Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Netflix - informace o tématu

Snímek Síla psa režisérky Jane Campionové s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli má v roce 2022 nejvíce nominací na Oscara, celkem dvanáct.

Stanislav Šulc: Oscary čeká historický ročník. Vyhraje Apple, Netflix nebo Japonci?

V noci na pondělí se opět rozdají ceny americké filmové akademie. Letošní ročník bude historický, a to hned z několika důvodů. Naštěstí mezi nimi není válka, která do ceremoniálu nepromluví na rozdíl od pandemie, která poslední dva ročníky dost poškodila. V hlavní roli však bude streaming.

Přečíst článek
Snímek Síla psa režisérky Jane Campionové s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli má v roce 2022 nejvíce nominací na Oscara, celkem dvanáct.

Netflix a jeho Síla psa má nejvíce nominací na Oscara. Druhá je Duna

Nejvíce nominací na prestižní filmové ceny Oscar – dvanáct – má Síla psa režisérky Jane Campionové od Netflixu. Sci-fi Duna režiséra Denise Villeneuva má deset nominací, West Side Story Stevena Spielberga a Belfast Kennetha Branagha po sedmi. Nominace v úterý zveřejnila americká Akademie filmového umění a věd. A z výsledků vyplývá, že letos má na Oscara za nejlepší film konečně velkou šanci i některá ze streamovacích platforem, které dosud tuto cenu nezískaly – stojí za polovinou nominovaných v této hlavní kategorii.

Přečíst článek
Against the Ice (2022)

Netflix zveřejnil nabídku na rok 2022 včetně pražského Gray Mana. A také zdražuje

Největší streamingová služba světa v letošním roce chystá desítky původních snímků. K vrcholům by měl patřit The Gray Man natáčený v Česku či nová verze Na západní frontě klid. Netflix však zároveň zdražuje, stejně jako konkurenční služba Amazon Prime zatím jen v USA.

Přečíst článek
Logo telekomunikační společnosti AT&T

AT&T mění strategii. Sloučením WarnerMedia a Discovery chce konkurovat Netflixu

Americká telekomunikační společnost AT&T v rámci transakce za 43 miliard dolarů (928,4 miliardy korun) oddělí svou mediální součást WarnerMedia do samostatné firmy a tu spojí s firmou Discovery. Zároveň o téměř polovinu sníží dividendu, což odráží snížení velikosti firmy.

Přečíst článek
HBO Max v České republice

Boj o diváky se vyostřil. Kus sledovanosti si od března utrhne HBO Max

Prémiová streamovací platforma HBO Max, která patří americkému mediálnímu konglomerátu WarnerMedia, otevře českým divákům svůj obsah 8. března. Nové předplatitele láká výhodnými podmínkami. Stačí se stihnout zaregistrovat se konce března.

Přečíst článek
PS5

Herní byznys čeká rok plný akvizic. Rekordní nákup Microsoftu byl jen začátek

Trh videoher by letos mohl v akvizicích, financování a veřejných úpisech akcií (IPO) dosáhnout rekordních 150 miliard dolarů (3,3 bilionu korun). Uvádí to nedávná zpráva investiční společnosti Drake Star Partners, na kterou upozornila agentura Reuters. Herní trh se významně konsoliduje. Jen byly oznámeny tři obří akvizice, nejčerstvější je dnes oznámená koupě amerického herního vývojáře Bungie japonskou Sony.

Přečíst článek
Disney

Potvrzeno: Disney+ bude v Česku již v létě. Datum ale zatím tají

Očekávaná streamovací služba nabídne tisíce pořadů včetně populárních filmů a seriálů ze světů Hvězdných válek a komiksovek Marvel, potvrdila The Walt Disney Company.

Přečíst článek
Hra na oliheň

Netflix reaguje na špatné výsledky a oprašuje Hru na oliheň

Největší hit americké videotéky posledního roku se dočká pokračování. Korejská seriálová senzace má přilákat další diváky a zabránit odlivu těch dosavadních. „Univerzum Hry na oliheň teprve startuje,“ potvrdil co-CEO Netflixu a jeho hlavní postava původního obsahu Ted Sarandos.

Přečíst článek
akciová bublina, ilustrační foto

Technologické akcie zažily nejhorší týden za dvacet let. Hrozí prasknutí bubliny?

Index Nasdaq 100, v němž jsou akcie nejznámějších technologických společností, každý den ztrácel 1 procento hodnoty, uvedla agentura Bloomberg. Tak špatný týden populární sektor nezažil dvacet let. Tehdy přitom splaskla takzvaná dotkom bublina.

Přečíst článek
Efekt covid vyprchal. Lidé už doma zase cvičí míň

Pandemie je u konce, naznačují propady Netflixu, Pelotonu a Clubhousu

Během koronavirové krize se z nich stali miláčkové lidí nedobrovolně zavřených doma. Díky Netflixu se lidé v pandemii měli na co dívat, díky Pelotonu cvičili, díky sociální síti Clubhouse si spolu povídali. Poslední výsledky Netflixu naznačují, že pandemické kouzlo vyprchalo, totéž platí i pro Peloton. Ani jednomu se nedaří lákat dostatečné množství nových zákazníků. A ještě hůř na tom je Clubhouse, fenomén konce prvního pandemického roku. 

Přečíst článek
Netflix, ilustrační foto

Kouzlo Netflixu uvadá. Nedaří se mu lákat nové předplatitele, akcie padají o pětinu

Americkému provozovateli placené internetové televize Netflix vzrostl ve čtvrtém čtvrtletí zisk meziročně o 12 procent na 607 milionů dolarů (13 miliard korun). Firma však zklamala trhy údajem o počtu nových uživatelů a v prohlášení zveřejněném v noci na dnešek varovala, že kvůli silnější konkurenci, která oslabuje její pozici lídra ve streamování videa, čeká pomalejší růst počtu předplatitelů i v novém roce.

Přečíst článek
Reklama

News box

Českobudějovický krajský 👨‍⚖️ soud dnes v insolvenčním řízení se strojírenskou společností Kovosvit MAS Machine Tools vyhlásil moratorium, potrvá tři měsíce. Vyplývá to z usnesení soudu zveřejněného v insolvenčním rejstříku. Firma, která přiznává závazky za více než miliardu korun, o vyhlášení moratoria požádala, aby získala čas na přípravu reorganizačního plánu.
Ceny ropy po zprávě o vývoji nezaměstnanosti 📉 klesají a jsou na cestě vykázat nejvyšší týdenní ztrátu za tři měsíce. Ceny v poslední době snižují hlavně obavy o poptávku a vysoké úrokové sazby.
V bojích na Ukrajině od začátku ruské invaze v únoru 2022 zahynulo okolo 1️⃣5️⃣0️⃣​​​​​​​ tisíc ruských vojáků. V dnes zveřejněném rozhovoru s nezávislým ruským listem Novaja Gazeta Jevropa to řekl francouzský ministr zahraničí Stéphane Séjourné. Neupřesnil ale, na čem tento údaj zakládá.
Pražská burza třetí týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 1,5 procenta na 1520,2 bodu. Nejvíce rostly akcie zbrojovky Colt, největší oslabení zaznamenaly akcie Komerční banky. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,5 procenta.
Spojené státy  odsuzují zákeřné kybernetické aktivity ruských zpravodajských služeb namířené proti České republice, Německu a dalším evropským zemím. Podle agentury Reuters to dnes uvedlo americké ministerstvo zahraničí. Útoky na české a německé cíle, o kterých informovaly vlády těchto dvou zemí a spojily je s Ruskem, odsoudila také EU, NATO a Británie.

Dánsko uvolní pravidla umělého přerušení 👶 těhotenství. Nově budou moci dívky od 15 let podstoupit potrat bez souhlasu rodičů. Ženám rovněž bude umožněno interrupci podstoupit až do 18. týdne těhotenství. S odkazem na dánské vládní představitele o tom dnes informovala agentura AP. Dosud byla interrupce v Dánsku legální do 12. týdne těhotenství.

Hutní společnost Liberty Ostrava  nepředpokládá další spolupráci s firmou Tameh Czech. Restrukturalizační plán chce realizovat s jinými dodavateli energií, řekl mluvčí Liberty Ostrava Ivo Štěrba. Tameh Czech podle svého mluvčího Patrika Schobera s restrukturalizačním plánem nesouhlasí. 
Mnozí studenti, kteří v posledních týdnech protestují na amerických 🏫 univerzitách proti izraelské ofenzivě v Pásmu Gazy, tak činí s obličeji zahalenými šátky či rouškami. V rozhovorech uvádí, že si chtějí zachovat anonymitu, aby se vyhnuli potenciálnímu obtěžování na internetu či kariérním problémům, píše deník The New York Times (NYT).
Evropská komise (EK) varovala tři čínské automobilky, že neposkytly dostatečné informace pro její vyšetřování subvencí na výrobu elektromobilů v Číně. Informovala o tom agentura Reuters, která se odvolává na zdroje obeznámené se situací. Varování se týká společností BYD, SAIC a Geely.
Ekonom Pavel Tuleja (TOP 09) se vzdal nominace na ministra pro vědu a výzkum. Žádný člen vlády nesmí být zatížen pochybnostmi, uvedl v prohlášení. Čelil kritice za to, že své vědecké práce publikoval v takzvaných predátorských časopisech, někteří zástupci akademické obce navíc poukázali na podle nich nevalnou kvalitu jeho odborných prací v oboru ekonomie. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme