Dostat tyto nemovitosti na trh a snížit problém s nedostupným bydlením pro místní se ale nepodařilo.

Přečíst článek

Krtkodom, vizializace

O bydlení pod zemí je stále větší zájem. Krtkodom stojí už i v Malajsii

Domy zapuštěné do svahu nejsou žádnou novinkou. Už od pradávna lidé žili „pod zemí”. Stačí se podívat na město Kaymakli – Cappadocia v Turecku nebo do Brhlovce na Slovensku. Populární byla i takzvaná zemljanka. 

Přečíst článek

>>>>>> Další zprávy z firemního prostředí čtěte zde. <<<<<<

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Dušan Kunovský, Central Group

Dušan Kunovský: Výstavba bytů stojí na hraně. Pokud nezlevní materiály nebo se nesníží sazby, firmy budou krachovat

Přečíst článek
Marcel Soural

Soural: To nejhorší máme za sebou. Nastartovat realitní prodeje pomohli i institucionální investoři

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme