Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

homeoffice - informace o tématu

Změny v českém zákoníku práce. Co musejí podnikatelé vědět
video

Změny v českém zákoníku práce. Co musejí podnikatelé vědět

V říjnu letošního roku vstoupila v platnost novela zákoníku práce, která přináší zásadní novinky pro podnikatele a jejich zaměstnance. Novela upravuje zejména pravidla týkající se odpočinku, práce z domova a dohod mimo pracovní poměr. V rozhovoru pro FreshStart je blíže rozebírá daňový poradce Jan Ježek.

Přečíst článek
Líní zaměstnanci nebo špatní manažeři? Proč někde práce na dálku funguje a jinde ne

Líní zaměstnanci nebo špatní manažeři? Proč někde práce na dálku funguje a jinde ne

Přečíst článek

Fejeton Cristiny Muntean: Zrušte zbytečné žvanírny. Ušetříte a zaměstnanci vám poděkují

Přečíst článek

Cristina Muntean: Proč by si manažeři měli více vážit svých autonomních lidí?

Přečíst článek
HSBC Tower od Normana Fostera v Londýně

Slavná HSBC Tower od Normana Fostera čelí nejistotě. O obří office centra není zájem, hrozí jim demolice

Přečíst článek
Počítače Lenovo (ilustrační foto)

Osobní počítače netáhnou. Čistý zisk společnosti Lenovo se propadl o 66 procent

Čistý zisk čínské společnosti Lenovo Group, která je největším výrobcem osobních počítačů na světě, se v prvním finančním čtvrtletí meziročně propadl o 66 procent na 177 milionů dolarů (zhruba čtyři miliardy korun). Tržby se ve čtvrtletí, které skončilo 30. června, snížily o 24 procent na 12,9 miliardy dolarů.

Přečíst článek
Fakturační program vám v podnikání uvolní ruce

Fakturační program vám v podnikání uvolní ruce

Mějte pořádek ve fakturách, zautomatizujte rutinní vystavování faktur a propojením s bankou si usnadněte párování plateb. Faktury v programu naklikáte za pár vteřin a uspořený čas můžete místo administrativy věnovat tomu, co vás na podnikání baví.

Přečíst článek
Byznysmen, ilustrační foto

Odborníci: Homeoffice se stal běžnou součástí pracovních zvyků

Lidé v Praze se vracejí za prací do kanceláří, ale zájem o ně už nedosáhne úrovně doby před covidem, kdy byly obsazeny průměrně ze 70 procent. Podle průzkumu společnosti Savills od loňského června do letošního února stoupla obsazenost kanceláří v české metropoli o 16 procent na celkových 54 procent. Je to největší nárůst z evropských hlavních měst. Zástupci společností Scott.Weber Workspace a CBRE uvedli, že se stává běžným dělit práci mezi kancelář a domov.

Přečíst článek
home office

Právníci radí, na co se mají firmy připravit s novými pravidly pro home office

Práce z domova nabývá v posledních letech vzestupného trendu. Ač se nejedná v českém prostředí o žádnou novinku, její komplexnější právní úprava v právním řádu doposud chybí. I z důvodu nutnosti transpozice příslušné evropské směrnice se na ní už pracuje. Bude součástí novely zákoníku práce, která by měla vejít v účinnost pravděpodobně už v prvním pololetí letošního roku. Co by mělo být obsahem nové právní úpravy home office, prozrazují zkušení právníci z advokátní kanceláře PRK Partners.

Přečíst článek
Elon Musk

Pokud se nevrátíte do kanceláří, jděte práci předstírat jinam, vzkázal Musk zaměstnancům Tesly

Šéfovi Tesly Elonu Muskovi došla trpělivost se zaměstnanci pracujícími na dálku. V emailu je vyzval, ať se okamžitě vrátí do kanceláří, nebo bude předpokládat, že na své funkce rezignovali. Na emaily upozornil server CNBC. „Předstírat práci můžete někde jinde,“ napsal posléze Musk na Twitteru.

Přečíst článek

Ráno dělá den! Snídaně do značné míry nahradily byznys obědy

Ještě před pár lety by napadlo jít na snídani do kavárny jen pár výstředníků. Dnes patří snídaně v bistrech a kavárnách k největším trendům současné gastronomie. Snídaně prověřilo i covidové období, kdo na ně vsadil, má dnes spoustu práce. Před leckterým snídaňovým podnikem stojí – logicky hlavně o víkendu – fronta. Proč nás tak baví snídat v kavárnách? A co si nejčastěji dáváme?

Přečíst článek
Airbnb, co-founder and CEO Brian Chesky

Pracujte, odkud chcete. Do kanceláře už vás nikdy nutit nebudeme, oznámila Airbnb zaměstnancům

Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává krátkodobé ubytování v soukromí, oznámila svým zhruba šesti tisícům zaměstnanců, že mohou už nastálo pracovat na dálku. Informoval o tom list The New York Times (NYT).

Přečíst článek
Zoom meeting, ilustarční foto

Největší akvizice Zoomu padá. Jeho expanze se zdrží

Poskytovatel videohovorů Zoom Video Communications a provozovatel cloudových call center Five9 ukončily po vzájemné dohodě plány na fúzi. Rozhodnutí přichází týden poté, co se americká vláda rozhodla dohodu přezkoumat.

Přečíst článek
Microsoft, ilustrační foto

Microsoft nechá zaměstnance na home office, návrat do kanceláří odložil na neurčito

Microsoft zrušil kvůli šíření varianty delta datum návratu do kanceláří ve Spojených státech. Stejný krok udělali v posledních dvou měsících i giganti jako Apple, Google a Facebook.

Přečíst článek
Poskytovatel videohovorů Zoom Video Communications koupí provozovatele cloudových call center Five9.

Zoom nyní boří rekordy, vyhlídky ale tak nadějné nejsou

Tržby poskytovatele videokonferenčních služeb Zoom Video Communications ve druhém čtvrtletí finančního roku 2022 poprvé překonaly jednu miliardu dolarů.

Přečíst článek
Reklama

News box

Po 26 letech ve vězení začal s 👨‍⚖️ justicí spolupracovat významný boss neapolské mafie Camorra Francesco Schiavone, který je známý pod přezdívkou Sandokan. Uvedla to dnes agentura ANSA. Sedmdesátiletý Schiavone, který je odsouzen k doživotí, začal podle tisku vypovídat kvůli zdravotním problémům. 
Čínská technologická společnost Huawei Technologies loni zaznamenala největší 📈 růst za poslední čtyři roky. Čistý zisk meziročně zvýšila o 144,5 procenta na 87 miliard jüanů (282,5 miliardy korun). Firma se zotavuje z amerických sankcí, dařilo se hlavně spotřebitelskému segmentu a vyšší byl i příjem z nových činností, jako jsou komponenty pro chytrá auta, uvedla dnes firma.
Japonský akciový index Nikkei 225 za uplynulý fiskální rok zpevnil o rekordních 12.328 bodů, a 📈 posílil tak o 44 procent. Japonským akciím pomáhá zájem ze strany zahraničních investorů, který umocňuje slabý kurz jenu a také očekávání, že japonská centrální banka bude pokračovat v uvolněné měnové politice. Fiskální rok v Japonsku končí v březnu.
Tádžické bezpečnostní složky tento týden zadržely 9️⃣ lidí, kteří podle nich mají vazby na podezřelé z teroristického útoku v koncertní síni u Moskvy a na Islámský stát-Chorásán, tedy afghánskou odnož tohoto teroristického uskupení. S odvoláním na bezpečnostní zdroj v této středoasijské zemi to dnes uvedla agentura Reuters.
Japonsko  obnoví finanční pomoc úřadu OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA, kterou v lednu spolu s více než desítkou zemí pozastavilo kvůli tomu, že Izrael obvinil několik zaměstnanců tohoto úřadu z terorismu.
Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme