Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

SAE - informace o tématu

Dubaj zažívá zlaté realitní časy. Trh loni ovládli Rusové

Dubaj zažívá zlaté realitní časy. Trh loni ovládli Rusové

Dubaj loni překonala letitý rekord v počtu realitních transakcí. Hlavním motorem tamního lukrativního trhu se stali Rusové, kteří prchají ze země okupující Ukrajinu, ať už z politických důvodů, nebo před sankcemi západního světa. A výhled pro letošní rok zůstává rovněž slibný, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Královská rodina Al Maktúmů vládne pohádkové Dubaji. Ale v Perském zálivu patří k těm chudším

Přečíst článek
Dubaj, Palm Jumeirah

Vila v Dubaji za čtyři miliony korun? Dobrá cena. Jenže on je to měsíční nájem

V Dubaji padl nový rekord na trhu s nájemním bydlením. Vila situovaná na největším uměle vytvořeném souostroví na světě Palm Jumeirah, které má tvar palmy, se pronajala na půl roku za v přepočtu 25 milionů korun. Nedávno v emirátu padly také prodejní rekordy - nejdražší pozemek i nejdražší nemovitost.

Přečíst článek
Dubaj

Rusové nakupují v Dubaji nemovitosti jako šílení, už jim ale začíná docházet dech

Rusové jsou v Dubaji největší zahraniční kupci nemovitostí. Ve třetím letošním čtvrtletí v počtu realizovaných nákupů předběhli Indy. Podle dubajských makléřů se ale zájem Rusů o tamní reality začíná vyčerpávat. Naproti tomu sílí zájem Francouzů a Němců.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Benzin i nafta dál skokově zdražují. Dílem je to vinou Saúdů

Ceny paliv v Česku za týden výrazně vzrostly, byť pomaleji než o týden dříve. Litr benzin Natural 95 zdražil o 93 haléřů na 42,85 koruny. Nafta stojí v průměru 46,85 koruny za litr, což je o 1,56 koruny více než minulou středu. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje. Benzín je nejdražší od první poloviny srpna, nafta od druhé poloviny července.

Přečíst článek
Slavný uměle vytvořený obytný ostrov Palm Džumeira v Dubaji.

Další realitní rekord v Dubaji. Indický magnát koupil letovisko za čtyři miliardy

Jen pár týdnů vydržel rekord stále přitažlivého realitního trhu v Dubaji. Druhý nejbohatší Ind a desátý na světě Mukesh Ambani koupil za 163 milionů dolarů (asi 4,1 miliardy korun) obří vilu na tamním umělém ostrově Palm Džumeira. Předchozí rekord z letošního léta překonal téměř dvojnásobně, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
saúdskoarabský princ Valíd Bin Talál

Ekonomiky zemí v Perském zálivu zažívají zlaté časy

Státy vyvážející energetické suroviny letos díky vysokým cenám těchto komodit čekají rekordní ekonomický růst. Ten podporuje i silný nemovitostní trh.

Přečíst článek
Jakub Chmelař z dubajské společnosti Inspire Real Estate

Dubajská realitní bublina se dál nafukuje. Byty tam skupují Rusové i Češi

Když jde v Dubaji do prodeje nový projekt, před kancelářemi developerů stojí lidé od půlnoci frontu, aby na ně vůbec něco zbylo. „Ten zájem je obrovský. Lidé kupují všechno, co je na trhu,“ říká Jakub Chmelař z dubajské společnosti Inspire Real Estate.

Přečíst článek
Muhammad bin Zajd Nahaján

V SAE skončil státní smutek. Nový vládce je zdatný diplomat a nestaví budoucnost země jen na ropě

Po čtyřiceti dnech ve středu ve Spojených arabských emirátech (SAE) skončil státní smutek kvůli úmrtí prezidenta. Novým vládcem federace se stal jeho bratr Mohamed bin Saíd Ál Nahján. Čeká ho nelehký úkol. Vybalancovat zájmy a křehké vztahy mezi Spojenými státy, Ruskem a Čínou.

Přečíst článek

Let s Qatar Airways: I ta nejlepší byznys třída umí zklamat. Počtem toalet

Až na pár výjimek už lze létat všude tam, kam to šlo před covidem. Před rokem jsem se ale do Spojených států dostával jen složitě, přes Dauhá. Šestnáctihodinový let do Texasu se dal „přežít“ i díky nejmodernějším sedadlům, kterými je vybavena byznys třída Qatar Airways. Je to to nejlepší, co můžete dnes mít. A vaše záda vám za tuto volbu poděkují.

Přečíst článek
Ropa, ilustrační foto

Saúdové zvýší těžbu ropy, pokud by její cena měla pod tíhou ruských sankcí výrazně růst

Saúdská Arábie dala západním spojencům najevo, že je připravena zvýšit těžbu ropy v případě, že produkce v Rusku výrazně klesne v důsledku sankcí. S odkazem na zdroje obeznámené se situací o tom Informoval britský list Financial Times (FT). Ceny ropy na zprávu reagovaly poklesem.

Přečíst článek
Dubai Marina

V Dubaji je to samý Rus. Město se stává oázou pro peníze pochybného původu

Emirátská megapole se stala bezpečným přístavem, kde se mohou ruští boháči schovat před západními sankcemi. Během posledních měsíců se v Dubaji vyrojilo rekordní množství ruských podnikatelů, ukazují data společnosti Virtuzone, jež pomáhá klientům založit byznys v Dubaji.

Přečíst článek
Reklama

News box

Slovensko nabídne Číně možnost zapojit se do budování či rekonstrukce slovenské dopravní infrastruktury formou projektů veřejně-soukromého partnerství (PPP), řekl novinářům slovenský premiér Robert Fico. Na návštěvu Číny pojede letos v červnu. Bratislava chce také urychlit dokončení jedné z klíčových dopravních staveb u Žiliny na severu země.
Antimonopolní úřad povolil fondu Genesis Capital nákup majoritního podílu ve společnosti GAF ze Žamberku, která se zabývá kovovýrobou. 
Evropská unie dnes poprvé uvalila 📜 sankce na radikální izraelské osadníky kvůli jejich útokům na Palestince na okupovaném Západním břehu. S odvoláním na diplomaty o tom informuje agentura DPA, podle níž členské státy sankce schválily v písemném řízení.
Německá vláda zvýší odhad letošního růstu ekonomiky na 0,3 procenta z dříve očekávaných 0,2 procenta, uvedl zdroj agentury Reuters. Pro příští rok vláda podle něj počítá, že hrubý domácí produkt (HDP) stoupne o procento. Očekávaná prognóza je součástí návrhu jarních projekcí vlády, které má ministr hospodářství Robert Habeck představit příští středu.
Dopravci v prvním čtvrtletí za mýtné 🚛 🚚 na českých silnicích zaplatili 4,01 miliardy korun, meziročně o 8,6 procenta více 📈. V samotném březnu stát na mýtném vybral 1,49 miliardy korun, což byl v meziročním srovnání růst o 9,5 procenta. Na výběr mýtného měly vliv zejména Velikonoce a nová emisní složka mýta zavedená od března, uvedla společnost CzechToll, která mýtný systém spravuje.
Apple odstranil ze svého čínského internetového obchodu App Store aplikace WhatsApp a Threads firmy Meta Platforms. Americké firmě to nařídila čínská vláda kvůli obavám o národní bezpečnost. S odkazem na sdělení Applu o tom informovala agentura Reuters. Podle firem Qimai a AppMagic, které se zabývají sledováním aplikací, dnes z obchodu zmizely i další dvě zahraniční aplikace pro zasílání zpráv - Telegram a Signal. Číst více

Novým ředitelem Správy Pražského hradu bude od soboty dosavadní šéf finančního odboru Kanceláře prezidenta republiky (KPR), ekonom Pavel Vyhnánek. Nahradí Vladimíra Sonntaga, který funkci zastával zhruba rok a rezignoval z osobních důvodů.

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinili šest lidí z kšeftování s městskými byty v jedné z brněnských městských částí. Podle závěrů vyšetřování šlo o získávání neoprávněného majetkového prospěchu při přidělování či směnách obecních bytů. Uvedl to mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.
Streamovací platformě Netflix 🎞 přibylo v prvním čtvrtletí 9,33 milionu předplatitelů, tedy téměř dvakrát více, než se čekalo. Firma ale očekává slabší růst tržeb než analytici. Její akcie proto nejprve po zveřejnění hospodářských výsledků přidaly zhruba tři procenta, ovšem následně čtyři procenta ztratily.
Ve středoíránské provincii Isfahán se dnes ráno ozvaly exploze 💥, podle íránských médií se jednalo o práci protivzdušné obrany. Írán pozastavil v některých částech země letištní provoz ✈, uvedla stanice CNN. Americká média s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedla, že na zemi zaútočil Izrael. To zatím ani jedna ze stran nepotvrdila.
Reklama
Reklama
Doporučujeme