Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Akvizice za desítky miliard dolarů se zpozdí. Activision a Microsoft jednají o prodloužení termínu

Activision a Microsoft dohodu o akvizici patrně uzavřou později
ČTK
 ČTK

Firmy Activision Blizzard a Microsoft jednají o prodloužení termínu dohody o akvizici, který by stanoven na dnešek. S odvoláním na své zdroje o tom informovala agentura Bloomberg.

Reklama

Podniky nemají v plánu od dohody odstoupit a budou se nadále snažit získat poslední souhlasy regulačních orgánů potřebných k jejímu uzavření. Firmy se k informacím zdrojů odmítly vyjádřit.

Microsoft za převzetí videoherní firmy Activision Blizzard nabídl 69 miliard dolarů, tedy zhruba 1,5 bilionu korun. Převzetí firmy Activision by bylo největší akvizicí v historii videoherního průmyslu. Microsoft si chce prostřednictvím transakce zajistit populární videohry, jako je Call of Duty, Overwatch a Candy Crush.

Fanoušci Tesly se konečně dočkali. První sériový Cybertruck vyjel z gigafactory v Texasu

Po téměř čtyřech letech od představení prvního prototypu elektrického pick-upu Cybertruck Tesla ukázala první sériově vyrobený model. Sjel z výrobní linky v americkém Texasu.

Přečíst článek

V posledních dnech se situace v oblasti regulace změnila ve prospěch dohody. Americká Federální obchodní komise (FTC) požádala o dočasné zastavení transakce, což ale americký soud zamítl. Britský antimonopolní úřad (CMA) prodloužil termín svého rozhodnutí ohledně transakce do 29. srpna. Firmy podle zdrojů zvažují, zda se částečně nevzdat kontroly nad svým segmentem cloudových her v Británii.

Vypršení termínu neznamená automaticky krach transakce, obě ze zúčastněných společností však mají právo od ní odstoupit. Pokud z ní sejde, Microsoft by měl uhradit penále tři miliardy dolarů.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme