Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Krejčíř se hodlá u soudu hájit sám. Poradili mu to snad scenáristé z Netflixu?

Radovan Krejčíř u soudu v JAR v roce 2015
Profimedia

Uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř, který je v jihoafrickém vězení, oznámil, že se u soudu hodlá zastupovat sám, a požádal o řadu výhod, včetně možnosti konzultovat svůj zdravotní stav s osmi různými lékaři. Píše jihoafrický zpravodajský web EWN.

Reklama

Loni na podzim probublala na veřejnost zpráva, že Netflix hodlá o Krejčířovi natočit dokument. Dva měsíce na to tu máme zápletku jako z filmu. Ve středu Krejčíř propustil svého právníka Vusiho Ngcoba a oznámil, že se u soudu hodlá zastupovat sám. Před soudem snaží zbavit obvinění z pokusu o útěk z vězení Zonderwater v Pretorii v roce 2015. Navzdory tomu, že Krejčířova bývalá přítelkyně Marissa Christopherová přiznala, že byla do plánu zapletena, Krejčíř nadále tvrdí, že je nevinný. Dříve vypověděl, že krátce poté, co byl obviněn z pokusu utéct z věznice Zonderwater, byl za trest převezen do nápravného zařízení s maximální ostrahou.

Krejčíř žádá soud o přístup k osmi různým soukromým lékařům; mimo jiné k ortopedovi, psychologovi, dermatologovi a zubaři, který se specializuje na zubní implantáty, píše web News 24. Podle něj si Krejčíř u soudu stěžoval na silné bolesti a tvrdí, že nemá přístup k některým lékům, které potřebuje. Také žádá přístup k právním dokumentům, které si chce pročíst ve své cele, a k soukromé místnosti určené ke konzultaci s právními zástupci. Další soudní stání bylo stanoveno na 27. ledna.

Netflix chce natočit dokument o vězněném Radovanovi Krejčířovi (na snímku z roku 2015)

Vězeň Krejčíř zaujal Netflix. Bude o něm točit dokument

Americká streamovací služba Netflix má v úmyslu natočit dokument o českém podnikateli Radovanu Krejčířovi, který nyní pobývá v jihoafrickém vězení. Netflix už kvůli svému záměru oslovil Krejčířovy právní zástupce, informoval portál News 365. Právnička Nastasja Otrebskiová to jako svědkyně potvrdila u soudu ve městě Kempton Park, který se zabývá obviněním, že se Krejčíř v roce 2016 pokusil o útěk z vězení.

Přečíst článek

Krejčíř, kterého české úřady začaly na přelomu tisíciletí stíhat kvůli hospodářské trestné činnosti, v roce 2005 uprchl z České republiky před policejním vyšetřováním. V Jihoafrické republice žije od roku 2007, za mřížemi je tam od listopadu 2013. Kromě trestu za únos a pokus o vraždu tam čelí rovněž obvinění z několika pokusů o útěk a ze spiknutí s cílem zavraždit policistu a právního konzultanta. V případu obchodování s drogami a pokusu o vraždu byl odsouzen k 35 letům vězení.

Reklama

Pražský vrchní soud v roce 2018 Krejčířovi pravomocně potvrdil souhrnný trest 15 let vězení za pokus o vytunelování státního podniku Čepro a za řadu dalších činů. Česká republika usiluje o jeho vydání od roku 2007.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme