Reklama
Vše o: spořicí účty

Spořící účty – která banka vám dá aktuálně nejlepší úrok?

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance

Trinity Bank garantuje úrok 5,68 procenta u vkladů do půl milionu

Trinity Bank přichází s garancí úrokové sazby 5,68 procenta do konce prosince 2023. Tato nabídka platí od dnešního dne (22. 3. 2023) pro všechny nové vklady na nově založené účty až do výše 500 tisíc korun.

Přečíst článek

Úrok na nejvýhodnějším spořicím účtu už začíná šestkou. Porovnali jsme podzimní nabídky bank

Přečíst článek

Část Čechů přestává kvůli drtivé inflaci spořit. Raději investují

Přečíst článek

Češi kvůli inflaci znovu objevují téměř zapomenutý bankovní produkt

Přečíst článek
peníze, ilustrační foto

Inflace tlačí Čechy do investic. A to je dobře

Dvojciferná inflace likviduje úspory podstatně rychleji, než je tuzemské domácnosti zvládají vytvořit. Řešení, která by nad mocnou silou požírající úspory zvítězila, moc není. Jedno je jisté. Nedělat nic je špatně. Pokud nechcete chudnout, investujte, zní zaručená rada ekonomů. Ale i ta má svá úskalí.

Přečíst článek
Účetnictví, ilustrační foto

Nenechávejte pasivně ležet peníze na účtu, vzkazují banky klientům. Plusy a minusy spořicích účtů s investováním

Spořicí účty spojené s investicemi nabízí u nás už minimálně trojice největších tuzemských bank. Cílem je přimět klienty, aby si spořili a současně pravidelně investovali a získali tak v součtu vyšší zhodnocení než ze samostatného spořicího účtu. Nápad to není špatný. Samotná sazba ani jednoho z takto nastavených spořicích účtů až tak závratná ale není. Nejvyšší je 4,5 procenta a má ještě speciální podmínky. ČNB přitom zvedla už v polovině června základní sazbu na sedm procent a je reálné, že bude záhy zvedat dál. Kdy na to zareagují banky u svých spořicích účtů s investicí?

Přečíst článek
Peníze, ilustrační foto

Analýza: Úspory na účtech u bank ztrácí na hodnotě. Ani další zvýšení sazeb ČNB na tom nic nezmění

Reálný výnos všech spořicích i termínovaných bankovních vkladů je vzhledem k dvouciferné inflaci záporný a nic na tom nezmění ani dnešní očekávané výrazné zvýšení úrokových sazeb České národní banky. Rychleji naopak banky reagují na růst sazeb zvyšováním úročení hypoték, vyplývá z analýzy Portu.

Přečíst článek
Trinity Bank

Trinity Bank zvyšuje úročení u nižších částek na 3,68 procenta

Trinity Bank od 5. března zvýšila úrokovou sazbu na účtu Dobrý klient na 3,68 procenta ročně. Úročení platí do částky 400 tisíc korun. Nad tuto částku banka úročí vklad 3,18 procenta ročně. Banka to oznámila v dopise klientům. 

Přečíst článek
Peníze, ilustrační foto

Porovnání spořicích účtů: Úroky se zvyšují, inflaci ale nedostačují

Spoření na spořicích účtech je se zvyšováním hlavních sazeb ČNB stále zajímavější. U nejlepších finančních ústavů získáte úrok nad tři procenta, a to i bez podmínek. Inflaci ale zdaleka nepřekonají.

Přečíst článek
Zájem o spořicí účty se zvedá

UniCredit Bank zvedá sazby na spořicích i běžných účtech

UniCredit Bank svým klientům s běžnými účty Open či Top zvýšila od února úrokové sazby na dvě procenta, to platí pro částky do 500 tisíc korun. Pro klienty, kteří hledají vyšší sazby, upravila UniCredit Bank i nabídku termínovaných vkladů, přičemž termínovaný vklad na šest měsíců má sazbu 2,5 procenta, na rok 3 procenta – a to bez omezení částky nebo počtu termínovaných vkladů na klienta, uvedla banka.

Přečíst článek
Trinity Bank, Radomír Lapčík

Trinity Bank v reakci na krok ČNB zvýšila úroky na spoření nad tři procenta

Trinity Bank reaguje na zvýšení úrokových sazeb ČNB zvýšením sazby na spořicím účtu na 3,08 procenta ročně.

Přečíst článek
Peníze, ilustrační foto

Pavel Štěpánek: Na běžném účtu úrok nula, spořicí o moc víc nenabízí

Proč jsou běžné i spořicí účty nabízené bankami v Česku úročeny pod inflací? A bude někdy z pohledu střadatele lépe?

Přečíst článek
peníze, ilustrační foto

Úroky na spořicích účtech rostou, inflaci ale zdaleka nestačí

Zvýšení sazeb ze strany České národní banky (ČNB) o 125 bazických bodů překvapilo celý trh, který očekával, že ČNB přikročí ke zvýšení maximálně o 75 bazických bodů. Nejodvážnější odhady hovořili o 100 bazických bodech. Národní banka se obává rostoucí inflace, která už nyní výrazně přesahuje dvouprocentní inflační cíl.

Přečíst článek
Reklama

News box

Čínský prezident Si Ťin-pching přijede na začátku květnu jednat do Paříže s francouzským protějškem 👨 Emmanuelem Macronem. Návštěvu serveru Politico potvrdilo několik zdrojů z Paříže a Bruselu. Pro čínskou hlavu státu to bude první cesta do Evropy od pandemie covidu-19.
Japonská centrální banka (BOJ) dnes dle očekávání jako poslední na světě upustila od záporných úroků. Základní sazbu 📈 zvýšila poprvé po 17 letech z minus 0,1 procenta na interval nula až 0,1 procenta, informoval Bloomberg. 
V brazilských městech je už několik dní nesnesitelné horko, v Riu de Janeiro v neděli naměřili 4️⃣2️⃣ stupňů Celsia. V šestimilionové megapoli panovala o víkendu pocitová teplota 62,3 stupně Celsia, což je nejvíce za deset let měření tohoto ukazatele. Situace je nejhorší v chudinských čtvrtích, kde není žádná zeleň. 
Evropa musí v  reakci na hrozbu ze strany Ruska posílit své obranné schopnosti a přejít do režimu válečné ekonomiky. Šéf Evropské rady Charles Michel to napsal v článku, který dnes zveřejnil server Euractiv.
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan 🤝 poblahopřál svému ruskému protějšku Vladimiru Putinovi ke znovuzvolení. V telefonického hovoru ruskému vůdci, který si ve víkendovém hlasování zajistil další šestiletý mandát, Erdogan nabídl zprostředkování jednání s Ukrajinou, uvedla turecká prezidentská kancelář.
Reklama
Reklama
Doporučujeme