Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Čínská automobilka SAIC Motor má v plánu postavit továrnu v Evropě

Továrna SIAC MOTOR
ČTK
 ČTK

Největší čínská automobilka SAIC Motor má v plánu postavit svou továrnu v Evropě. Vyrábět se v ní mají pouze automobily na elektrický pohon, píše server BBC News. Čínský koncern vlastní anglickou značku MG, výroba těchto vozů v Británii však skončila v roce 2016. Čínská automobilka tvrdí, že v loňském roce prodala v Evropě přes 100 tisíc vozů.

Reklama

V Evropě chce vyrábět elektromobily

Mluvčí čínské automobilky řekl stanici BBC, že koncern detaily operace stále dolaďuje. Není tak jasné, kam se chystá novou továrnu umístit a kdy by měla začít výroba. Čínský podnik chce však v Evropě vyrábět pouze elektromobily, se kterými na kontinentu slaví největší úspěch.

Čínský koncern mimo jiné vlastní značku anglických sportovních vozů MG. Výroba v Británii těchto vozů však skončila v roce 2016, kdy ji společnost přesunula do Číny.

SAIC Motor vloni podle svých údajů prodal 5,3 milionu vozů. Koncern má společné podniky také se zahraničními firmami, například s německým Volkswagenem či americkou automobilkou General Motors. Své továrny má čínská automobilka i v dalších asijských zemích, například v Indii, Pákistánu, Thajsku či Indonésii.

Pohonné hmoty přestaly zdražovat, čeští řidiči mají druhé nejlevnější prázdniny v historii

Pohonné hmoty v Česku přestaly v uplynulém týdnu zdražovat poté, co jejich ceny vystoupaly na maxima uplynulých dvou měsíce. Benzín Natural 95 zlevnil za poslední týden o dva haléře na litr na 37,34 koruny za litr. Litr nafty je pak o pouhý haléř dražší než před týdnem. Vyjde na 32,33 koruny za litr. V příštím týdnu lze čekat opět stagnaci cen pohonných hmot, maximálně pohyby v jednotkách haléřů směrem dolů či nahoru. Čeští řidiči tak letos budou nadále zažívat druhé nejlevnější prázdniny historie. V poměru k výši průměrné hrubé mzdy byly totiž pohonné hmoty zatím levnější, než jak budou letos, zatím jen o prázdninách covidového roku 2020.

Přečíst článek

Lamborghini Aventador Roadster

Ještě ekologičtější sporťáky. Lamborghini investuje do hybridů 42 miliard

Modely vozů Lamborghini se spalovacím motorem jsou až do konce jejich výroby vyprodané, automobilka přechází na hybridní pohon. S odvoláním na šéfa italského výrobce sportovních vozů, který spadá do koncernu Volkswagen, to napsal deník Die Welt.

Přečíst článek

Výrobce autobusů SOR Libchavy se propadl do rekordní ztráty

Nejhorší rok v historii. Výrobce autobusů SOR Libchavy se propadl do rekordní ztráty

Výrobce autobusů SOR Libchavy se minulý rok propadl do ztráty 111 milionů korun. Rok předtím dosáhl zisk po zdanění 106 milionů korun. Tržby z prodeje vlastních výrobků a služeb se meziročně snížily o čtyři procenta na 2,995 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme