Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Microsoft vybojoval bitvu o Call of Duty, zatím jen v Evropě. USA i Británie se stále staví proti obří herní akvizici

Microsoft dostal souhlas EK k převzetí herního studia Activision Blizzard
ČTK
 ČTK

Evropská komise (EK) schválila převzetí firmy na vývoj počítačových her Activision Blizzard za 69 miliard dolarů (1,5 bilionu korun) americkým softwarovým gigantem Microsoft. Podle EK ústupky nabídnuté Microsoftem vyřešily její obavy o konkurenci, stojí v pondělním prohlášení. Nicméně dokončení dohody stále není jisté, protože britské regulační orgány ji odmítly a s dohodou nesouhlasí ani úřady ve Spojených státech.

Reklama

EK uvedla, že přijala ústupky Microsoftu. Ten nabídl úpravu svých licenčních dohod tak, aby uživatelé a všechny cloudové herní platformy mohli po dobu deseti let streamovat tituly firmy bez placení licenčních poplatků. Microsoft již uzavřel smlouvy s konkurenty v oblasti cloudového streamování, například se společností Nvidia, ukrajinskou firmou Boosteroid a japonskou společností Ubitus.

„Tyto přísliby řeší obavy o hospodářskou soutěž, které komise identifikovala, a představují významné zlepšení pro cloudové hry ve srovnání se současnou situací,“ uvedla EK.

Vychází nový herní hit Call of Duty.

Střílečku Call of Duty vám necháme deset let, uklidňuje Microsoft

Pokud Microsoft zdárně dotáhne akvizici společnosti Activision Blizzard, která vydává populární střílečku Call of Duty, zůstane deset let dostupná i pro PlayStation. Plán je to jasný: uklidnit konkurenta Sony, hráče a regulační orgány.

Přečíst článek

Microsoft nemá ještě vyhráno

Britský antimonopolní úřad však minulý měsíc zablokoval převzetí kvůli obavám, že by spojení potlačilo hospodářskou soutěž na malém, ale rychle rostoucím trhu cloudových her. Microsoft se proti rozhodnutí odvolal. Americká Federální obchodní komise (FTC) podala žalobu, aby transakci zablokovala. Řízení má začít 2. srpna, uvedla agentura AP.

Activision Blizzard stojí například za hrami Call of Duty či Candy Crush. Spojení firem, které bylo oznámené loni v lednu, má urychlit růst herní divize Microsoftu. Po dokončení transakce by Microsoft byl třetí největší herní firmou na světě podle výše tržeb za společnostmi Tencent a Sony.

Brusel nejspíš posvětí největší akvizici na trhu videoher. Microsoft pohltí firmu Activision Blizzard

Brusel nejspíš posvětí největší akvizici na trhu videoher. Microsoft získá firmu Activision Blizzard

Evropská komise patrně schválí převzetí firmy na vývoj počítačových her Activision Blizzard za 69 miliard dolarů, v přepočtu téměř 1,5 bilionu korun, Microsoftem. Schválení se podle zdrojů agentury Reuters očekává příští týden, nejspíš už v pondělí.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme