Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tesla - informace o tématu

Tesla Model X

Akcie Tesly klopýtly. Můžou za to slabší prodeje v Číně

Tesla čelí plíživému problému. Klesají jí prodeje na jednom z hlavních trhů - v Číně. Světová jednička mezi výrobci elektromobilů tam v září prodala meziročně o 11 procent méně elektroaut. A investoři to nenechali bez povšimnutí. Akcie Tesly ztrácejí kolem dvou procent.

Přečíst článek

Americká Komise pro cenné papíry a burzy přitvrdila. Kvůli Muskovu převzetí Twitteru se obrátila na soud

Přečíst článek
Obal biografie Elona Muska z pera Waltera Isaacsona, vydaného v září 2023 nakladatelstvím Simon & Schuster

Biografie Elona Muska: Génius i démon, který zachraňuje svět – ale překáží mu v tom lidé

Přečíst článek
Tesla a její dodavatelé ztrojnásobí investici do výstavby gigafactory v Mexiku

Tesla a její dodavatelé ztrojnásobí investici do výstavby gigafactory v Mexiku

Americká automobilka Tesla a její dodavatelé ztrojnásobí investici do plánovaného závodu ve městě Monterrey v mexickém státě Nuevo León na 15 miliard dolarů, v přepočtu 343 miliard korun. S odvoláním na guvernéra státu o tom informovala agentura Reuters. Tesla ani místní správa zatím na žádost o komentář nereagovaly.

Přečíst článek
Hybrid

Prodej hybridů vzrostl za osm měsíců o necelou polovinu. Největší zájem je o Toyotu

Prodej aut s hybridním pohonem za letošních osm měsíců vzrostl o téměř 41 procent na 25 987 vozů. Z toho plug-in hybridy rostly o 69 procent na 3566 aut. Odbyt elektromobilů se zvýšil o 58 procent na 4047 vozidel, vyplývá z aktuálních údajů Svazu dovozců automobilů.

Přečíst článek
Konkurent Tesly Polestar chce získat čínský trh kombinací nového SUV a vlastního telefonu

Polestar chce porazit Teslu v Číně kombinací auta a vlastního telefonu

Neobvyklou strategii pro čínský trh chystá jeden z hlavních konkurentů Tesly, švédská automobilka Polestar. V prosinci hodlá uvést na trh nejen své první SUV, ale s ním i zároveň svůj první smartphone, s autem úzce propojený, uvedl server CNBC.

Přečíst článek
BMW představil elektromobil třídy Neue Klasse, kterým chce dohnat Teslu

BMW chce dohnat Teslu. Automobilka představila elektromobil Neue Klasse

Německý výrobce luxusních aut BMW se rozhodl zkusit zopakovat svůj úspěch značky Neue Klasse u elektromobilů. Na mnichovském autosalonu představil prototyp elektromobilu nové třídy, který má být uveden na trh v roce 2025 a má pomoci automobilce dohnat průkopníka ve výrobě elektromobilů, americkou Teslu, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
Musk má problém. Jeho tajný realitní Projekt 42 za miliony začal zajímat i federální žalobce

Musk má problém. Jeho tajný realitní Projekt 42 za miliony od Tesly začal zajímat i federální žalobce

Společnost Tesla utratila miliony dolarů za utajovaný Projekt 42, který podle interních informací z firmy měl sloužit jako soukromé obydlí pro spoluzakladatele Tesly Elona Muska. Výdaje na projekt zkoumá nejen vedení automobilky, ale začali se o něj zajímat i federální žalobci a Komise pro cenné papíry a burzy (SEC). Důvodem je podezření, že by Musk mohl zneužít peníze firmy pro soukromé účely, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Tesla Model X

Tesla uvedla na trh nové modely X a S. Levnější a s menším dojezdem

Americká automobilka Tesla uvedla na americkém trhu levnější verze svých elektromobilů Tesla Model X a Tesla Model S. Výrazně levnější. Má to ale háček. Nižší dojezd. Server CNBC uvedl, že se snižováním cen snaží společnost Elona Muska udržet krok s konkurencí. Dle informací výrobce i amerického serveru byly uvedené vozy levnější v průměru o 10 tisíc dolarů, tedy zhruba 221 tisíc korun.

Přečíst článek
Apple, ilustrační foto

Apple přišel o 3,5 bilionu korun. Za necelých sedm hodin

Aktuální výsledková sezona zatím nepřináší technologickým firmám mnoho radosti. Kromě Meta Platforms, které se podařilo zlomit negativní sentiment loňského roku, většina velkých firem zklamala očekávání investorů. A ti trestají. Apple kvůli masivnímu výprodeji akcií přišel během pátečního obchodování na burze o 160 miliard dolarů hodnoty, v přepočtu tři a půl bilionu korun.

Přečíst článek
Nejprodávanějším elektromobilem ve Švédsku byl v červenci sportovně-užitkový vůz (SUV) Atto 3 čínské automobilky BYD.

Evropské tažení čínské BYD dobylo první metu. Ve Švédsku vévodí trhu s elektromobily

Nejprodávanějším elektromobilem ve Švédsku byl v červenci sportovně-užitkový vůz (SUV) Atto 3 čínské automobilky BYD. Zákazníci si koupili 721 těchto crossoverů, což podle údajů automobilového sdružení Mobility Sweden překonalo prodej vozů ID.4 německé automobilky Volkswagen. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Škoda Enyaq IV

Počet elektromobilů v Česku stoupá. Tři čtvrtiny jsou firemní služebáky

V prvním pololetí se počet osobních elektromobilů registrovaných v Česku zvýšil proti konci loňského roku o 29 procent na 18 271 vozidel. Téměř čtvrtina ze všech registrovaných byla dovezena do ČR jako ojetá. Celkově nejvíc tuzemských elektromobilů je značky Škoda (3596), dále Tesla (3048) a Volkswagen (2226). Vyplývá to z údajů Centra dopravního výzkumu (CDV).

Přečíst článek
Americký miliardář Elon Musk

Tesla chystá lidové elektrovozítko za půl milionu. Vyrábět ho hodlá v Indii

Tesla se tlačí na indický trh. Postavit tam hodlá i gigafactory. Muska a jeho tým čeká další kolo jednání se zástupci tamní vlády. Indy si chce získat levným modelem v přepočtu za asi půl milionu korun.

Přečíst článek
Reklama

News box

Chargé d'affaires Jiří Čistecký skončil na velvyslanectví v Moskvě ke konci dubna. Ambasádu nyní vede Jan Ondřejka, dosavadní druhý tajemník, sdělil mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake.📜 Koncem května skončí velvyslanec v Rusku Vítězslav Pivoňka, vláda ho odvolala, řekl v neděli ministr Jan Lipavský (Piráti).
Pražská učitelka 👩‍🏫 Martina Bednářová, která čelila obžalobě z popírání ruských válečných zločinů na Ukrajině, potrestána nebude. Odvolací soud pravomocně potvrdil její osvobození. Zamítl odvolání státního zastupitelství, které původně žádalo osmiměsíční podmíněný trest a také pětiletý zákaz pedagogické či jiné práce s dětmi.
Výrobce výbušnin a střeliva Explosia Pardubice loni zvýšil zisk před zdaněním meziročně o 86 milionů na rekordních 284 milionů korun. K růstu přispěl zájem o výbušniny. 💣 Obrat se meziročně zvýšil z 1,2 miliardy na 1,42 miliardy korun. Číst více
Investice do reklamy a marketingu loni v Česku meziročně vzrostly ↗ o 12 procent na 145,3 miliardy korun. Dominantní roli ve výdajích na reklamu měly stále televize a on-line média. Letos by měly celkové výdaje dále růst na 157 miliard korun, oznámila Asociace komunikačních agentur.
Miliardář Daniel Křetínský dal nabídku na převzetí francouzské technologické společnosti Atos. Firma celkem obdržela od investorů čtyři různé nabídky na restrukturalizaci dluhu a vložení hotovosti do podniku. 💶 Do konce měsíce by se měla rozhodnout, kterou nabídku přijme. Číst více
Českému výrobci bezpilotních letounů Primoco UAV SE ⬇  klesly v letošním prvním čtvrtletí na 549 000 korun z téměř 88 milionů před rokem. Za čtvrtletí firma hospodařila se ztrátou 13,1 milionu korun oproti zisku 42,9 milionu v prvním kvartálu. 
Izraelská armáda zahájila evakuaci  🏃‍♂️🏃‍♀️ části Rafáhu na jihu Pásma Gazy před dlouho chystanou ofenzivou v této oblasti, informovala o tom deníku Haarec a serveru The Times of Israel. Podle nich armáda vyzývá k evakuaci civilistů ve východní části Rafáhu. Armáda to zatím oficiálně nepotvrdila. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme