Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tesla - informace o tématu

Výroba vozů Tesla v Číně

Tesla v Německu zlevnila. V prodeji jí poráží Volkswagen

Americký výrobce elektromobilů Tesla snížil ceny svých vozů Model Y v Německu i některých dalších evropských zemích. S odkazem na sdělení firmy o tom nformovala agentura Reuters. Tesla už před týdnem zlevnila svá auta Model Y a Model 3 v Číně.

Přečíst článek
Miliardář Musk se chystá založit v Texasu vlastní školu

Musk plánuje vlastní školu za miliardy. Peníze na její výstavbu chce osvobodit od daně

Americký miliardář a šéf a zakladatel mnoha firem včetně Tesly či SpaceX Elon Musk se chystá založit v texaském Austinu vlastní školu. Agentura Bloomberg z jeho daňového přiznání vyčetla, že už na ni vyčlenil 100 milionů dolarů (2,2 miliardy korun). Nejbohatší muž na světě žádá o osvobození těchto prostředků od daně.

Přečíst článek
Tesla Model X

Vozy Tesla nejsou bezpečné, jsme součástí experimentu, varuje bývalý technik automobilky

Vozy Tesla nejsou podle bývalého technika této automobilky bezpečné k provozu na veřejných komunikacích. Někdejší technik Lucasz Krupski už v květnu německému listu Handelsblatt poskytl interní údaje Tesly včetně stížností zákazníků ohledně softwaru, který se stará o brzdění a samořízení aut. Jeho snaha řešit problémy interně ale vyzněla do prázdna, tvrdí. Případu se věnuje server BBC, automobilka se k obviněním bezprostředně nevyjádřila.

Přečíst článek
Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck je tu. Cena začíná od 1,4 milionu, Evropa má zatím smůlu

Vůz, který v listopadu roku 2019 vzbudil obrovské pozdvižení, je konečně připraven na cestu k prvním zákazníkům. Tesla Cybertruck v poslední listopadový den konečně sjede z výrobních linek. Na sociální síti X už první hotové kusy představil šéf automobilky Elon Musk. Cybertruck je prvním novým modelem, který automobilka představila od roku 2020. Tehdy začala zákazníkům dodávat Model Y. 

Přečíst článek

Prodej elektromobilů v USA letos bude rekordní. Pomohly daňové úlevy i slevové akce Tesly

Prodej elektromobilů ve Spojených státech letos bude rekordní a poprvé přesáhne za kalendářní rok milion vozů. Elektrovozy by měly tvořit devět procent všech prodaných automobilů, v roce 2022 to bylo ještě 7,3 procenta. Za Německem, Norskem a za Čínou ale americký trh v tomto ohledu zaostane, uvádí analýza společnosti Atlas Public Policy, ze které citovala agentura AP.

Přečíst článek
Na scénu přichází Mira Muratiová. Kdo je třicátnice, co v čele OpenAI střídá vyhozeného Altmana?

Kdo je třicátnice, co v čele OpenAI střídá vyhozeného Altmana?

Na postu šéfa společnosti OpenAI, která vyvinula chatbot ChatGPT, končí Sam Altman (38). Její představenstvo není spokojené s tím, jak s ním Altman komunikoval. Vedení podniku dočasně převezme jeho nynější technologická ředitelka Mira Muratiová (34).

Přečíst článek

Thajsko je magnetem na miliardové investice technologických obrů

Google, Microsoft a AWS ale také třeba Tesla. Thajsko je magnetem na investice technologických společností. V následujících letech se má z království v jihovýchodní Asii stát hub datových center a fabrik na elektromobily.

Přečíst článek

Zatraceně levná Tesla bude. Zatím se ale neví kdy

Tesla se pod tlakem čínských konkurentů nevzdává myšlenky vyrábět elektroauto, které by nebylo jen pro horních 10 tisíc. Lidový elektromobil by mohl vyjít na v přepočtu 600 tisíc korun, což je třetina průměrné ceny, za níž jde nyní v Evropě pořídit auto na baterky.

Přečíst článek

Prodej elektromobilů v Evropě a Číně silně roste, Češi pořád fandí benzínu

Na největších evropských trzích poprvé v historii přesáhl podíl elektrických a hybridních vozů polovinu ze všech nově registrovaných aut. Vyplývá ze studie PwC Electric Vehicle Sales Review za první tři čtvrtletí letošního roku. Český trh roste výrazně pomaleji, podíl nově registrovaných aut s elektromotorem a hybridů přesáhl letos 20 procent z celkově prodaných vozů. 

Přečíst článek
Škoda Enyaq iV

Tesla 3 je nejekologičtějším vozem světa. Mezi prvních deset se dostala i Škoda

Vláda vozů s elektrickým pohonem globálně narůstá. A automobilky ve snaze přeorientovat svou výrobu tak, aby vycházely vstříc přísným emisním normám, zaplavují trh stále novými a novými modely aut s hybridním či čistě elektrickým pohonem. Který z elektrických vozů přísné nároky na ekologii tedy splňuje nejvíce? Podle velkého testu agentury Bloomberg pro trh Velké Británie je to Tesla 3. Do „top ten“ se však dostal i vůz z Česka.

Přečíst článek
Česká národní banka, ilustrační foto

ČNB od léta prodělala na akciích Applu a Tesly půl miliardy

Česká národní banka v létě nakupovala v Americe, desítky miliard utratila za akcie Applu, Tesly, Microsoftu a řady dalších amerických firem. Na Applu a Tesle ale od té doby už stihla prodělat skoro půl miliardy korun.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tržby amerického výrobce letadel Boeing ✈ se v prvním čtvrtletí meziročně snížily o osm procent na 16,57 miliardy dolarů (391 miliard korun). Je to však lepší výsledek, než firma čekala. Boeing ve svém dnešním sdělení také uvedl, že krize kolem výroby jeho letadla 737 MAX polevuje. Boeing je hlavním rivalem evropského výrobce letadel Airbus.
Německá ekonomika letos podle aktualizovaného odhadu vlády vykáže růst 📈 o 0,3 procenta, což je o 0,1 procentního bodu více než předpokládala únorová prognóza. Spolkový ministr hospodářství Robert Habeck k tomu uvedl, že aktualizovaný výhled vývoje hrubého domácího produktu (HDP) je stále příliš nízký, přesto jsou už podle něj patrné známky zlepšení.
Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) bude Petr Bartovský, vláda dnes schválila jeho jmenování. Bartovský nahradí Jana Berouna, který VZ řídí od roku 2014 a jemuž v říjnu zanikne služební poměr vojáka z povolání. Šéfa VZ jmenuje ministryně obrany se souhlasem vlády a po projednání ve sněmovním výboru, kde kandidáta ministryně obrany Jana Černochová (ODS) představila v úterý.
Lepší pracovní podmínky pro pracovníky digitálních platforem, jako je Uber, schválili poslanci Evropského parlamentu ve Štrasburku. Cílem směrnice je větší ochrana a posílení postavení lidí, kteří pracují například jako kurýři nebo řidiči na objednávku pomocí aplikací, a obecně větší transparentnost zaměstnání v nových formách práce.
Evropská komise uvolnila dalších 1,5 miliardy eur (38 miliard korun) z balíku finanční pomoci Ukrajině. Částka je poslední platbou z celkově šestimiliardového grantu, který má zemi čelící ruské agresi pomoci se základními výdaji státu, prohlásila předsedkyně komise Ursula von der Leyenová.
Německý módní dům Hugo Boss prodá své podnikání v Rusku velkoobchodnímu partnerovi Stockmann. Dohoda ukončí působení firmy Hugo Boss v Rusku, kde podnik před více než dvěma lety pozastavil činnost, uvedla agentura Reuters. Finanční podmínky transakce nebyly zveřejněny, Rusko ale požaduje, aby zahraniční firmy prodávaly svá aktiva v zemi se slevou nejméně 50 procent. Číst více
Energetická společnost E.ON sníží své ceny energií ⚡. Od tohoto týdne podnik zlevnil fixované tarify elektřiny a plynu, od května plošně zlevní i plyn asi 150 tisícům zákazníků se smlouvou bez závazku. Ceny klesnou o stovky korun za megawatthodinu (MWh). Energie letos postupně zlevňují i další dodavatelé, reagují na pokles velkoobchodních cen energií. Číst více
Nejoblíbenější zemí pro expaty je Austrálie, za ní se umístily Spojené státy a Kanada. Z neanglicky mluvících zemí je pak nejoblíbenější Německo, kterému v celkovém žebříčku patří páté místo. Vyplývá to ze studie mezinárodního trhu práce, kterou vypracoval pracovní portál The Stepstone Group ve spolupráci s organizacemi Boston Consulting Group a The Network.
Královéhradecká policie 👮 s ukrajinskými kolegy zlikvidovala česko-ukrajinský gang falešných bankéřů, který je podezřelý ze stovek telefonických podvodů se škodou v desítkách milionů korun. V Česku a na Ukrajině policisté minulý týden zadrželi 40 lidí.
Americká technologická společnost Rubrik podporovaná Microsoftem jde na burzu. Zájem o akcie firmy, která se specializuje na cloudové služby a zabezpečení dat, je přitom v primární veřejné nabídce (IPO) obrovský. Podle zdrojů agentury Bloomberg dvacetkrát převyšuje počet nabízených akcií. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme