Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Musk nahrál konkurenci. Z omezení příspěvků na Twitteru těží exšéf firmy, miliardář Dorsey, a jeho Bluesky

Musk omezil příspěvky na Twitteru. Bývalý šéf firmy miliardář Dorsey a jeho Bluesky hlásí rekordní návštěvnost
Profimedia
 nst
nst

Sociální síť Bluesky, za níž stojí miliardář a zakladatel Twitteru Jack Dorsey, zažila o víkendu rekordně vysoký provoz. Za ten mohl z velké části další miliardář a současný majitel Twitteru Elon Musk, který představil dočasné limity zobrazení příspěvků pro některé uživatele na této platformě.

Reklama

Sociální síť Bluesky, jenž je stále ve fázi beta verze a pouze pro pozvané hosty a za níž stojí zakladatel Twitteru Jack Dorsey, uvedla, že její systémy v sobotu zaznamenaly „zhoršený výkon v důsledku rekordně vysokého provozu“. Na nějaký čas proto pozastavila možnost nových registrací a systémy plně obnovila až následující den, uvedl server CNBC. Neobvyklý zájem byl dán především velkým počtem uživatelů, kteří z Twitteru odešli po oznámení Elona Muska o nových pravidlech této sociální sítě. 

Ta zavedla limit na počet zobrazených příspěvků. Ověření uživatelé si jich mohou zobrazit šest tisíc denně, neověření 600 a uživatelé s nově založeným neověřeným účtem pak 300 denně. Musk toto odůvodnil tím, že je potřeba zamezit extrémnímu extrahování dat ze sítě a také manipulaci se systémem. Twitter kromě toho znemožnil čtení tweetů neregistrovaným uživatelům, uvedla agentura Reuters.

Titanic se nikdy nepotopil, hlásají účty na TikToku. A sledují je miliony lidí

Titanic se nikdy nepotopil, hlásají lidé na TikToku. A sledují je miliony lidí

Detaily příběhu o potopení výletní lodi RMS Titanic se mohou napříč různými zdroji lišit, o jeho hrubých obrysech ale není pochyb. Odborníci se shodují, že 15. dubna 1912, méně než týden po zahájení premiérové plavby, skončil Titanic na dně severního Atlantiku. Na sociální síti TikTok se uživatelé o více než 100 let později dozvídají něco úplně jiného, napsal deník The New York Times.

Přečíst článek

Ta později na základě tvrzení marketingových odborníků doplnila, že by současná situace mohla podkopat úsilí nové generální ředitelky společnosti Lindy Yaccarinové přilákat na Twitter nové inzerenty. Mike Proulx, ředitel výzkumu společnosti Forrester, uvedl, že nové limity jsou špatné jak pro uživatele, tak pro inzerenty, tak i pro samotnou Yaccarinovou, která nyní bude mít ještě těžší práci pro to, aby pro Twitter získala zpět důvěru veřejnosti. 

Dorsey vrací úder

Bluesky byl původně inkubován na Twitteru v roce 2019, kdy byl Dorsey stále generálním ředitelem. Aplikace běží na decentralizované síťové technologii zvané AT Protocol, která by teoreticky mohla pohánět budoucí sociální aplikace a lépe chránit soukromí uživatelů.

Zpráva Hindenburgu zkrouhla majetek spoluzakladatele Twitteru Dorseyho o půl miliardy dolarů.

Zpráva Hindenburgu zkrouhla majetek spoluzakladatele Twitteru Dorseyho o půl miliardy dolarů

Americká investiční společnost Hindenburg Research opět dostála své pověsti „lovců miliardářských hlav”. Poté, co její zpráva o údajných podvodech indického magnáta Gautama Adaniho a jeho impéria způsobila propad jeho majetku o desítky miliard dolarů, čelí podobnému ataku i spoluzakladatel Twitteru a šéf a spolumajitel platební společnosti Block Jack Dorsey, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Po odchodu Dorseyho z Twitteru vznikla v únoru 2022 společnost Bluesky PBLLC, kde je Dorsey platí za jednoho ze zakladatelů a členů představenstva. V dubnu téhož roku pak společnost oznámila, že obdržela finanční injekci ve výši 13 milionů dolarů pro svůj budoucí vývoj. Letos v dubnu společnost oznámila, že jí používá více než 50 tisíc uživatelů

Bluesky není jediným vznikajícím konkurentem Twitteru. Americká internetová společnost Meta, která vlastní například Facebook, ukázala v červnu zaměstnancům plán textové sociální sítě. Chystaná platforma by mohla umožnit uživatelům sledovat účty, které již sledují na Instagramu. Mohla by jim umožnit přivést i sledující z decentralizovaných platforem, jako je mastodon

Umělá inteligence posílí roli novinářů, věří evropští vydavatelé

Umělá inteligence posílí roli novinářů, věří evropští vydavatelé

Před vydavatelskými domy je největší úkol jejich dosavadní existence. Poté, co si nechaly ujet vlak při technologické revoluci a nezachytily nástup sociálních sítí, musí využít nástup umělé inteligence ve svůj prospěch. To bylo hlavní téma letošního ročníku European Newspaper Conference, která se jako už tradičně konala v rakouské Vídni a zúčastnili se jí zástupci hlavních evropských médií.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme