Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Microsoft kupuje podíl v provozovateli londýnské burzy

Londýnská burza
ČTK / AP
 ČTK

Americká technologická společnost Microsoft kupuje za 1,5 miliardy liber (42,4 miliardy korun) čtyřprocentní podíl ve společnosti London Stock Exchange Group (LSEG), která provozuje Londýnskou akciovou burzu (LSE). Je to součást desetileté obchodní dohody o přenosu datové platformy provozovatele burzy do cloudu, informuje deník Financial Times (FT).

Reklama

Britská firma uvedla, že se zavázala odebrat za dobu trvání kontraktu od Microsoftu služby minimálně za 2,3 miliardy liber (asi 65 miliard korun). Velké technologické společnosti a poskytovatelé finančních služeb se propojují už delší dobu, na což se důkladněji zaměřují regulační orgány, poznamenala agentura Reuters.

Například americká internetová společnost Google v listopadu uzavřela desetiletou smlouvu o cloudu s Chicagskou obchodní burzou (CME) a vložil do ní miliardu dolarů (asi 23 miliard korun). Na podobném partnerství se loni dohodla také americká technologická společnost Nasdaq Stock Market, která provozuje akciovou burzu, anebo společnost Amazon Web Services (AWS).

Microsoft, ilustrační foto

Prodej počítačů klesá, Microsoftu rostly tržby nejpomaleji za pět let

Čistý zisk americké softwarové společnosti Microsoft se v prvním finančním čtvrtletí meziročně snížil o 14 procent na 17,6 miliardy dolarů (zhruba 432 miliard korun). Tržby podniku rostly nejpomaleji za pět let, výsledky však mírně překonaly očekávání analytiků.

Přečíst článek

Konkurence v cloudu je malá

Microsoft kupuje podíl ve 300 let staré tradiční britské společnosti od firem Blackstone, Thomson Reuters, Canada Pension Plan Investment Board a singapurského investičního fondu GIC. Pomůže zlepšit data a analytiku burzy, což podle obou firem po čase zvýší příjmy LSEG.

Regulátoři vyjadřují obavy z toho, že finanční společnosti až příliš spoléhají pouze na malý okruh poskytovatelů cloudu. Pokud by jeden poskytovatel selhal, mohlo by to podle nich narušit celý sektor.

Libra

Londýnská burza je opět největší v Evropě. Nad Paříž ji vynesla silnější libra

Rally libry vynesla britský akciový trh zpět nad jeho francouzský protějšek, v dolarovém vyjádření je opět největším v Evropě. Londýn o tento titul přišel před deseti dny právě ve prospěch Paříže, kterou do čela vynesla akciová rally výrobců luxusního zboží, ta ale nyní polevuje.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Microsoft má v USA doplatit na daních za roky 2004 až 2013 téměř 29 miliard dolarů

Ve stopách Applu. Microsoft už je taky firma s tržní hodnotou tři biliony dolarů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme