Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Apple investuje další miliardu eur do vývojového centra v Mnichově

Apple upouští od zvýšení výroby iPhonů
iStock
 ČTK

Americká společnost Apple investuje v příštích šesti letech do svého evropského centra pro design čipů v Mnichově další jednu miliardu eur (23,4 miliardy korun). Do centra v Mnichově, které je nyní jejím největším vývojovým centrem v Evropě, tak firma od roku 2021 celkem slíbila investovat dvě miliardy eur. 

Reklama

Výsledky vývoje v mnichovském centru mají Applu pomoci osamostatnit se od dodavatele čipů Qualcomm. Výrobce iPhonů nyní od Qualcommu nakupuje čipy pro mobilní telefony páté generace.

Generální ředitel Applu Tim Cook uvedl, že inženýrské týmy v Mnichově patří ke světové inovační špičce a pomáhají vyvíjet nové technologie, které jsou základem produktů Applu. V rámci investice Apple v Mnichově plánuje nové sídlo a další prostory pro výzkum a vývoj na dvou nových adresách v blízkosti nového sídla.

Apple otevřel pobočku v Německu v roce 1981 s deseti zaměstnanci, v současnosti jich má více než 4500. Za posledních pět let se firma v Německu rozrostla o více než 80 procent a za poslední tři roky přijala přes 1600 zaměstnanců.

Apple v tajnosti vyvíjí revoluční zařízení. Pomoct by mohlo milionu Čechů

Apple v tajnosti vyvíjí revoluční zařízení. Pomoct by mohlo i milionu Čechů

Americký technologický gigant je blízko přelomovému vynálezu. Pomocí něj by relativně jednoduché zařízení dokázalo měřit hladinu cukru v těle člověka, aniž by došlo k narušení kůže kvůli získání jejího vzorku. Uvedl to Mark Gurman z Bloombergu, který má tradičně velmi dobré zákulisní informace o plánech Applu. Cukrovkou přitom trpí odhadem až desetina světové populace. Těm by vynález výrazně zkvalitnil život. 

Přečíst článek

Marty Cooper, považovaný za otce mobilních telefonů, zapózoval s první mobilním telefonem Motorola DynaTAC 8000x na Mobile World Congressu 2023 v Barceloně.

50 let od prvního volání mobilem. Od cihly až k čipu pod kůží, věští jeho otec

Před 50 lety se začala psát historie mobilních telefonů. První hovor z mobilu se uskutečnil 3. dubna 1973. Pochopitelně vzhledově - poměrně těžký a rozměrný aparát, kterému se říkalo cihla - ty dnešní nepřipomínal vůbec v ničem, ale definitivně změnil způsob, jakým telefonujeme. Budoucí mobily zas docela určitě budou vypadat jinak než ty dnešní. Čtyřiadevadesátiletý Marty Cooper, který je považován za otce mobilního telefonu, nedávno předpovídal, že budoucí generace budou mít telefonní zařízení „zapuštěná pod kůží uší“.

Přečíst článek

Továrna Wolfspeed v Severní Karolíně.

Američané postaví v Německu továrnu na čipy do elektromobilů

Americký výrobce čipů Wolfspeed postaví v Německu továrnu na výrobu čipů do elektromobilů za tři miliardy dolarů (65,4 miliardy korun). Německý výrobce automobilových komponentů ZF si v ní zajistí podíl investicí 185 milionů dolarů (přes čtyři miliardy korun), informovala agentura Reuters.

Přečíst článek

Intel, výrobce čipů,

Intel dohání inovační mezeru i smluvní výrobu, nově zaháčkoval Amazon

Americký výrobce mikroprocesorů Intel se díky inovacím hodlá do roku 2025 stát opět světovým lídrem. Posiluje proto smluvní výrobu, nově bude čipy vyrábět pro konkurenční firmu Qualcomm i pro cloudovou divizi internetové společnosti Amazon AWS.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme