Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Czechitas hlásí úspěšnou akvizici. Do týmu přichází top manažerka Senta Čermáková

Senta Čermáková je novou výkonnou ředitelkou Czechitas
archiv Deloitte / užito se svolením
 nst
nst

Novou výkonnou ředitelkou české neziskové organizace Czechitas, která vzdělává ženy v oblasti IT, se stala Senta Čermáková. Informaci Forbesu potvrdila Čermáková na své pracovní síti LinkedIn. Jedna z nejvlivnějších českých manažerek po mnoha letech v nadnárodních korporacích přechází do nezisku.

Reklama

Senta Čermáková doposud působila více než šest let jako ředitelka inovací ve společnosti Deloitte. Předtím pětadvacet let pro Hewlett Packard. 

„Není náhoda, že jsem v čele této báječné organizace, která podporuje ženy na jejich kariérní cestě v technologickém oboru. Testování, kódování, datová analytika, webdesign, kybernetická bezpečnost... A teď i generativní umělá inteligence. V Czechitas jdeme ještě dál, budeme připravovat ženy na jejich kariéru ve všech odvětvích poháněných umělou inteligencí,“ napsala na svém LinkedInu Čermáková.

Tržby OpenAI by v příštích 12 měsících mohly dosáhnout jedné miliardy dolarů

Umělá inteligence táhne. Tržby OpenAI jsou na cestě dosáhnout jedné miliardy dolarů

Společnost OpenAI je na cestě k dosažení ročních tržeb ve výši jedné miliardy dolarů (22,2 miliardy korun) v nadcházejících 12 měsících, protože podniky zavádějí technologii ChatGPT, robota s generativní umělou inteligencí, který odstartoval vlnu investic do umělé inteligence.

Přečíst článek

„Pozici výkonné ředitelky jsme tvořili a hledali téměř půl roku, opatrně, tak aby dobře doplnila v řízení v tandemu provozní ředitelku Lucii Mairychovou,“ řekla Forbesu zakladatelka a doposud hlavní tvář organizace Dita Formánková. 

„Po mnoha letech v korporátním prostředí přicházím do organizace, která má opravdu velké srdce. Mým cílem je, aby odhodlaní Czechitas bylo ještě více vidět a organizace tak získala další silné partnery, individuální dárce a podporovatele smysluplného dopadu pro českou ekonomiku,” dodala Čermáková. 

Helena Steinerová z GasNetu

Helena Steinerová z GasNetu: Pro řadu technických pozic ženy na trhu prostě nejsou

Sehnat dobré zaměstnance je v posledních letech velký problém ve všech sektorech. Pro energetiku to je však z mnoha důvodů ještě náročnější. Energetické společnosti GasNet se tak vyplácí sázet na otevřenost a inkluzi, která se projevuje i ve snaze zaměstnávat vysoký počet žen. „V nabídce pracovních pozic chceme v užším výběru kandidátů mít vždy alespoň jednu ženu. Pokud se podíváme na srovnatelné pozice, pak muži a ženy jsou u nás hodnoceni stejně. Hlídáme, aby nedocházelo k otevírání nůžek v odměňování mezi oběma pohlavími,“ říká Helena Steinerová z HR týmu GasNet.

Přečíst článek

Přítel v osamění i zbraň proti virům. Mladá vědkyně vyvíjí roboty, které mění budoucnost zdravotní péče

Robot dnes už není jen postava z románů Karla Čapka či ze sci-fi filmů. S roboty se dá běžně setkat i tam, kde byste je nečekali. Pomáhají zdravotníkům v první linii. Přesouvají se do restaurací nebo skladů velkých e-shopů.  A na jejich vývoji se úspěšně podílí i mladé ženy, které by před pár desítkami let k takovým projektům nikdo nepustil. Seznamte se s inspirativní irskou vědkyní a specialistkou na sociální robotiku Niamh Donnelly, která bude v Praze na konci února přednášet na setkání Innovative Women Shaping the Future pořádaném velvyslanectvím Irska, Enterprise Ireland a Newstream Business Club českých a slovenských žen.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme