Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Největší transakce v historii Microsoftu je hotova. Firma převzala Activision Blizzard

Microsoft dokončil převzetí Activision Blizzard za 69 miliard dolarů
ČTK
 ČTK

Americká softwarová společnost Microsoft dokončila dohodu o převzetí vývojáře her a vydavatele interaktivního zábavního obsahu Activision Blizzard v hodnotě 69 miliard dolarů (1,6 bilionu korun).

Reklama

Jde o největší transakci Microsoftu v jeho 48leté historii, která firmě umožní zvětšit pozici na trhu videoher. Společnost rozptýlila obavy evropských regulačních orgánů z konkurence a získala příznivé rozhodnutí amerického soudu, uvedl server CNBC.

Třetí největší herní firma světa

Transakci v dubnu zablokoval britský Úřad pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA), který uvedl, že by americký počítačový gigant mohl získat kontrolu nad vznikajícím trhem cloudových her. Úřad ale dnes převzetí schválil, protože upravená dohoda podstatně vyřešila jeho dřívější obavy.

Generální ředitel Microsoftu Satya Nadella, který se ujal vedení v roce 2014, se snaží diverzifikovat podnikání společnosti i mimo její hlavní oblasti, jako jsou operační systémy a firemní software. Activision je pro Microsoft partnerem i konkurentem. Je to jedna z mála velkých společností, která vydává populární hry, jejichž výroba může stát stovky milionů dolarů.

Michal Pěchouček na SingularityU Czech Summitu

Michal Pěchouček pracuje na umělé inteligenci 30 let. Česko by mělo být montovnou AI. Jinak bude kolonií, varuje

Umělá inteligence přinese zásadní změny ve fungování společnosti i států. Česko by podle Michala Pěchoučka, člověka, který na akademické úrovni i v byznysu vyvíjí AI již tři dekády, přitom v tomto vývoji mohlo hrát významnou roli. „Zejména na úrovni cybersecurity patříme ke globální špičce a budeme i dál,“ uvedl Pechouček v rozhovoru pro newstream.cz. Tomu, aby Česko hrálo ještě významnější roli, brání zejména nedostatečné byznysové prostředí a také vzdělávací systém.

Přečíst článek

Dohoda mezi Microsoftem a firmou Activision byla největší zkouškou globální moci CMA v boji proti technologickým gigantům od odchodu Británie z Evropské unie, píše CNBC. Proti byla dříve i americká Federální obchodní komise, ale poté, co se jí dohodu nepodařilo zastavit, zůstala CMA osamocena.

Spojení obou firem je největším obchodem v herním průmyslu a bylo oznámené loni v lednu. Akvizice spojí sílu Microsoftu na trhu konzolí s herními tituly Activision, jako jsou Call of Duty, World of Warcraft a Candy Crush a má urychlit růst herní divize Microsoftu. Microsoft se díky transakci stává třetí největší herní firmou na světě podle výše tržeb za společnostmi Tencent a Sony.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme