Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Netflix, Disney+ a teď už i Amazon Prime sází na levnější předplatné s reklamami

Amazon Prime
ČTK
 ČTK

Americká společnost Amazon plánuje nabízet svou streamovací službu Prime Video také ve verzi s reklamami. Chce dále budovat reklamní podnikání a generovat více příjmů ze zábavy. Píše o tom s odkazem na své zdroje deník The Wall Street Journal (WSJ).

Reklama

Diskuse kolem spuštění vysílání s reklamami se podle WSJ ve firmě konají několik týdnů. Přišly po spuštění podobných plánů konkurenčních internetových televizí Netflix a Walt Disney.

Odvětví streamování se potýká se slabším přílivem nových předplatitelů. Ti omezují zbytné výdaje kvůli zhoršující se ekonomické situaci.

I přes makroekonomické problémy ale reklamní část podnikání Amazonu trvale roste. Tržby z reklamy dosáhly v prvním čtvrtletí 9,5 miliardy dolarů (zhruba 210 miliard korun), což je meziročně o 21 procent více. Podle analytické společnosti Insider Intelligence je Amazon třetím největším hráčem z hlediska příjmů z digitální reklamy ve Spojených státech po Googlu a Metě.

Netflix, ilustrační foto

Reklamy neodradily. Levnější Netflix přilákal už pět milionů předplatitelů

Levnější Netflix s reklamami přilákal za půl roku pět milionů nových předplatitelů. Čeští zákazníci se zatím musejí spokojit jen s dražší verzí bez reklam.

Přečíst článek

Netflix vytáhl do boje proti sdílením účtů. A nyní raději snižuje ceny předplatného v Evropě

Netflix snižuje ceny předplatného ve světě až o polovinu. Dočkají se i Češi?

Americká streamovací služba Netflix ve více než 30 zemích snížila předplatné svých služeb, aby přilákala více zájemců. Informoval o tom server listu The Wall Street Journal (WSJ). Netflix se potýká se sílící konkurencí a snahou lidí šetřit. Netflix působí i v České republice, zda se jí bude úprava cen dolů týkat, WSJ neuvedl.

Přečíst článek

Konec legrace. Walt Disney zruší tisíce pracovních míst, firma chystá obří změny. Na snímku šéf firmy Bob Iger a tradiční maskot zábavního kolosu.

Konec legrace. Walt Disney zruší tisíce pracovních míst, firma chystá obří změny

Americká mediální a filmová společnost Walt Disney zruší 7000 pracovních míst na celém světě ve snaze ušetřit 5,5 miliardy dolarů (122 miliard korun) a přivést k zisku svoji streamovací divizi. Ve středu o tom informoval šéf firmy Bob Iger.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme