Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Netflix - informace o tématu

Netflix, ilustrační foto

Kouzlo Netflixu uvadá. Nedaří se mu lákat nové předplatitele, akcie padají o pětinu

Americkému provozovateli placené internetové televize Netflix vzrostl ve čtvrtém čtvrtletí zisk meziročně o 12 procent na 607 milionů dolarů (13 miliard korun). Firma však zklamala trhy údajem o počtu nových uživatelů a v prohlášení zveřejněném v noci na dnešek varovala, že kvůli silnější konkurenci, která oslabuje její pozici lídra ve streamování videa, čeká pomalejší růst počtu předplatitelů i v novém roce.

Přečíst článek
Kryštof Hádek ve filmu Protihráč
video

Pražská konkurence Netflixu? FAMU spouští vlastní filmotéku se studentskými počiny Svěráka či Chytilové

Přečíst článek

Netflix, Disney a další služby utratí stamiliardy dolarů za filmy a seriály. Vydělávají na tom i Češi

Přečíst článek

Netflix, HBO i Disney chtějí české diváky. Jak zareaguje Nova a ostatní?

Přečíst článek
Netflix, ilustrační foto

Netflix opět investuje do výroby, koupil trikové studio Scanline

Netflix koupil malé studio vizuálních efektů Scanline VFX, které se mimo jiné podílelo na nyní již čtyřech řadách divácky úspěšného seriálu Stranger Things. Streamovací služba mohutně v posledních letech investuje do vlastní a často pozoruhodné produkce s cílem posílit svou pozici na výsostně konkurenčním filmovém trhu. Cena transakce nebyla zveřejněna.

Přečíst článek
David Baszucki

Akcie herní společnosti Roblox vystřelily o třetinu za pouhou půlhodinu

Firma reportovala za třetí kvartál skvělé výsledky. Tržby vyrostly dvojnásobně, nahoru jde také počet předplatitelů a finanční odměny uživatelů. Od vstupu na burzu letos na jaře akcie Robloxu vyrostly o 60 procent.

Přečíst článek
Seriál Kolo času od Amazon Prime Video
video

Amazon se vrátí do Česka. Natočí tu i druhou řadu Kola času

Fantasy seriál Kolo času podle stejnojmenné knižní ságy se stal historicky největším filmovým projektem u nás. Amazon tu natáčel 163 dní a utratil kolem dvou miliard korun.

Přečíst článek
Hra o oliheň (v originále Squid Game)
video

Hra na oliheň vydělá Netflixu 891 milionů dolarů. To je čtyřicetkrát víc, než stála

Drsný jihokorejský seriál Hra na oliheň (v originále Squid Game), který se stal podzimním hitem Netflixu včetně Česka, se nejpopulárnější streamovací službě vyplatí. Podle interních dokumentů firmy, na které se odvolává server Bloomberg, by měl seriál o hře na přežití vygenerovat hodnotu 891 milionů dolarů (asi 19,5 miliardy korun). Výroba seriálu stála 21,4 milionu dolarů, tedy asi čtyřicetkrát méně. Netflix uniklé neoficiální informace nekomentoval.

Přečíst článek
Netflix, ilustrační foto

Analýza: Big Tech firmy chtějí do herního průmyslu. Zatím jim to moc nejde

Netflix koupil první herní studio a Amazon konečně vydal svou očekávanou onlinovku Nový svět. Naplní se konečně predikce, že Big Tech firmy začnou vydělávat na herní branži?

Přečíst článek
Netflix, ilustrační foto

Netflix zahájil novou éru. Koupil prvního vývojáře her

Americká společnost Netflix koupila herní studio Night School Studios. Jde o první převzetí firmy, která se specializuje na vývoj videoher. A cena? Ta zůstala utajená. Videohry jsou nicméně horkou sázkou Netflixu, který si jejich zařazením do nabídky chce udržet své vedoucí postavení mezi streamovacími platformami.

Přečíst článek
Papírový dům neboli Money Heist
video

Závěr Papírového domu je tu. Hned zamířil do TOP 10 seriálů českého Netflixu

Prvních pět epizod globálního hitu Netflix uveřejnil 3. září. Posledních pět dílů nabídne 3. prosince.

Přečíst článek
Porada - ilustrační foto

Čeští zaměstnanci jsou stále spíš "salámisti", ukazuje globální studie

Prestižní institut Gallup každoročně hodnotí, jak se zaměstnanci v jednotlivých zemích staví ke své práci. Z nejnovějšího průzkumu vyplývá, že jen 16 procent českých zaměstnanců patří k pracovním nadšencům.

Přečíst článek
Natáčení filmu - ilustrační foto

Pobídky fungují, světové štáby tu točí jako před pandemií. Dostanou víc peněz

Na pobídky jde z rozpočtu 800 milionů korun ročně. Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) chtěl navýšení o 500 milionů, nakonec musel souhlasit "jen" s 300 miliony korun navíc pro filmaře.

Přečíst článek
Kino, ilustrační foto

Kina se probírají z koronavirové letargie, jde to ztuha. Hitem může být Zátopek

Koronavirové restrikce vlády zasáhly kina nesmírně tvrdě. Byla zavřená téměř osm měsíců. Teď se snaží tento marasmus, který provozovatelům biografů, distributorům i filmovým tvůrcům přinesl obrovské finanční ztráty, překonat. Ale jde to ztuha.

Přečíst článek
Reklama

News box

Čína je mezi zhruba stovkou delegací, které zatím  nepotvrdily účast na mírové konferenci o Ukrajině, kterou pořádá v polovině června Švýcarsko. Dnes to podle agentury Reuters řekla švýcarská prezidentka Viola Amherdová. Švýcarsko pozvalo na 160 delegací. Rusko, které válku na Ukrajině vede, podle dřívějších informací pozvánku na jednání nedostalo. Konference by se měl zúčastnit i český prezident Petr Pavel.
Ruský prezident 👴 Vladimir Putin dnes představil velitelům vojenských okruhů nového ministra obrany Andreje Belousova. Podle serveru BBC News to bylo poprvé od začátku války na Ukrajině, co Putin ukázal všechny velitele okruhů. 
Prodejce oděvů Esprit se dostal do finančních potíží. Skupina podala u 👨‍⚖️ soudu v Düsseldorfu návrh na vyhlášení insolvence na mateřskou společnost Esprit Europe a na šest německých dceřiných společností. S odvoláním na sdělení skupiny Esprit Holdings Limited to dnes uvedla agentura DPA. Firma bude v obchodní činnosti zatím pokračovat.
Pražská burza dnes posílila. Index PX 📈 zpevnil o 0,49 procenta na 1563,43 bodu. Vzhůru mu pomohly především akcie polostátní energetické skupiny ČEZ. Opačný vliv na index měla hlavně banka Moneta. Vyplývá to z údajů na webu burzy.
Téměř šest měsíců po parlamentních volbách v Nizozemsku se uskupení čtyř stran včetně krajně pravicové Strany pro svobodu (PVV) vítěze voleb Geerta Wilderse 🤝 dohodlo na vytvoření vlády. Podle agentury Reuters to dnes v Haagu oznámil Wilders, který se ale nestane premiérem. 
Německá finanční společnost Commerzbank má za sebou nejlepší kvartál od začátku roku 2011. Čistý zisk 📈 zvýšila v prvních třech měsících roku o 29 procent na 747 milionů eur (18,5 miliardy korun), což je více, než se čekalo. Banka to uvedla dnes na svém webu. Zvýšila zároveň výhled čistých úrokových výnosů na celý rok.
⚠️ Slovenský premiér Robert Fico byl dnes po výjezdním zasedání vlády v Handlové několikrát postřelen a jeho život je ohrožen. Informoval o tom Ficův facebookový profil s tím, že premiéra převáží vrtulník z Handlové do nemocnice v Banské Bystrici. Agentura Reuters uvedla, že podle mluvčí nemocnice v Handlové byl Fico při vědomí a jeho životní funkce byly stabilizovány. Číst více
Za atentát označil mluvčí slovenského ministra vnitra Matej Neumann útok na premiéra 👨 Roberta Fica, kterého dnes postřelil útočník, jehož policie zadržela. Informovala o tom slovenská média. 
⚠️ Slovenský premiér Robert Fico byl dnes podle listu Denník N postřelen, když po výjezdním jednání vlády ve městě Handlová vyšel mezi mezi lidi. Pravděpodobného útočníka policisté zadrželi, napsal list. Podle slovenské televize ministerského předsedu převážejí do nemocnice v Banské Bystrici. Číst více
Vláda dnes  přerušila projednávání zákona o podpoře bydlení. Po jednání kabinetu to novinářům řekl ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN). Podle něj je třeba vyřešit rozpory, které kolem zákona přetrvávají, bude to vyžadovat mimo jiné jednání se samosprávami. Zákon by měl vytvořit systémovou podporu pro osoby ohrožené bytovou nouzí.
Reklama
Reklama
Doporučujeme