Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardový vstup čínského giganta Didi na newyorskou burzu vyšetřují americké úřady

Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) začala prošetřovat loňský červnový vstup čínského giganta Didi na newyorskou burzu.
ČTK
Dušan Kütner
duk

Největší čínská alternativní taxislužba Didi sice plánuje stažení z newyorské akciové burzy a uvedení na té v Hongkongu, pozornosti americké Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) ale neušla. Regulátor začal prošetřovat loňské IPO, které společnosti vyneslo přes čtyři miliardy dolarů (asi 88 miliard korun), uvedl server CNBC.

Reklama

Informace o tom, že vstup čínského dopravního start-upu zajímá americké úředníky z Komise pro cenné papíry a burzu (SEC), zveřejnila firma Didi ve své výroční zprávě za loňský rok. SEC měla firmu kontaktovat nedlouho po vstupu na burzu loni v červnu.

„SEC vyšetřuje souvislosti s nabídkou,” uvedla Didi. „Spolupracujeme na vyšetřování za předpokladu přísného dodržování platných zákonů a předpisů Čínské lidové republiky. Nemůžeme předvídat načasování, výsledek nebo důsledky takového vyšetřování,“ dodala firma podle serveru CNBC bez bližších podrobností.

Elon Musk

Vylepšená verze Twitteru na burzu patří. Vrátí se tam do tří let, slibuje Musk investorům

Nejbohatší člověk na světě Elon Musk má s Twitterem velké plány. Nechce se přitom ohlížet na akcionáře, a tak sociální síť stáhne z burzy. Nevylučuje však, že tam Twitter vylepšený o nové funkce brzy vrátí.

Přečíst článek

Akcie Didi se ve středu před otevřením burzy propadly o více než pět procent. Akcie společnosti od vstupu na burzu klesly o 85 procent, upozornila CNBC.

Didi vstoupila na burzu v USA loni v červnu a získala více než čtyři miliardy dolarů. IPO se tak stalo největším od roku 2014, kdy na stejnou burzu vstoupila společnost Alibaba.

Netflix, ilustrační foto

Akcie Netflixu spadly o třetinu. Nové uživatele chce lákat na levnější předplatné s reklamou

Úbytek předplatitelů chce Netflix nahnat zavedením reklamy v levnějších verzích předplatného, píše agentura Bloomberg. Akcie streamovacího gigantu zažívají dramatický pád, odepisují více než 30 procent.

Přečíst článek

Krátce po vstupu Didi na burzu čínští regulátoři zahájili kyberbezpečnostní sondu do společnosti. Aplikace Didi byla také odstraněna z obchodů s aplikacemi v Číně. Fima podle Pekingu závažným způsobem porušovala pravidla shromažďování a používání osobních údajů. Informovala o tom tehdy agentura Bloomberg, která zároveň poukázala na rychlost řízení – regulátor se podnikem začal zabývat jen dva dny předtím. 

V prosinci pak Didi oznámila plán na stažení akcií z burzy v New Yorku a jejich uvedení na burze v Hongkongu. Rozhodla se tak v době, kdy se Peking zaměřil na řadu čínských internetových společností a přišel s přísnějšími pravidly, která mimo jiné firmám ztěžují právě IPO na zahraničních burzách. 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme