Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kolik si vydělá pokladní? V Bille o osm tisíc v základu víc než před pěti lety

Kolik si vydělá pokladní? V Bille o osm tisíc v základu víc než před pěti lety
Billa, užito se svolením
 nst
nst

Obchodní řetězec Billa od 1. dubna zvýší základní mzdy svým zaměstnancům v průměru o čtyři procenta. Základní nástupní mzda na pozici pokladní či obchodní asistentky tak stoupne na 27 tisíc korun. Růst mezd pokladních hlásí i další řetězce.

Reklama

Obchodní řetězec Billa oznámil, že od dubna stoupnou jeho bezmála sedmi tisícovkám zaměstnanců mzdy v průměru o čtyři procenta. Řetěžec aktuálně do platového balíku na letošní rok přidává 100 milionů korun navíc.

 „Vážíme si našich kolegyň a kolegů, a proto pokračujeme v dodržování závazku zajišťovat jim růst a rozvoj. Můžeme tak od 1. dubna oznámit celkové navýšení pro tento rok o 100 milionů korun, které do našich lidí investujeme,“ říká Liam Casey, generální ředitel společnosti BILLA Česká republika.

Navyšování mezd v Bille pro letošní rok převyšuje o asi 1,5 procenta odhadovanou míru inflace ze strany České národní banky (aktuální odhad pro rok 2024 je 2,6 procenta).

Základní mzda se zvýšila zaměstnancům na pozicích pokladní / prodavač/ka od roku 2019 z 19 000 na 27 000 korun.

Billa vylepšuje také benefity

Vedle navýšení základní mzdy zvýší svým zaměstnancům také stravenkový paušál z 50 na 75 korun. 

Kromě toho Billa od roku 2021 poskytuje příspěvek až 12 tisíc korun ročně v rámci „Benefitní cafeterie“, přispívá zároveň na penzijní připojištění a vyplácí odměny při pracovních výročích a za doporučení nových kolegyň a kolegů a další benefity.

Billa na českém trhu působí od roku 1991, aktuálně má v Česku 264 prodejen s obratem téměř 34 miliard v roce 2022. 

Mzdy letos navyšoval i řetězec Penny nebo také Lidl či Albert.

Lidl navyšuje mzdy. Ani ostatní řetězce nezůstávají pozadu

Společnost Lidl od ledna navyšuje mzdy všem svým zaměstnancům na provozních pozicích v prodejnách i skladech. Procento nárůstu ani výši nástupního či průměrného výdělku pokladních i pracovníků skladu řetězec neoznámil. V únoru 2022 byla nástupní mzda pokladních v regionech těsně pod 30 tisíci korunami, v Praze pak přes 32 tisíc. Pracovníkům v administrativě přidá řetězec od 1. března. Na navýšení mezd si firma vyčlení 600 milionů korun. Závazek navýšit mzdy ohlásil i řetězec Penny.

Přečíst článek

Pokladní musí zvládat řadu sociálních dovedností a odolávat stresu

Boj o pokladní trvá. Řetězce je lákají na zvyšující se platy i na benefity

Pokladní v supermarketu bývalo prokleté povolání, které se vyznačovalo nízkým platem a obrovským psychickým tlakem. Z těchto důvodů hledaly obchodní řetězce nové zaměstnance k pokladnám jen velmi těžko. V posledních několika letech se však situace mění k lepšímu. A řetězce se předhánějí v nabídkách. Suma na výplatní pásce roste a přibývá i benefitů.

Přečíst článek

Kotva se zavírá. Ikonický „obchoďák“ čeká rekonstrukce

Lidé dnes nakoupí v pražském obchodním domě naposled. Brutalistní památku v centru Prahy až na dva roky uzavře rekonstrukce. Měnit se budou vnitřní dispozice budovy, některá z pater se předělají na kanceláře. Zásadní proměnou projde i okolí budovy.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme