Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

CEO Microsoftu rozkryl finanční plány firmy. Jsou ambiciózní

Satya Nadella, CEO Microsoft
ČTK
Veronika Kudrnová
vku

V rámci slyšení Microsoftu u federálního soudu v souvislosti se zablokovanou akvizicí hezní společnosti Activision Blizzard vybublala na veřejnost informace o finančních plánech Microsoftu. Do roku 2030 by softwarový gigant mohl dosahovat půlbilionových tržeb ročně, v dolarech samozřejmě.

Reklama

Ze soudního spisu zveřejněného v pondělí vyplývá, že generální ředitel společnosti Microsoft Satya Nadella loni v červnu, jen týden před koncem fiskálního roku, kolegům z vedení a členům správní rady řekl, že softwarová společnost bude dosahovat ročního růstu alespoň 10 procent. Tím by Microsoft do fiskálního roku 2030 dosáhl tržeb ve výši 500 miliard dolarů, což je více než dvojnásobek současného obratu, píše CNBC.

Microsoft, jedna z nejhodnotnějších společností na světě, nemá ve zvyku vydávat finanční prognózy do daleké budoucnosti. Ve svém posledním hovoru k výsledkům společnost poskytla výhled pouze na současné období, tedy na čtvrté fiskální čtvrtletí.

Nadella uvedl, že Microsoft chce dosáhnout svého cíle do roku 2030 „realizací rozvíjející se strategie, která je orientována na růst a je v souladu s naším trvalým posláním a kulturou“. CEO Microsoftu rovněž předložil prognózu výnosů pro akcionáře, které mají podobu dividend a zpětných odkupů.

„Věříme, že tyto ambice a přístup nám pomohou dosáhnout více než 10procentních ročních výnosů pro naše akcionáře v tomto časovém horizontu,“ napsal Nadella v dokumentu ze 7. června 2022.

Vychází nový herní hit Call of Duty.

Microsoft ztrácí v bitvě o Call of Duty. Soudce v USA zablokoval jeho plán převzít firmu Activision Blizzard

Microsoft v bitvě o herní hity Call of Duty či Candy Crash prohrává na několika frontách. S největší herní akvizicí zatím souhlasí pouze Evropská unie. USA i Británie se stavějí proti. Soudce v USA plán na převzetí Activision Blizzard Microsoftem prozatím zablokoval.

Přečíst článek

Google 21. března 2023 zpřístupnil - zatím jen v USA - svého chatbota Bard s umělou inteligencí, jehož hlavním soupeřem je ChatGPT od Microsoftu.

Tržby na trhu s generativní umělou inteligencí porostou o desítky procent ročně

Zpřístupnění nástrojů umělé inteligence zaměřených na spotřebitele, jako je ChatGPT či Bard, by mohlo vést k silnému růstu, který potrvá deset let. Tržby na trhu s generativní umělou inteligencí (AI) by se tak mohly zvýšit na 1,3 bilionu dolarů, v přepočtu 28,6 bilionu korun, v roce 2032 z loňských 20 miliard dolarů. Uvádí to zpráva analytické společnosti Bloomberg Intelligence, podle níž by odvětví mohlo v následujících deseti letech růst tempem 42 procent ročně.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme