Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Netflixu došla trpělivost. Zavádí poplatek za sdílení přístupu mimo domácnost

Netflix, ilustrační foto
ČTK
 ČTK

Streamovací služba Netlix oznámila, že uživatelé v některých zemích budou muset nově platit za sdílení přístupu ke službě s lidmi mimo jejich domácnost. Týká se to uživatelů ve Spojených státech a asi stovce dalších zemí, píše agentura AFP. Poplatek za sdílení se bude v různých státech lišit, v USA si budou muset lidé připlatit osm dolarů měsíčně (176 korun).

Reklama

V Portugalsku, kde už podle AFP Netflix nové opatření zavedl, naproti tomu vyjde sdílení přihlašovacích údajů na čtyři eura (95 korun). Za sdílení přístupových údajů ke službě s lidmi mimo domácnost musejí už rok platit také například uživatelé v Kanadě.

Netflix, ilustrační foto

Reklamy neodradily. Levnější Netflix přilákal už pět milionů předplatitelů

Levnější Netflix s reklamami přilákal za půl roku pět milionů nových předplatitelů. Čeští zákazníci se zatím musejí spokojit jen s dražší verzí bez reklam.

Přečíst článek

„Přes 100 milionů domácností sdílí účet, což ovlivňuje naše možnosti investovat do velkých filmů a seriálů,” uvedla společnost v prohlášení.

Další Hra na oliheň na obzoru? Netflix zdvojnásobí investice do jihokorejské tvorby

Další Hra na oliheň na obzoru? Netflix zdvojnásobí investice do jihokorejské tvorby

Streamovací služba Netflix v následujících čtyřech letech investuje v Jižní Koreji 2,5 miliardy dolarů (53,1 miliardy korun) do výroby televizních seriálů, filmů a reality show. Zdvojnásobí tak částku, kterou na tomto trhu investovala od roku 2016. S odvoláním na oznámení americké společnosti o tom informovala agentura Reuters.

Přečíst článek

Reklama

„Váš účet od Netflixu je pro vás a pro osoby, které s vámi žijí, tedy pro vaši domácnost,” dočetli se uživatelé v e-mailu, který podle AFP služba rozesílá relevantním předplatitelům. „Netflix můžete snadno sledovat i na cestách, a to buď na svých osobních zařízeních nebo na televizní obrazovce v hotelu nebo jiném ubytování,” doplnila služba.

Netflix, který má přes 232 milionů předplatitelů, koncem loňského roku zavedl i levnější předplatné s reklamami. V Česku ale zatím tato levnější verze dostupná není.

Netflix, ilustrační foto

Netflix sbírá nové předplatitele jen pomalu. Růst táhnou hlavně Asiaté

Netflixu v prvním čtvrtletí přibylo 1,75 milionu předplatitelů, méně než se čekalo. Americká streamovací služba to uvedla v úterý po skončení obchodování na amerických burzách. Akcie společnosti po zveřejnění hospodářských výsledků oslabily o více než devět procent, posléze ale znovu oživily.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Digital Director CZ/SK Skupiny Nova Lucie Oravčíková

Šéfka digitálu Novy Oravčíková: Už se jasně ukazuje výhoda Voyo Originálů

Přečíst článek
Streamovací platforma Netflix plánuje zvýšení předplatného

Netflix chystá zdražení. Jako první to schytají uživatelé ve Spojených státech

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme