Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Netflix - informace o tématu

Snímek ze seriálu Netflixu Stranger Things, IV. série

Podaří se Netflixu zabránit odlivu diváků? Zítřejší výsledky hodně napoví

Netflix již v úterý představí výsledky hospodaření za druhé letošní čtvrtletí. Jde o napjatě očekávanou událost, protože se má ukázat, zda největší streamovací služba světa dál přichází o zákazníky a bude muset zásadněji přehodnotit svůj byznys. Akcie Netflixu jen za letošní rok odepsaly téměř 70 procent hodnoty. Bude propad pokračovat?

Přečíst článek

Stranger Things jako záchrana Netflixu? Seriál má stále úspěch, rozhodne konec čtvrté řady

Přečíst článek
ilustrační foto

Srovnání streamovacích služeb. Co nabízí Netflix, Disney+, HBO Max, Apple a Amazon

Přečíst článek
Netflix, ilustrační foto

Netflix propustí další stovky lidí, jedná o spolupráci s Googlem

Největší světová streamovací platforma Netflix se poprvé za dekádu potýká se závažnou ztrátou předplatitelů. Firma minulý měsíc oznámila propuštění 150 zaměstnanců, teď odejde dalších 300. Za pokles zájmu o streamovací služby může hlavně rostoucí konkurence a odeznívání pandemie covidu, která lidem opět otevřela i jiné možnosti trávení volného času. Mnozí spotřebitelé také kvůli vysoké inflaci ve světě na zábavě šetří, uvedl server CNN.

Přečíst článek

Bitva o českého diváka vrcholí. Disney+ nabídne stovky filmů a seriálů

Disney+ nabídne již od 14. června stovky filmů a seriálů v češtině či s titulky včetně kompletních Hvězdných válek či legendární Sněhurky a sedmi trpaslíků. Největší studio světa zároveň chystá masivní produkce mimo USA. Na česká díla z produkce Walta Disneyho si však zatím počkáme, prozradilo studio exkluzivně serveru newstream.cz. 

Přečíst článek
Netflix, ilustrační foto

Netflix začíná šetřit, chystá se propouštět. A možná ne jednou

Po oznámení největší světové videotéky Netflix minulý měsíc, že ​​poprvé za deset let ztratil předplatitele, streamovací společnost uvedla, že propustí asi 150 lidí v celé společnosti, především ve Spojených státech. To představuje asi dvě procenta její celkové pracovní síly. A zřejmě nezůstane jen u jedné vlny, napsal deník The New York Times.

Přečíst článek
Netflix, HBO Go, hulu, streaming

Švýcaři seberou Netflixu i Disneymu část zisku. Lex Netflix si odhlasovali v referendu

Velké streamovací společnosti budou povinně posílat 4 procenta zisku od švýcarských diváků na místní původní tvorbu. Země Evropské unie mohou podobnou dotaci využívat také díky nové směrnici o audiovizi, zatím se tak ale neděje.

Přečíst článek
Netflix, HBO Go, hulu, streaming

Další problém Netflixu. V boji o diváky jej dotahuje Disney

Netflix i přes první pokles diváků ve své historii nadále drží první příčku mezi streamovacími službami. Služby Disney+ a Hulu vlastněné Waltem Disneym však rostou výrazným tempem, ukázaly výsledky jednotlivých provozovatelů globálních streamovacích služeb.

Přečíst článek
Meghan Markleová

Netflix zrušil chystaný seriál Meghan Markleové. Musí šetřit

Po špatných výsledcích se největší internetová televize světa musí začít chovat jinak. Namísto stovek nových seriálů a filmů bude pečlivě vybírat budoucí projekty. První obětí sekání nákladů se stal chystaný seriál Meghan Markleové.

Přečíst článek
Seriál Nadace

Další velký projekt v Praze. Apple tu natáčí miliardový seriál Nadace

První série oceňovaného seriálu podle knih Isaaca Asimova se natáčela v Irsku. Nyní se štáb přesune do Prahy a dalších lokací v České republice. Průměrný rozpočet na epizodu byl 4,5 milionu dolarů, tedy více než 100 milionů korun.

Přečíst článek
Hospodářské výsledky Netflixu za první čtvrtletí roku 2022 poslaly v týdnu od 18. dubna do kolen technologický sektor v USA. (ilustrační foto)

Týden tradera: Trhy ve znamení Netflixu či Tesly a cen výrobců utržených ze řetězu

Uplynulý týden přinesl další zajímavou várku zpráv s významným dopadem na trhy. Akciové indexy se vesměs postupně stabilizovaly a předvedly mírný růst. Nadále je přesto v trhu cítit vysoká míra nejistoty, důvodem je ruská ofenziva na jihovýchodě Ukrajině, navíc Powell připustil 50 bodový růst sazeb. Investoři pak především vyhlíželi hospodářské výsledky firem, jako je Netflix, Tesla, Bank of America a dalších.

Přečíst článek
Netflix, ilustrační foto

Akcie Netflixu spadly o třetinu. Nové uživatele chce lákat na levnější předplatné s reklamou

Úbytek předplatitelů chce Netflix nahnat zavedením reklamy v levnějších verzích předplatného, píše agentura Bloomberg. Akcie streamovacího gigantu zažívají dramatický pád, odepisují více než 30 procent.

Přečíst článek
Simpsonovi

Disney+ vtrhne do Česka v polovině června. Nabídne i komplet Simpsonovi

Nejpopulárnější seriál planety bude k dispozici dabovaný, uvedla The Walt Disney Company, která streamovací službu Disney+ v Česku a dalších zemích střední a východní Evropy spustí 14. června.

Přečíst článek
Reklama

News box

Prezident Petr Pavel bere na vědomí rozhodnutí opozičního hnutí ANO ❌❌❌neúčastnit se jednání o strategických hospodářských a sociálních tématech. Rozhodnutí ale nepovažuje za šťastné. Hlava státu to uvedla ve vyjádření zveřejněném na webu Hradu. Na stanovisku, že s vládou premiéra Petra Fialy (ODS) nemá smysl pokračovat v jednáních strategického charakteru, a to ani za účasti prezidenta republiky, se stínová vláda ANO shodla tento týden.

Olej malířky Toyen z roku 1961 nazvaný Tajemství míst byl v neděli v Praze vydražen💰💰💰 za 49,6 milionu korun. Jde o nový aukční rekord v poválečné tvorbě Toyen, uvedla galerie European Arts. Vyvolávací cena byla 33 milionů korun. Souboj několika dražitelů přímo ze sálu a na telefonu skončil na ceně téměř 50 milionů.

Italská premiérka Giorgia Meloniová hodlá kandidovat v červnových volbách do Evropského parlamentu, aby tak podpořila svou pravicovou stranu Bratři Itálie (FdI). Zároveň uvedla, že europoslanecký mandát nepřijme, pokud bude ✅✅✅zvolena. Informovala o tom agentura Reuters.
Zlaté kapesní 🕰️🕰️🕰️hodinky, které patřily nejbohatšímu cestujícímu na palubě Titaniku, se prodaly za bezmála 1,2 milionu liber, včetně daně a poplatků (35,6 milionu korun), informuje web televize Sky News. Hodinky byly prodány soukromému sběrateli v USA v aukční síni Henry Aldridge & Son ve městě Devizes v jihoanglickém hrabství Wiltshire za dosud nejvyšší částku, za kterou se kdy jakýkoliv předmět z Titaniku vydražil.

Velitel ukrajinské💥💥💥 armády Syrskyj zopakoval, že situace na frontě se zhoršuje. Rusku přiznal taktické úspěchy v nejméně třech sektorech.

Šéf amerického výrobce elektromobilů Tesla Elon Musk v neděli nečekaně zavítal do Číny. Podle agentury DPA přiletěl ve svém soukromém letadle do Pekingu, kde se nyní koná největší čínský autosalon. Čína je největším automobilovým trhem na světě a druhým největším trhem automobilky Tesla.
Elon Musk
Elon Musk Profimedia
Ministerstvo zdravotnictví dokončilo strategický dokument dalšího ⏫⏫⏫rozvoje českého zdravotnictví, který ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) přislíbil předložit loni v prosinci. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce řekl, že v úterý materiál, který má deset kapitol, představí prezidentovi Petru Pavlovi. Podle senátorky hnutí ANO Věry Procházkové je důležité, aby v dokumentu nebyl jen popis současné situace, ale i její řešení.
Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) 4️⃣kandidáty, tři muže a ženu. Řekl to v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Nejčastěji se jako o nástupci Langšádlové hovoří o poslanci TOP 09 Matějovi Ondřejovi Havlovi, který vedl gymnázium v Hradci Králové, dalším kandidátem je ekonom a bývalý rektor Slezské univerzity Pavel Tuleja, potvrdil Válek. Strana podle něj po rezignaci Heleny Langšádlové zvažovala i❌❌❌ zrušení tohoto ministerstva.
Česká společnost Schlieger, která podniká s☀️☀️☀️ fotovoltaikou a dalšími obnovitelnými zdroji energie, loni meziročně téměř čtyřnásobně navýšila obrat na 3,4 miliardy korun. Firma loni v Česku instalovala zhruba 9000 energetických systémů. Zároveň se rozšířila do zahraničí, začala podnikat i v Německu, Rakousku a na Slovensku. V expanzi chce pokračovat i letos. Zda při loňském hospodaření zaznamenala zisk, či ztrátu, firma neuvedla.
Ceny🏠🏠🏠 bytů po poklesech v loňském roce začínají opět růst. Přestože ceny v Praze jsou víceméně stabilní, v Karlových Varech a v Ostravě ceny v prvním čtvrtletí vzrostly meziročně o více než devět procent. Mírný pokles zaznamenala pouze města Jihlava a Ústí nad Labem. Maximálních cen byty dosáhly téměř výhradně v prvním polovině roku 2022 a o proti těmto hodnotám kromě několik výjimek aktuální ceny bytů zaznamenaly pokles až o 21 procent. V současnosti jsou ceny srovnatelné s úrovněmi z konce roku 2021. Vyplývá to analýzy portálu Valuo.cz.
Reklama
Reklama
Doporučujeme