Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Češi postaví za dvě miliardy luxusní hotel ve Spojených arabských emirátech

Česká společnost Preston Capital postaví ve Spojených arabských emirátech čtyřhvězdičkový hotel modulárního typu. Projekt komplexu Sun Beach Hotel Resort v hodnotě 50 milionů dolarů (v přepočtu 1,9 miliardy korun) vyroste na ostrově Al Mardžán.
Preston Capital, s laskavým svolením
 ČTK

Česká společnost Preston Capital postaví ve Spojených arabských emirátech čtyřhvězdičkový hotel modulárního typu. Projekt komplexu Sun Beach Hotel Resort v hodnotě 50 milionů dolarů (v přepočtu 1,9 miliardy korun) vyroste na ostrově Al Mardžán, uvedla společnost.

Reklama

Výstavba začne v prvním čtvrtletí příštího roku a dokončení je plánované na první čtvrtletí roku 2024. Provozovatelem hotelového komplexu se stal mezinárodní řetězec Earth Hotels.

„Soustředíme se na nemovitosti mimo Evropskou unii a projekt ve Spojených arabských emirátech je skvělou příležitostí. Jsme jedinou českou společností, které se do této lukrativní oblasti podařilo vstoupit," uvedl Filip Navrátil, majitel a zakladatel společnosti Preston Capital.

Dubaj, Palm Jumeirah

Vila v Dubaji za čtyři miliony korun? Dobrá cena. Jenže on je to měsíční nájem

V Dubaji padl nový rekord na trhu s nájemním bydlením. Vila situovaná na největším uměle vytvořeném souostroví na světě Palm Jumeirah, které má tvar palmy, se pronajala na půl roku za v přepočtu 25 milionů korun. Nedávno v emirátu padly také prodejní rekordy - nejdražší pozemek i nejdražší nemovitost.

Přečíst článek

Sun Beach Hotel Resort bude mít 250 apartmánů pro zhruba 500 hostů na celkové ploše 23 tisíc metrů čtverečních. Osmipatrová stavba vznikne modulárním systémem, jednotlivé díly budou na místo dovezeny a smontovány. Podle společnosti hotel postaví lokální stavební společnost a modulární bloky se vyrábí v Litvě. „Českým investorům dáváme možnost zúčastnit se tendru na dodávky vybavení a interiérů," uvádí Preston Capital.

Preston Capital je česká společnost fungující od roku 2016. Zaměřuje se především na výstavbu investičních nemovitostí na Blízkém východě a obchodní leteckou přepravu. Dceřinými firmami jsou Preston Business, Preston Development, Preston IT a Preston Aviation.

zdroj: Preston Capital, s laskavým svolením

Dubaj

Rusové nakupují v Dubaji nemovitosti jako šílení, už jim ale začíná docházet dech

Rusové jsou v Dubaji největší zahraniční kupci nemovitostí. Ve třetím letošním čtvrtletí v počtu realizovaných nákupů předběhli Indy. Podle dubajských makléřů se ale zájem Rusů o tamní reality začíná vyčerpávat. Naproti tomu sílí zájem Francouzů a Němců.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Takto by mělo v budoucnu vypadat Hlavní nádraží v Praze.

Tohle není nádraží, to je pergola z Dubaje. Projekt Dánů na nový Hlavák schytává kritiku

Přečíst článek

Za vily v Dubaji platí kupci absurdní ceny. Je to otázka času, kdy se trh zhroutí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme