Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Covidem omráčený Cineworld se chce zahojit vstupem na burzu v USA

Cinema City, v pražském OC Flora
Cinema City
 ČTK

Britská společnost Cineworld, která působí i v Česku, kde provozuje síť kin Cinema City, uvažuje o vstupu na akciový trh v USA. Chce si tím zlepšit svou finanční situaci, kterou tvrdě zasáhla koronavirová pandemie.

Reklama

Cineworld je druhým největším provozovatelem kin na světě a prostřednictvím divize Cinema City působí také v České republice. Většinu svých zisků firma vytváří v USA, kde v roce 2018 koupila řetězec kin Regal.

Společnost Cineworld uvedla, že by na americkou burzu mohla uvést vlastní akcie, nebo akcie divize Regal. S akciemi Cineworldu se již obchoduje na londýnské burze. Po zprávě o možném vstupu na burzu v USA akcie posílily až o deset procent.

Luxusní hodinky

Švýcarský luxus láká mladé na superhrdiny i udržitelnost

Tvůrci nejdražších švýcarských hodinek mají před sebou velký úkol: Vyřešit otázku, jak přilákat mladé. Překvapivě v tom jsou docela dost úspěšní.

Přečíst článek

Společnost rovněž oznámila, že její hrubá ztráta se v letošním prvním pololetí snížila na 576,4 milionu dolarů (12,5 miliardy korun) z 1,64 miliardy dolarů před rokem. Firma byla loni kvůli pandemii nucena na určitou dobu uzavřít všechna svá kina. Její čistý dluh na konci letošního června dosahoval 8,44 miliardy dolarů, napsala agentura Reuters.

V posledních několika měsících se do kin díky uvolňování koronavirových restrikcí vracejí diváci. Šéf podniku Mooky Greidinger uvedl, že tržby z prodej vstupenek nyní dosahují více než 50 procent úrovně z období před příchodem pandemie. V rozhovoru s agenturou Bloomberg rovněž upozornil, že Cineworld neplánuje odchod z londýnské burzy.

Burza cenných papírů Praha

Akcie na pražské burze patří letos mezi nejvýnosnější na světě

Pražská burza je letos pro investory výnosnější než indexy největších trhů v Evropě a ve světě. Index PX již několik dní v řadě překonává své osmileté maximum z ledna 2014 a hlásí za letošek nárůst 20,25 procenta, oznámila dnes burza.

Přečíst článek

Český Krumlov 2021 turistika

Fotoreportáž: Krumlov vítá turisty. Asiaté však zatím nikde

Tradičně patří k nejnavštěvovanějším místům České republiky. Loni však kvůli pandemii Český Krumlov zaznamenal výrazný úbytek turistů, především těch z Asie, kteří tam patří k nejčastějším návštěvníkům. Jak to bude letos?

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Vlci z Wall Street mají problém. Propadají závislostem, psychiatři i firmy řeší prudký nárůst případů

Vlci z Wall Street trpí. Propadají závislostem, psychiatři i firmy řeší prudký nárůst případů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme