Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

RSBC povede Petr Oršulík, zakladatel Robert Schönfeld se zaměří na strategii

Novým generálním ředitelem investiční skupiny RSBC se stal Petr Oršulík.
RSBC, se svolením
 ČTK

Novým generálním ředitelem investiční skupiny RSBC se stal od května Petr Oršulík. Zakladatel investiční skupiny Robert Schönfeld se nyní více zaměří na strategii firmy a filantropické aktivity, uvedla RSBC.

Reklama

Oršulík, který dosud ve skupině pracoval jako provozní ředitel, má podle firmy téměř čtyřicetiletou praxi na vedoucích pozicích v oblasti ekonomiky, personalistiky či organizace provozu podniků. Pracoval například jako vedoucí divize v Komerční bance, řídil Oborovou zdravotní pojišťovnu a Českou pojišťovnu Zdraví.

Projekt RSBC

Finančník Schönfeld chce od investorů půl miliardy. Postaví za to byty

Investiční skupina RSBC finančníka Roberta Schönfelda začala nabízet dvou až pětileté dluhopisy za půl miliardy korun. Získané peníze chce použít na financování realitních projektů, například na přestavbu průmyslových budov v bývalém areálu ČKD v Praze na byty. 

Přečíst článek

Působil také jako člen statutárních orgánů a odborný poradce vedení podniků jako je ČD Cargo nebo Správa železnic. Řadu let pracoval také jako nezávislý konzultant v řízení firem.

„RSBC původně začínala jako firma zaměřená na správu majetku, jenž byl rodu Schönfeldů navrácen v rámci restitucí. Mým úkolem nyní bude naplňovat růstovou strategii, aktualizovat ji v závislosti na proměnách vnitřního i vnějšího prostředí a přizpůsobovat řídící procesy velikosti skupiny a jejím cílům,” popsal Oršulík svou novou roli.

Jedním z dosud posledních projektů společnosti Brunnthaller byl kravín pro Agrodružstvo Lhota pod Libčany - Osičky dokončená v prosinci 2021.

V Česku vzniká fond zaměřený na farmy. Zainvestuje miliardu

Na český trh vstupuje investiční fond skupiny Verdi Capital, který nabízí investice zejména do malých a středních zemědělských firem zabývajících se rostlinnou a živočišnou výrobou. Fond uvedl, že už vlastní podíl ve třech zemědělských podnicích v ČR a v následujících letech plánuje investovat do nákupu farem až miliardu korun. Cílem je restrukturalizací a efektivním řízením zvyšovat jejich hodnotu.

Přečíst článek

Základem portfolia RSBC podle něj dále zůstávají nemovitosti, realitní fondy a investice s důrazem na sektor zemědělství, strojírenství a další průmyslová odvětví. Zaměřuje se také na nové technologie ve vzdělávání a zdravotnictví.

Schönfeld, který skupinu RSBC v roce 1998 založil, zůstává i nadále předsedou představenstva, jež se nově doplnilo o čtyři nové členy. Základem portfolia RSBC jsou rezidenční a komerční nemovitosti, úrodná půda, realitní fondy či průmyslové a zemědělské společnosti v ČR i v zahraničí. Aktuálně je součástí skupiny RSBC 35 společností. Souhrnná hodnota aktiv přesahuje sedm miliard korun.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme