Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Firmy volí home office a WeWork dál prohlubuje ztrátu

Sdílené kanceláře WeWork v japonské Osace
ČTK

Uklizené stoly, prázdné židle a ohlušující ticho. Tak vypadaly a kvůli rychle se šířící mutaci delta covidu zase začínají vypadat prostory poskytovatele sdílených kanceláří WeWork. Dříve hvězda Wall Streetu v covidu dál prohlubuje ztrátu.

Reklama

Poskytovatel sdílených kanceláří WeWork prohloubil ve druhém čtvrtletí ztrátu na 888,85 milionu dolarů (19,2 miliardy korun) z loňských srovnatelných 863,83 milionu dolarů. Rychlé šíření koronavirové mutace delta způsobilo pomalejší oživení na trhu s kancelářemi, než se očekávalo, tržby kvůli tomu klesly téměř o jedno procento na 593,48 milionu dolarů. 

Rychle se šířící varianta delta a následné zpřísnění omezení na některých místech prohloubily obavy poskytovatelů kancelářských prostor. Podnikatelé totiž kvůli tomu volí kratší pronájmy a mnoho zaměstnanců nadále pracuje z domova, poznamenala agentura Reuters.

Firma však současně uvedla, že pokračoval trend růstu tržeb. Za červenec by tržby podle předběžných údajů měly činit 215 milionů dolarů, což znamená, že by se mělo firmě podařit ve třetím čtvrtletí zvýšit tržby na 650 milionů a 700 milionů dolarů.

Původní záměr globální daně mířil na technologické giganty, návrhu se proto přezdívalo GAFA, podle počátečních písmen největších internetových hráčů (Google, Amazon, Facebook a Apple).

Americké firmy zpřísňují podmínky návratu zaměstnanců do kanceláří

Americká internetová společnost Facebook odkládá návrat zaměstnanců do kanceláří na leden příštího roku. Důvodem jsou obavy z šíření koronavirové mutace delta.

Přečíst článek

Přerod z miláčka Wall Street ve vyděděnce

Společnost WeWork založil v roce 2010 Adam Neumann se svou ženou a s investičním bankéřem Joelem Schreiberem. Z jedné sdílené kanceláře v New Yorku firma expandovala do celého světa, včetně České republiky. Na konci června nabízela své nemovitosti v 763 lokalitách ve 38 zemích světa.

Firma se v roce 2019 v řádu týdnů změnila z miláčka Wall Street ve vyděděnce, který bojoval o přežití. WeWork nakonec zachránila japonská technologická firma Softbank, která jí poskytla životně důležitých 9,5 miliardy dolarů.

V září 2019 společnost upustila od primární veřejné nabídky akcií (IPO). Obávala se slabého zájmu investorů, které znepokojoval její obchodní model a kontroverzní styl řízení tehdejšího šéfa a spoluzakladatele Adama Neumanna. Letos v březnu ale WeWork vstoupila na burzu ve Spojených státech prostřednictvím spojení s firmou specializovanou na akvizice, takzvanou SPAC. Fúze se společností BowX Acquisition ocenila WeWork zhruba na devět miliard dolarů. V lednu 2019 byla přitom hodnota firmy v rámci tehdejšího kola financování stanovena až na 47 miliard dolarů.

Walt Disney

Walt Disney se přidává ke Googlu. Pro návrat do kanceláří bude povinné se očkovat

Další americká společnost, tentokrát Walt Disney, podmiňuje návrat svých zaměstnanců do práce povinností nechat se naočkovat proti covidu.

Přečíst článek

Mamahotel, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Pandemie vrací „mamahotely“ do módy

„Mamahotely“ se v důsledku pandemie vrací do módy. Mladí lidé totiž během ní z důvodu ekonomické nejistoty a zhoršených vyhlídek na získání práce zůstávají bydlet u rodičů déle. V průměru tím uspoří až milion korun. Zároveň pokračující růst cen nemovitostí během pandemie snížil dostupnost bydlení, zejména právě pro mladé.  

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Zbyněk Stanjura (ODS), ministr financí

Lukáš Kovanda: Česko se stále více zadlužuje. Loni dopadlo nejhůře od krizového roku 2013

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme