Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

BMW investuje do Mexica 800 milionů eur

BMW - ilustrační foto
Pixabay
 ČTK

Německá automobilka BMW investuje ve středomexickém státě San Luis Potosí 800 milionů eur (asi 19 miliard korun) do výroby vysokonapěťových baterií a plně elektrických modelů na platformě Neue Klasse. Informovala o tom dnes na svém webu. Expanze by měla v místě vytvořit asi 1000 nových pracovních míst. BMW chce dosáhnout toho, aby do roku 2030 více než polovinu prodeje tvořily plně elektrické vozy.

Reklama

Zbytek investice půjde na rozšíření karosárny

Na montážní centrum baterií ve stávajícím areálu automobilky je určeno 500 milionů eur. Vznikne tam 500 nových pracovních míst, dalších 500 míst firma vytvoří v jiných oblastech.

Zbytek investice, tedy 300 milionů eur, půjde na úpravu a rozšíření karosárny a výstavbu nové montážní linky pro instalaci baterií, řekl agentuře Reuters šéf závodu Harald Gottsche. Práce by podle něj měly být zahájeny začátkem roku 2024. Se zvýšením výrobní kapacity se počítá od roku 2027.

Automobilka v posledních měsících oznámila mimo jiné investici za 1,7 miliardy dolarů (přes 37 miliard korun) do výroby elektromobilů ve Spojených státech a dvě miliardy eur eur na výstavbu továrny na elektromobily v Maďarsku.

Prodej automobilů v EU loni klesl. Ale od srpna nastal přece jen obrat

Prodej automobilů v EU loni klesl. Od srpna nastal obrat – ale ne v Česku

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se za rok 2022 meziročně snížil o 4,6 procenta na 9 255 930 vozů. Hlavní příčinou byl nedostatek součástek v prvním pololetí. Ve své zprávě to uvedlo Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA). V České republice prodej osobních aut klesl o 7,1 procenta na 192 087 vozů.

Přečíst článek

Škoda Auto, ilustrační foto

Indie chce vyšší cla na auta. Možná tím zasáhne i Škodovku

Indie od dubna zvýší cla na dovážená auta a motocykly, opatření se týká rovněž elektromobilů. Dovozní clo stoupne i v případě aut, která se v zemi kompletují. Změna by se tak mohla týkat i automobilky Škoda Auto, která má v Indii dva závody, informovala agentura Reuters.

Přečíst článek

Do roku 2025 budou všechny vozy Jaguar plně elektrické.

Tata chce vyrábět baterie do elektromobilů ve Španělsku či Británii

Indický konglomerát Tata Group zvažuje, že ve Španělsku nebo v Británii postaví továrnu na výrobu baterií do elektromobilů. S odvoláním na informovaný zdroj to uvedla agentura Reuters. Hodnotu případné investice zdroj nezmínil, Tata se ale podle něj snaží posílit své dodavatelské řetězce v Evropě. Mluvčí automobilové divize Tata Motors uvedl, že společnost spekulace nekomentuje.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme