Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Americké firmy zpřísňují podmínky návratu zaměstnanců do kanceláří

Původní záměr globální daně mířil na technologické giganty, návrhu se proto přezdívalo GAFA, podle počátečních písmen největších internetových hráčů (Google, Amazon, Facebook a Apple).
ČTK

Americká internetová společnost Facebook odkládá návrat zaměstnanců do kanceláří na leden příštího roku. Důvodem jsou obavy z šíření koronavirové mutace delta.

Reklama

Rozhodnutí se týká všech zaměstnanců v USA a některých zaměstnanců v zahraničí. 

Facebook dříve plánoval návrat do kanceláří na letošní říjen, a to pod podmínkou, že zaměstnanci budou očkovaní proti covidu-19 a budou používat ochranu dýchacích cest, upozorňuje server CNBC. 

„Vzhledem k nejnovějším zdravotnickým údajům, které ukazují vzestup případů covidu spojených s mutací delta, se naši pracovníci v USA nebudou muset vracet do kanceláří dříve než v lednu 2022,” uvedla firma. „Očekáváme, že to bude platit i pro některé země mimo USA. Situaci nadále sledujeme a spolupracujeme s odborníky, abychom zajistili, že prioritou našich plánů pro návrat do kanceláří bude bezpečnost všech osob,” dodala.

Šneci po burgundsku v Tuctu

V Míšeňské na Malé Straně to stále žije. Nově tam připravují šneky

Do Míšeňské nedaleko Karlova mostu netáhne jen barokní architektura, do turisticky atraktivní ulice míří i milovníci dobrého piva. Už od srpna si tam přijdou na své i ti, kteří dávají přednost vínu.

Přečíst článek

Facebook není sám

K podobnému odkladu návratu zaměstnanců do kanceláří nedávno přikročil také například americký internetový obchod Amazon. Ten konec nynějšího systému práce z domova posunul z letošního září rovněž na leden příštího roku. Systém práce z domova se netýká zaměstnanců ve skladech a v doručovacích aktivitách, kteří tvoří většinu pracovní síly Amazonu.

V souvislosti s aktuální pandemickou situací se k přísnění pravidel návratu lidí do kanceláří uchýlila i společnosti Walt Disney nebo Google. 

Neočkovaní zaměstnanci mediální a zabávního konglomerátu pracující z kanceláře mají lhůtu 60 dní na splnění všech podmínek. Ti, kteří odvádí práci z domu, si před návratem do firmy musí očkování zajistit. Stejné podmínky, projednávané i s odbory, platí i pro nově nastupující zaměstnance a stanou se součástí takzvané kolektivní smlouvy.

Návrat do práce, původně naplánovaný na 1. září, oddálil i Google. Přičemž povinnost očkování proti covidu se týká nejenom lidí ze sídla společnosti v kalifornském Mountain View a dalších amerických poboček, ale i dalších 40 zemí, kde Google působí.

Petr Koblic, šéf BCPP

Šéf burzy Koblic: S dividendovými akciemi se u nás bohužel obchoduje málo

V nadcházejících 12 měsících by se na pražské burze mohlo objevit hned několik nových titulů, předpokládá šéf burzy Petr Koblic. „Na trh START se mohou dostat i tři společnosti, ale může se stát, že jich bude až pět. Co se hlavního trhu týče, debatuje se o několika velkých industriálních firmách vlastněných finančními investory,” prozrazuje Koblic v rozhovoru pro newstream.cz. Akcie na pražské burze letos rekordně rostou, trápí je ale nízké objemy obchodu. 

Přečíst článek

Klienti bank, kteří si pořídí energeticky šetrný dům, mohou od banky získat nižší úrokovou sazbu na hypotéce.

Banky zelenají. Poznají to například ti, kteří si pořizují nové bydlení

Zelená hypotéka, zelená autopůjčka, ale také platební karty z recyklovaných plastů nebo žádné úvěry pro uhelné firmy či snižování vlastní uhlíkové stopy.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

akciová bublina, ilustrační foto

Technologické akcie zažily nejhorší týden za dvacet let. Hrozí prasknutí bubliny?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme