Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Facebook drtí konkurence. Chystá největší propouštění ve své historii

Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku
ČTK
 ČTK

Americká firma Meta Platforms, mateřská společnost Facebooku, plánuje tento týden oznámit hromadné propouštění tisíců zaměstnanců, uvedl ekonomický server The Wall Street Journal (WSJ). Oficiální oznámení by podle WSJ mělo přijít ve středu a bylo by prvním velkým propouštěním v osmnáctileté historii společnosti.

Reklama

Meta měla ke konci září 87 tisíc zaměstnanců. Vedení firmy již začátkem minulého týdne pracovníky vyzvalo, aby zrušili služební cesty, které nejsou nezbytné, píše WSJ s odkazem na interní zdroje ve firmě.

Zisk Mety klesl ve třetím čtvrtletí meziročně o více než polovinu na 4,4 miliardy dolarů (zhruba 107 miliard korun), tržby se snížily o čtyři procenta na 27,7 miliardy dolarů. Společnost navíc varovala před růstem nákladů a sdělila, že ztráty v divizi, která má na starosti vývoj virtuálního světa metaverse, se příští rok zrychlí.

Elon Musk

Dnes je váš poslední den v práci, napsal Musk tisícům lidí a vyhodil je

Miliardář a výstředník Elon Musk Twitter poněkud přeplatil a nyní řeší, co se ztrátovou firmou. Začal propouštěním celých oddělení. Co to udělá s volbami, ptají se Američané.

Přečíst článek

Facebook čelí konkurenci 

Podnikání firmy ohrožuje řada problémů, mezi něž patří silná konkurence firem TikTok či Amazon na trhu s reklamou. Tržby podniku negativně ovlivnily také změny společnosti Apple v ochraně osobních údajů v operačním systému iOS.

Projev šéfa amerického Fedu Jeromeho Powella sledovala 27. července 2022 i newyorská burza.

Týden tradera: Fed šroubuje sazby a investoři přihlíží. Česká vláda se motá v rozpočtu

Medvědi pod tlakem růstu sazeb znovu ovládají trhy. Reálná hrozba dalšího utahování měnové politiky ze strany Fedu převládla nad optimistickými pohledy analytiků z minulých týdnů. Hlavní americký index S&P 500 se ponořil opět pod 3800 bodů, zejména technologický sektor se stal terčem prodejců. Bitva centrálních bank s inflačními tlaky se tedy rozhodně nezdá skončena.

Přečíst článek

Meta stejně jako mnohé další technologické firmy zažila během dvou let pandemie covidu-19 prudký růst. V letech 2020 a 2021 najala celkem 27 tisíc nových pracovníků a dalších více než 15 tisíc lidí zaměstnala letos, píše WSJ.

Plánované propouštění zaměstnanců firmy Meta by bylo velké, ale zdaleka nedosáhne měřítka výpovědí ve společnosti Twitter. Ta se po nedávném převzetí Elonem Muskem rozloučí s polovinou zaměstnanců.

Jeff Bezos, zakladatel internetového gigantu Amazon

Amazon už není bilionová firma

Tržní hodnota americké společnosti Amazon poprvé od dubna 2020 klesla pod bilion dolarů. Akcie největšího internetového prodejce na světě klesají už týden, v úterý ztratily 5,9 procenta. Investory zklamal výhled hospodaření firmy na letošní čtvrté čtvrtletí, který firma zveřejnila minulý týden. Napsal to server CNBC.

Přečíst článek

Meta Platforms, matka Facebooku, její akcie rapidně poklesly

Tereza Jalůvková z J&T: Akcie Mety se podívaly pod sto dolarů, zřejmě půjde o nový normál

Obzvláště chmurný byl poslední říjnový týden pro technologické giganty. Výsledky hospodaření na prahu recese zveřejňovalo hned několik z nich. Výjimkou se stal pouze Apple, který překonal očekávání analytiků na čistém zisku i tržbách a za poslední říjnový týden si připsal více jak čtyři procenta.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme