Reklama

Billa ČR zhruba po roce mění generálního ředitele, bude jím Liam Casey

Liam Casey se stane od 1. července 2022 novým generálním ředitelem Billy v Česku.
ČTK
 ČTK

Ve společnosti Billa Česká republika se zhruba po roce mění obsazení pozice generálního ředitele, od 1. července na ni nastoupí Liam Casey. Zodpovědný bude mimo jiné za řízení obchodní strategie firmy, strategický marketing, nákup, expanzi, lidské zdroje i další oblasti. Dosavadní ředitel Dariusz Tomasz Bator, který se funkce ujal loni v září, ze společnosti odchází. Billa, která je součástí mezinárodního obchodního řetězce Rewe, to oznámila v tiskové zprávě.

Reklama

Casey bude tvořit nový manažerský tým společně s finanční ředitelkou Ilse Holzer a provozním ředitelem Petrem Dupalem. Přímo podřízen bude Espenu B. Larsenovi, předsedovi představenstva Rewe International AG.

Novým generálním ředitelem investiční skupiny RSBC se stal Petr Oršulík.

RSBC povede Petr Oršulík, zakladatel Robert Schönfeld se zaměří na strategii

Novým generálním ředitelem investiční skupiny RSBC se stal od května Petr Oršulík. Zakladatel investiční skupiny Robert Schönfeld se nyní více zaměří na strategii firmy a filantropické aktivity, uvedla RSBC.

Přečíst článek

Caseymu je 43 let a pochází z Irska. Zkušenosti v maloobchodě začal sbírat v roce 2004, kdy se stal vedoucím prodeje ve společnosti Lidl Irsko. Postupně v ní vystřídal několik míst a v roce 2015 byl jmenován obchodním ředitelem. Do Rewe Group v Kolíně nad Rýnem nastoupil v červnu 2020, a to na místo seniorního ředitele nákupu čerstvých potravin pro síť Penny v Německu.

Na českém trhu Billa působí od roku 1991, předloni podle poslední zveřejněné výroční zprávy jí meziročně stoupl čistý zisk o 174 milionů na 679,7 milionu korun. Tržby zvýšila o 6,8 procenta na zhruba 31,9 miliardy korun.

Matěj Hušek, Seznam

Představenstvo Seznam.cz se rozšiřuje, míří do něj Hušek a Krišica

Představenstvo Seznam.cz se rozšíří ze tří členů na pět. Novými posilami jsou zkušený mediální manažer a dosavadní šéf homepage Matěj Hušek a Ondřej Krišica, šéf reklamy Seznam.cz. Uvedl to server Mediář s odkazem na vyjádření majitele Seznamu Iva Lukačoviče.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme