Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Strnadova Excalibur Army získala kontrakt na tatrovky pro SAE za téměř dvě miliardy

Excalibur Army podepsala se společností Resource Industries ze Spojených arabských emirátů (SAE) smlouvu na výrobu a dodání 200 vozů na podvozcích Tatra.
Czechoslovak Group, s laskavým svolením
 nst
nst

Česká společnost Excalibur Army podepsala se společností Resource Industries ze Spojených arabských emirátů (SAE) smlouvu na výrobu a dodání 200 vozů na podvozcích Tatra. Kontrakt za 77 milionů eur (1,8 miliardy korun) firmy oznámily na mezinárodním zbrojařském veletrhu IDEX 2023. Excalibur je součástí holdingu Czechoslovak Group miliardáře Michala Strnada.

Reklama

Resource Industries podle dohody vyrobí a dodá na trh vozidla na podvozcích Tatra pro vojenské i civilní účely. Součástí kontraktu je i dodávka vyprošťovacích a odsunových vozidel Treva 30 (níže na snímku).

Exkluzivní práva pro SAE

Firmy také do budoucna počítají s další spoluprací. Resource Industries se stane držitelem exkluzivních práv na výrobu, distribuci a prezentaci vozidel na podvozcích Tatra Force pro Spojené arabské emiráty, včetně zajišťování servisních služeb a náhradních dílů. Resource Industries bude vozidla na podvozcích Tatra montovat ve vlastním výrobním závodě přímo v SAE.

Česka hlava a CSG – zleva Marek Vlach, Václav Marek, Bohuslav Přikryl a Radim Ochvat

Strnadova CSG je nově generálním partnerem ocenění Česká hlava

Ocenění Česká hlava, které je pro české vědce nejvyšším vyznamenáním, získalo na tři roky nového generálního partnera. Projekt podpoří průmyslově-technologická skupina Czechoslovak Group (CSG) Michala Strnada. Cena Industrie udělená v rámci 22. ročníku ocenění tak ponese název Czechoslovak Group.

Přečíst článek

Excalibur Army je výrobcem a prodejcem těžkých vojenských vozidel, náhradních dílů, zbraní, munice a dalšího vojenského vybavení. Zaměřuje se na vývoj a výrobu moderních pozemních pancéřovaných a speciálních vozidel, a dále na servis a modernizaci pozemní vojenské techniky. Podnik má zákazníky po celém světě a spolupracuje s renomovanými světovými producenty bezpečnostních technologií.

Resource Industries je přední firmou působící v obraném sektoru na Blízkém východě. Nabízí širokou škálu produktů a služeb, jako je výroba, vývoj, výzkum a logistika v oblasti vojenských vozidel, bezpilotních leteckých systémů, zbraní a speciálních elektronických zařízení.

CSG miliardáře Michala Strnada uzavřela obří akvizici italského výrobce munice Fiocchi Group.

Strnadova CSG ovládla italského výrobce munice

Holding Czechoslovak Group (CSG) miliardáře Michala Strnada koupil většinový podíl v italském podniku Fiocchi Munizioni. Jde o předního výrobce malorážové munice. Cena transakce zůstala tajná. Podle CSG jde ale o největší zahraniční investici v historii českého obranného průmyslu.

Přečíst článek

Kopřivnická automobilka Tatra Trucks, která je rovněž součástí Czechoslovak Group, dosáhla loni tržeb 7,12 miliardy korun, což bylo o deset procent více, než plánovala. Zákazníkům dodala 1326 vozů, uvedla firma. Předloni měla automobilka tržby 5,31 miliardy korun a prodala 1278 automobilů. Letos Tatra plánuje další zvýšení výroby, s partnery také pracuje na vývoji nákladního automobilu s vodíkovými palivovými články, uvedla nedávno.

Česká společnost Excalibur Army podepsala se společností Resource Industries ze Spojených arabských emirátů kontrakt, jehož součástí je dodávka vyprošťovacích a odsunových vozidel Treva 30 (na snímku). zdroj: ČTK / Czechoslovak Group

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme